12.7 C
İstanbul
Cuma, Kasım 15, 2024

Söke pamuğu, AB’de tescillenen ilk pamuk ürünü olarak tarihe geçti

Anadolu’nun yerel değerlerinden biri olan Söke pamuğu,...

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

Biancalani ‘Tekstil Severler’ arasında yerini aldı

Biancalani Textile Machinery, Prato’daki Museo del Tessuto’yu...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Yünsa 2.8 milyon euro’luk yatırımla boyahanesini yeniledi

Elyaf ve KumaşYünsa 2.8 milyon euro’luk yatırımla boyahanesini yeniledi

- Haber Sponsoru -

Dünyanın en büyük beş üst segment yünlü kumaş üreticilerinden biri olan Yünsa, entegre tesisinde yer alan boya işletmelerine yaptığı 2,8 milyon euro’luk yatırımla boyahanesini tamamen yenileyerek Endüstri 4.0 yolunda önemli bir adım attı. Toplam 200 bin metrekareye varan üretim tesislerinde yıllık 10 milyon metre kumaş dokuma ve yıllık 4.500 ton iplik üretim kapasitesine sahip olan firma, 2,8 milyon euro yatırımla tamamen yenilediği Çerkezköy’deki boya işletmesini 8 Mayıs tarihinde açtı. Yaptığı yatırımlarla üretim kalitesini yükseltirken su ve enerji tüketiminde de tasarrufa odaklanan Yünsa, yenilenen boyahanesi ile daha az kimyasal kullanımı ile çevreye duyarlı bir tesis olarak hayata geçti.

50’yi aşkın ülkede 400’ün üzerinde moda ve hazır giyim firmasına hizmet veren ve Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre yünlü dokuma kumaş üretim tesisine sahip olan firmanın yaptığı boyahane yatırımı sürdürülebilirlik anlayışında önemli bir adımı oluşturuyor. Yenilenen tesiste otomasyon ve yeni makinelerin artan proses kabiliyeti ile hem kalite hem de iş sağlığı ve güvenliği konusunda en üst noktaya çıkıldı.

Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz

Yünsa’nın 1973 yılında Çerkezköy’de kurulan üretim tesisi içindeki boya işletmesinin yenilenmesiyle makine sayısı %55 azalırken aynı kapasitede üretim yapmaya devam edilecek. Firma gerçekleştirilen yatırım ile sürdürülebilirliğin yanında yün boyama süreçlerindeki makine verimliliğini (OEE) artırarak, renk tekrarlanabilirliğini de güçlendirmiş oldu.

Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz, dünya çapında kabul gören kalitelerini boyahane yatırımı ile daha yukarı çektiklerini söyledi. Aynı zamanda bu yatırımın yeşil bir çevre için de önemli bir adım olduğunu dile getiren Sürmegöz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yünsa ürünlerinin kalitesi; 2025’te Avrupa’nın, 2030’da dünyanın en büyüğü olma hedefimizi gerçekleştirmek için en önemli gücümüz. Boyahanemize yaptığımız yatırımla kalitemizi yükselterek bu hedefe ulaşma yolunda daha da kuvvetlendik. Yeni yatırımımızla aynı zamanda maliyetlerimizi düşürürken yeşil çevre için de önemli bir adım atarak sürdürülebilirlik stratejimizi güçlü bir şekilde desteklemiş olduk. Amacımız üretirken, günden güne daha sürdürülebilir faaliyetlerde bulunarak gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

En çok okunan haberler