8.5 C
İstanbul
Perşembe, Kasım 28, 2024

Söke pamuğu, AB’de tescillenen ilk pamuk ürünü olarak tarihe geçti

Anadolu’nun yerel değerlerinden biri olan Söke pamuğu,...

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

Biancalani ‘Tekstil Severler’ arasında yerini aldı

Biancalani Textile Machinery, Prato’daki Museo del Tessuto’yu...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Yünsa net karını 10 kat artırdı

GüncelYünsa net karını 10 kat artırdı

- Haber Sponsoru -

Avrupa’nın en büyük entegre yünlü kumaş üreticisi Yünsa, 2020 yılının üçüncü çeyreğine ait konsolide faaliyet sonuçlarını açıkladı. 50’den fazla ülkeye ihracat yapan Yünsa, pandeminin etkisine rağmen yılın ilk dokuz ayında brüt kâr marjını önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 7 puan artırarak yüzde 23’e çıkardı.

Yılın ilk dokuz ayında 244 milyon TL ciro elde ettiklerini belirten Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz üretim maliyetleri, faaliyet ve finansman giderleri yönetimindeki çevik uygulamalarının başarılı sonuçlar verdiğini belirtti. Kumaşta kalite kaybına yol açan üretim hatalarını önleyen ve kendilerine Kaizen Ödülü kazandıran projenin katkısını da dile getiren Sürmegöz, bu gelişmeler sayesinde pandemiye rağmen Yünsa’nın net kârının geçen yılın aynı dönemine göre 10 kattan fazla artarak 11,2 milyon TL’ye ulaştığını söyledi. Sürmegöz 2019’daki devirden sonra Yünsa’nın hızla büyüdüğünü vurgulayarak yukarı yönlü seyreden rakamların başarıyı kanıtladığını kaydetti.

Yünsa net karını 10 kat artırdı
Yünsa net karını 10 kat artırdı

Yünsa pandeminin kapasiteye etkisini fırsata çevirdi

Covid-19 salgınının sektörü hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarlarda etkilediğini belirten Mustafa Sürmegöz; buna karşın yatırımlara planladıkları gibi devam ettiklerini açıkladı. Pandeminin etkisiyle meydana gelen kapasite kullanım oranlarındaki düşüşü fırsata çevirdiklerini savunan Sürmegöz; rekabet üstünlüklerine katkı sağlaması için makine parkındaki teknoloji odaklı yenilemeleri uygulamaya aldıklarını aktardı. Sürmegöz; “Ar-Ge çalışmalarımız, inovatif ürünlerimiz önümüze yepyeni fırsatlar çıkarıyor. Esnek, teknolojiyi iş süreçlerinin merkezine alan, müşteri odaklı anlayışımız bize başarılı iş sonuçları getiriyor. Kârlılıkta kaydettiğimiz artış da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Hedefimiz yılı da aynı şekilde kârlı kapatarak 2021’e güçlü bir başlangıç yapmak” şeklinde konuştu.

Üst segment ve yenilikçi ürünleri ile Türkiye’yi, dünyada başarıyla temsil eden milli markalardan Yünsa; yıllık 4 bin 500 ton kamgarn iplik üretme ve 10.5 milyon metre kumaş dokuma kapasitesine sahip. Antiviral, su itici, UV korumalı, kendi kendini temizleyen gibi özelliklerde kumaşların yanı sıra paraşüt kumaşı gibi stratejik öneme sahip ürünleri de bulunan Yünsa; 47 yıldır hem Türkiye’de hem de dünyada uluslararası markalara ürün sağlıyor.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler