17.4 C
İstanbul
Perşembe, Kasım 21, 2024

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

Biancalani ‘Tekstil Severler’ arasında yerini aldı

Biancalani Textile Machinery, Prato’daki Museo del Tessuto’yu...

Tekstil ihracatçılarına bakanlık desteği müjdesi

2023 yılında gerçekleştirilen 11,6 milyar dolarlık ihracata...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Türkiye küresel yatak endüstrisinde 2. sıraya yerleşti

GüncelTürkiye küresel yatak endüstrisinde 2. sıraya yerleşti

- Haber Sponsoru -

Yurt içi ve yurt dışındaki yatak üreticilerine ham madde ve teknoloji üreten fabrikalara tedarik sağlayan yatak endüstrisi sektörü, 3 milyar doların üzerindeki üretimiyle Türkiye’yi Çin’den sonra 2. ülke konumuna yükseltti. Türkiye’nin 2021 yılında sektörde 6. sırada olduğunu hatırlatan Uluslararası Yatak Endüstrisi Derneği (IBIA) Başkanı Osman Güler, “Bunu 2. sıralara kadar getirmiş olduk. İlk sırada Çin var. Çin de kendi dinamiklerinden dolayı ilk sırada. Dünyada 40 milyar dolarlık bir üretimi göz önünde bulundurduğumuz zaman Çin, bu üretimin 4’te 1’ini yapıyor. Haliyle önde olması gayet normal ama biz onunla yetinmeyip bu pastanın en büyük payını almayı hedefliyoruz” dedi.

Yatak endüstrisinin ihracat hedefi 3 milyar dolar

Derneğin, yatak endüstrisi sektörünün gelişmesini sağlamak, sektördeki firmaların ihracatını ve dünyadaki rekabet gücünü artırmak için kurulduğunu anlatan Güler, Türkiye yatak endüstrisi sektörünün yaklaşık 150 ülkeye ihracat yaptığını belirtti. “Toplam 3 milyar doların üzerinde hacmi olan bir sektörüz. Bunun da yaklaşık 2,5 milyar dolarına yakınını 150 ülkeye ihraç etmiş oluyoruz” diyen Güler, derneğin ana amaçlarından birinin, Türk firmalarının ihracatını yükseltmek olduğunu dile getirerek, ihracatı 3 milyar dolara çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.

Güler, dünyada ciddi bir küresel kriz olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: “Sektörle ilgili dünyadaki fuarların tamamını ziyaret ediyoruz ve yatak üreticileriyle görüştüğümüz kadarıyla farklı ülkelerde bu sektörde yaklaşık yüzde 30-40 arası düşüş var. Bu da bizi ciddi etkiliyor ve biz de ‘Var olan kapasitelerden ne alabiliriz; ne kadar daha fazla ihracat, üretim yapabiliriz’ yolunda ciddi bir fuar organizasyonu yaptık.”

Yatak endüstrisinin ihracat hedefi 3 milyar dolar   Görsel Kaynak: Yatsan
Yatak endüstrisinin ihracat hedefi 3 milyar dolar Görsel Kaynak: Yatsan

Bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen IBIA Expo-Yatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Fuarı’nı yurt dışından 6 bini aşkın kişinin ziyaret ettiğini, fuar katılımcılarının da çok mutlu olduğunu ve bir sonraki fuarın çok daha iyi geçmesi için yol haritasını da belirlediklerini anlatan Güler, “Böyle ekonomik sıkıntılı bir dönemde daha iyi bir fuar geçiremezdik. Çok kalabalık yoktu ama bütün ziyaretçilerin neredeyse tamamı çok niş ve seçilmiş kişilerdi” ifadelerini kullandı. Güler, Türkiye’yi, İstanbul’u yatak endüstrisi sektöründe ‘ticaret merkezi’ yapmayı hedeflediklerini ve bunu da başaracaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler