VDMA döngüsel tekstilde gerçekçi hedeflerin altını çizdi

Yazar:

Ana Sayfa » Green Times » VDMA döngüsel tekstilde gerçekçi hedeflerin altını çizdi

26 Temmuz’da yayınlanan bir görüş bildirgesinde, VDMA Tekstil Makine Üreticileri Derneği çatısı altında örgütlenen şirketler, tekstil ve giyim endüstrisinin sürdürülebilir ve döngüsel dönüşümü için iddialı AB düzenlemeleri ve ulusal uygulamaları hakkında yorumda bulundu. Görüş bildirgesi, verimli süreçlerin, döngüsel ekonominin ve tüm piyasa katılımcıları için bağlayıcı kuralların önemini vurguluyor. Ayrıca, görüş bildirgesi tekstilden tekstile geri dönüşüm süreçlerinin durumunu ve geri dönüştürülmüş maddelerin yeniden işlenmesi için çerçeve koşullarını özetliyor.

VDMA şirketleri, geri dönüşüm için prosesler ve teknolojiler geliştiriyor ve doğal veya yapay elyaflar dahil, tekstil ham maddelerinin verimli bir şekilde yeniden kullanımı ve geri dönüşümü için teknik ön koşulları sağlıyor. VDMA Tekstil Makineleri Derneği Başkan Yardımcısı Verena Thies; “VDMA Tekstil Makine Üreticileri Derneği üyeleri, CO2 emisyonlarını azaltmak için tekstil üretim aşamasında halihazırda büyük potansiyeli kullanmak üzere dünya çapındaki müşterilere ürünlerle destek sağlıyor” açıklamasında bulundu.

VDMA: geniş bir düşük maliyetli yeşil enerji yelpazesine ihtiyaç var   Görsel Kaynak: Freepik
VDMA: geniş bir düşük maliyetli yeşil enerji yelpazesine ihtiyaç var Görsel Kaynak: Freepik

VDMA Tekstil Makine Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu ayrıca, döngüsel ekonomi için yeni AB düzenlemelerinin ve bunların ulusal uygulamalarının gerçekçi hedefler, ölçülebilir etkiler ve mümkün olduğunca az bürokrasi ile tasarlanması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, tüm piyasa katılımcıları adına eşit bir rekabet ortamı sağlamak için piyasa gözetimi gerektiği belirtiliyor.

VDMA: geniş bir düşük maliyetli yeşil enerji yelpazesine ihtiyaç var

Endüstri adına, VDMA, tekstil makineleri üretiminde inovasyon ve rekabet için elverişli bir ortam olarak Almanya ve AB’de daha iyi lokasyon koşulları yaratılması çağrısında bulunarak tekstil endüstrisinin sürdürülebilirliğini önemli ölçüde ilerletmeyi hedefliyor. VDMA, üretim endüstrisinde geri dönüşüm çözümlerinin uygulanması ve sürdürülebilir kullanımı için elzem olan geniş bir düşük maliyetli yeşil enerji yelpazesine duyulan ihtiyacı güçlü bir şekilde vurguluyor. Dernek ayrıca konum koşullarının olumlu şekilde şekillendirilmesini (nitelikli iş gücü potansiyeli, bürokraside azalma, daha kısa onay süreleri, yatırım güvenliği ve öngörülebilirlik ve vergi yükünde azalma) oldukça rekabetçi tekstil ve giyim endüstrisinde sürdürülebilir işletmeyi desteklemek için belirleyici bir faktör olarak görüyor.

Engin Buz
Engin Buzhttps://www.textilegence.com
Engin Buz, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olduktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. 2000 yılından sonra çeşitli yayıncılık şirketlerinde çalışmaya başlayarak kültür-sanat ve daha sonra ekonomi haberleri hazırlamıştır. 2009 yılından itibaren tekstil endüstrisine dönük yayınlarda editör olarak görev alan Buz, 2013 itibariyle kurulan Textilegence’de haber editörü olarak yer almaya başlamıştır. Engin Buz halen başta tekstil ve dijital baskı endüstrileri olmak üzere ekonomi haberleri hazırlamaktadır.

Okumaya devam et

İlginizi çekebilir