10.7 C
İstanbul
Cuma, Ocak 10, 2025

Giyimkent yıllık 1,5 milyar dolar ihracat hedefliyor

Türk tekstil sektörünün en önemli merkezleri arasında...

Ünlü giyim markalarıyla çalışan Fi Triko iflasını açıkladı

Zara, Pierre Cardin, USPOLO, LCW ve Defacto’nun...

Levi’s’a üretim yapıyordu; Dinateks fabrikası icradan satışa çıkarıldı

Uzun yıllar dünyaca ünlü denim markası Levi’s’ın...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Türkiye üretim gücünü depremzedeler için seferber etti

GüncelTürkiye üretim gücünü depremzedeler için seferber etti

- Haber Sponsoru -

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında Türkiye, ihtiyaç duyulan tekstil ürünlerini bölgeye ulaştırmak için seferber oldu. Türk Kızılay gece gündüz çadır üretimini sürdürürken, perakende ve e-ticaret şirketleri Deprem Yardımlaşma Seferberliği kapsamında müşterilerinin temel ihtiyaç malzemesi siparişlerini, AFAD koordinasyonunda, herhangi bir ticari amaç olmaksızın deprem bölgelerine ulaştırıyor. Ayrıca Türkiye’nin farklı bölgelerinde gönüllüler tekstil atölyelerinde ve Halk Eğitim merkezlerinde depremzedeler için atkı, bere, battaniye ve kışlık kıyafetler dikiyor.

Türk Kızılay günlük çadır üretimini iki katına çıkardı

Türk Kızılay günlük çadır üretimini iki katına çıkardı

Türk Kızılayın Etimesgut Yerleşkesi’nde 70 yıldır afet çadırı üretimi yapılan Çadır Tekstil bölümünde, AFAD’ın geçtiği siparişler üretiliyor. AFAD için yapılan üretim alanında basın mensuplarına bilgi veren Türk Kızılay Çadır Tekstil Grubu Genel Müdürü Ömer Faruk Özgün, normal döneminde günde 200-250 çadır üretiminin yapıldığını ve afetin olmasıyla üretim kapasitesini hemen iki katına çıkardıklarını söyledi. “Gece gündüz, 24 saat prensibiyle şu an üretimlerimizi yapmaktayız. Günde 500 çadır çıkarabiliyoruz. Her gün afet bölgesine 4-5 tır gönderebiliyoruz” diyen Özgün ürettikleri çadırlara ilişkin şu detayları aktardı:

“Bir aile çadırı ve kış için özellikle hazırlanmış 16,5 metrekarelik bir çadır. İki cidardan (yüzey) oluşuyor. Dış cidar ve iç cidar. Arada bir hava tabakası kalıyor. Kalın kumaşlar ve içindeki keçeyle birlikte arada kalan hava tabakası sayesinde çok güzel bir ısı izolasyonu sağlıyor. Çadırımızın en önemli özelliği alev yürümez, su itici ve küflenmez olması. Bu şartları AFAD bizden mutlaka istiyor. Laboratuvar testlerinden geçmezse üretime başlayamıyoruz. Çadırımızın girişinde Türk ailelerini düşünerek yaptığımız bir antre bölümü var. Ayakkabılarını çıkarıp girebiliyor aile. İçeride bir yaşam alanı var. Sobanın kurulduğu alan var. Sobanın kurulduğu yerler ısıya çok dayanıklı tasarlanıyor.”

Perakende ve e-ticaret firmaları Deprem Yardımlaşma Seferberliği’ne katıldı

LC Waikiki yardım tırları depremin ilk gününden itibaren afet bölgelerine ulaşmaya devam ediyor. Şirket tarafıdan şu ana kadar AFAD ve Kızılay koordinasyonuyla toplamda 1 milyon 600 bin adet ürün bağışlandı. Bugün hala ek destek tırları yola çıkmaya devam ediyor. Deprem bölgelerine bağışlamak üzere 36 bin ek battaniye ve 50 bin adet ek atkı hazırlıyor. 7 Şubat itibariyle Malatya OSB 1. ve 2. bölgedeki tekstil fabrikaları yemek ve ısınma ihtiyaçları için depremzedelerin hizmetine açıldı.

Ticaret Bakanlığı’nın başlattığı Deprem Yardımlaşma Seferberliği kapsamında, LC Waikiki, Defacto, Amazon Türkiye, Trendyol ve Hepsiburada’nın da aralarında bulunduğu perakende mağazaları ve e-ticaret şirketleri müşterilerinin satın aldığı ihtiyaç malzemeleri AFAD koordinasyonunda, ticari bir amaç gütmeden kargo ücretsiz olarak depremzedelere ulaştırılıyor. Kampanya kapsamında LC Waikiki müşterilerinin 11 milyon TL değerinde ürün satın alınarak katkı sağladığı açıklandı.

Yataş da deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan battaniye, yorgan, yastık gibi ürünlerin yer aldığı tırları bölge AFAD koordinasyonuyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Türkiye’nin dört bir yanında tekstil atölyeleri depremzedeler için üretiyor

Türkiye’nin dört bir yanında tekstil atölyeleri depremzedeler için üretiyor

Bolu’da Dörtdivan Kaymakamlığı ve Belediyesi öncülüğünde başlatılan çalışmalar kapsamında anaokulu içinde hazırlanan atölyeye gelen kadınlar depremzedeler için polar, eşofman takımı ve bere gibi kışlık kıyafetler dikiyor. Yeniçağa ilçesinde faaliyet gösteren bir tekstil atölyesi de depremin yanı sıra soğuk hava şartlarıyla mücadele eden vatandaşlar için battaniye üretmeye başladı. Hayırseverlerin getirdiği kumaşlardan hazırlanan ürünler, AFAD koordinesinde depremden etkilenen illere ulaştırılıyor.

Edirne Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri de depremzedeleri soğuk havadan koruyacak kışlık kıyafetler dikiyor. Kursiyerler evlerinde ve halk eğitimi merkezinde atkı, bere, şapka, kazak, içlik, eşofman, kazak, çocuk eşyaları ve bez oyuncaklar hazırlıyor. Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi dikiş-nakış kursu ve Tekirdağ Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi bünyesinde de kursiyerler dikiş makinelerini depremzedeler için çalıştırıyor.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler