Sahip olduğu çok sayıda markasıyla tekstil makineleri, teknolojileri ve bileşenleri üreticisi Vandewiele, başarılı bir ITM fuarını geride bıraktı. Halı dokuma ve tafting çözümlerinden birçok dijital çözüme kadar en son gelişmelerini sergileyen firma, beş gün boyunca verimli toplantılar gerçekleştirdi. ITM 2022’nin oldukça faydalı geçtiğini ve birçok ülkeden ziyaretçinin stantlarına yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Vandewiele Fuar Müdürü Danny Bourgois, fuarla ilgili değerlendirmelerini Textilegence ile paylaştı.
ITM 2022’de bulunmaktan ve beklediklerinden çok daha fazla ziyaretçiyi görmekten oldukça mutlu olduklarını belirten Bourgois, sadece Türkiye’den değil, diğer ülkelerden çok sayıda ziyaretçileri olduğunu aktardı: “Ağırlıklı olarak Mısır, Özbekistan, İran’dan ziyaretçiler tekstil makine çözümlerimize ilgi gösterdi ve bunun elbette tüm taraflar için yeni fırsatlara yol açmasını bekliyoruz.”
“Birçok müşterinin tekrar eden siparişleri, Vandewiele’nin geliştiğinin en iyi kanıtıdır”
Danny Bourgois, Vandewiele standında yer alan en son çözümleri şöyle açıkladı: “Halı dokumada en devrim niteliğindeki yeni gelişme, RCF halı dokuma makinemiz. Bu, her iplik üzerinde bireysel tansiyon kontrolü ile dijital bir cağlık olan Hızlı Cağlık ile birleştirilmiş yüz yüze bir makinedir. Gösterilen diğer yeni geliştirmeler ise, doğrudan dokuma tezgahında bulunan entegre kızaklı JiL; Ekstrüzyonda INCA teknolojisi; Myriad yüksek hızlı tafting çözümleri; B403 ve çok daha fazlası ile Superba bireysel sarım kontrolü.”
Ji ve daha büyük model JiL’in ilgi çekici bir fiyat, kompakt boyutlar ve yüksek esnekliği bir araya getirme avantajına sahip olduğunu söyleyen Bougois sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu teknoloji kendini kanıtlamıştır ve müşteri, çoğu durumda daha yüksek kanca kapasitelerine genişletmek üzere gelecekteki projeler için de esnek konumdadır. Seçim ilkesi anahtar faktördür. Si’de yaptığımız gibi elektronik ve mekanik kaset sistemini ayırıyoruz. Birçok müşterinin tekrar eden siparişleri, geliştiğimizin en iyi kanıtıdır.”
Bourgois, yeni RCF halı dokuma makinesi (dijital Hızlı Cağlık ile birleştirilmiş yüksek hızlı dokuma makinesi) ile üretim hızını %20’nin üzerinde artırabildiklerini belirterek, bunun nedeninin her hav ipliğinin tansiyonunu kontrol eden ayrı motorlara sahip olmaları olduğunu dile getirdi. Bourgois: “O halde, elbette dijital kontrol ile sağladığımız ek avantajlarımız var: hassas iplik tüketim kontrolü, otomatik kaldırma işlevleri, daha düzenli hav yüzeyi vb. Müşteriler kendilerini Vandewiele Deneyim Merkezimizde keşfedebilirler.”
TEXconnect, üreticileri dijitalleşme konusunda destekliyor
Bu modern zamanlarda bir dokumacı, taft, terbiye veya iplik üreticisi olarak makine parkında neler olup bittiğini bilmenin önemli olduğunu söyleyen Danny Bourgois, dijitalleşmenin anahtar kelime olduğunu vurguladı. Bourgois, TEXconnect yazılım platformunun üretim rakamlarını organize ederek, planlayarak ve analiz ederek müşteriye bu imkanı sunduğunu söyledi: “Elbette bu, makinelerin nasıl çalıştırılacağına dair kılavuzlar ve videolar gibi bilgilerle birleştirilir. Makinelerini TEXconnect aracılığıyla birbirine bağlayan bir müşteri her zaman işleme yazılımının en son sürümüne sahip olacak ve bu dijital zamanlarda bu oldukça önemli.”
Vandewiele’nin pandemiden önce dijital bir şekilde çevrimiçi olarak sistem kontrolü ve hizmet sunma konusunda zaten iyi organize olduğunu belirten Bourgois, kendi platformları TEXconnect ile müşterilerine yardımcı olacak bir araca sahip olduklarını ve pandeminin daha da fazla dijital çözümün önemini fark etmelerini sağladığını açıkladı. Servis elemanlarının pandemi nedeniyle seyahat edemediklerini ve en aktif pazarlarında uzun yıllar önce yerel servis ekipleri kurdukları için şanslı olduklarını aktaran Bourgois, bu nedenle, yaklaşımlarının şimdi bu yerel ekipleri daha da güçlendirmek olduğunu sözlerine ekledi.
Vandewiele dışında Savio, Superba, IRO-ROJ, Bonas, Mesdan, Loepfe, Sedo, Bejimac, Cobble, Memminger, Protechna, BMS, Titan vb. gibi diğer tekstil makine markaları ve ürünleri ile de oldukça öne çıktıklarını söyleyen Bourgois, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye, dünyanın en büyük halı ve kadife üreten ülkelerinden biri ve genel olarak bir tekstil ülkesi olmaya devam ediyor.”