10.1 C
İstanbul
Pazartesi, Kasım 18, 2024

Söke pamuğu, AB’de tescillenen ilk pamuk ürünü olarak tarihe geçti

Anadolu’nun yerel değerlerinden biri olan Söke pamuğu,...

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

Biancalani ‘Tekstil Severler’ arasında yerini aldı

Biancalani Textile Machinery, Prato’daki Museo del Tessuto’yu...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Türk tekstilciler ‘i of the World’ ile ABD pazarında güçlerini artırıyor

FuarlarTürk tekstilciler ‘i of the World’ ile ABD pazarında güçlerini artırıyor

- Haber Sponsoru -

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından düzenlenen ‘i of the World’ fuarının ikinci edisyonu, New York InterContinental Otel’de gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl T.C Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi iş birliğiyle New York’ta ilki organize edilen fuar, Türk tekstilciler ile çok sayıda ABD hazır giyim üreticisi, tasarımcısı ve distribütörünü bir araya getirdi. Ürünlerini sergilemek üzere etkinliğe 28 Türk tekstil firmasından temsilciler katıldı.

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz Türkiye tekstil sektörünün en büyük ihracat pazarlarından biri olan ABD’de Türk tekstil üreticileri ile hazır giyim markaları, tasarımcıları ve distribütörleri arasındaki bağları güçlendirerek pazar payını artırmayı umduklarını dile getirdi. Öksüz; “ABD her yıl 43 milyar dolarlık tekstil ithalatı yaparak dünyanın en büyük tekstil pazarı haline geliyor. Bu arada Türkiye, dünyanın en büyük beşinci tekstil ihracatçısını ve AB’ye ihracat gerçekleştiren en büyük ikinci ihracatçı konumunda bulunuyor” dedi.

“Türkiye ve ABD ekonomileri birbirini tamamlıyor”

Ahmet Öksüz Türkiye’nin küresel tekstil pazarındaki payının geçen yıl yüzde 3 iken, bunun toplam ABD pazarının sadece yüzde 1,6’sına karşılık geldiğine işaret ederek, Türkiye’nin güçlü üretim kapasitesinin, ABD’ye yapılan tekstil ithalatının çok daha büyük bir kısmını gerçekleştirme potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Tekstilin, iki ülke arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hedefinin ana bileşenini temsil ettiğini aktaran Öksüz; “Türkiye ve ABD ekonomileri birbiriyle rekabet etmiyor; daha ziyade birbirlerini tamamlıyor ve bir kazan-kazan modelinin mükemmel bir örneğini sunuyor” diye konuştu.

Geçen yıl ilki düzenlenen ‘i of the World’ fuarının Türk tekstili için son derece verimli geçtiğini hatırlatan Öksüz, salgına rağmen, Türk tekstilinin ABD’ye ihracatının 2020’de yüzde 8 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 628 milyon dolara ulaştığını söyledi. Öksüz 2021’in ilk sekiz ayında ABD’ye yapılan Türk tekstil ihracatının yüzde 51 artarak 547 milyon dolara ulaştığını ve bunun toplam ABD tekstil pazarının yüzde 2,7’sini oluşturduğunu dile getirdi.

Türk tekstilciler ‘i of the World’ ile ABD pazarında güçlerini artırıyor

‘i of the World’ fuarı ihracat artışına destek verecek

Ahmet Öksüz ‘i of the World’ fuarının, bu kayda değer ihracat artışlarını sürdürmelerinde ve iddialı ikili ticaret hedeflerine ulaşmalarında yardımcı olacağını söyleyerek, ABD’de birkaç tane daha tanıtım faaliyeti ve B2B projesi gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı. Bu yıl sonuna kadar 1 milyar dolarlık ihracat hedefiyle fuarı ABD’nin diğer bölgelerinde de düzenlemeyi düşündüklerini belirten Öksüz, 2021’de 12 milyar dolarlık küresel ihracat gerçekleştirmeyi beklediklerini ifade etti. Öksüz, Türkiye’nin tekstil ve hazır giyim sektörünün ülkenin ihracatta önde gelen endüstrisini temsil ettiğinin altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tekstil sektörümüz entegre üretim kapasitesi, nitelikli insan kaynağı, lojistik, Ar-Ge yatırımı ve sürdürülebilirlik açısından dünya lideridir. Pandemiye rağmen, uluslararası alanda tanınan birçok hazır giyim markasının tedarik zincirleri için güvenli bir liman olarak kaldı. Türkiye dünyanın en büyük üç tekstil ihracatçısı arasında yer alma şeklindeki orta vadeli hedefine hızla yaklaşıyor.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler