13 C
İstanbul
Çarşamba, Nisan 30, 2025

Küresel nonwoven endüstrisi gümrük vergileri konusunda endişeli

Nonwoven ve bağlantılı sektörlerin küresel birliği ve...

Küresel tekstil endüstrisi yıl sonu için olumlu beklentilerini koruyor

Uluslararası Tekstil Üreticileri Federasyonu (ITMF), Mart 2025...

2025’in ilk çeyreğinde Türkiye tekstil ihracatında en büyük artışı Mısır’da yaşadı

İTHİB’in yayınladığı mart ayı ihracat performans raporuna...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Türk tekstil sektörü temsilcileri İstanbul deklarasyonunu açıkladı

GüncelTürk tekstil sektörü temsilcileri İstanbul deklarasyonunu açıkladı

- Haber Sponsoru -

8-9 Nisan 2025 tarihlerinde Türk tekstil sektöründen sosyal ortaklar, yeşil ve dijital dönüşüm, durum tespiti ve marka sorumluluğu, tekstil sektöründe beceri ve eğitim gibi farklı konuların yanı sıra daha geniş ve daha etkili bir sosyal diyaloğa ulaşma çabalarında bir sonraki adımları görüşmek üzere İstanbul’da bir araya geldi.

AB ve Türkiye’deki yedi ülkede Avrupa Tekstil ve Hazır Giyim Sektöründe sosyal ortaklıkları teşvik etmeyi amaçlayan AB destekli StitchTogether projesi bağlamında düzenlenen bu seminer aynı zamanda sosyal ortakların birlikte çalışma konusundaki güçlü kararlılıklarını vurgulayan ortak bir bildiri olan İstanbul Deklarasyonu’nun hazırlanmasına da vesile oldu.

Türkiye’deki toplantı, Türk işveren sendikası (TTSİS), ulusal işçi sendikaları (Teksif, Öz İplik İş, DİSK Tekstil), marka temsilcileri, Çalışma Bakanlığı ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Sosyal İşgücü Uyum Programı’ndan paydaşlar da dahil olmak üzere Türk tekstil sektörünün temsilcilerini sektörün geleceğini tartışmak üzere bir araya getirdi.

Sosyal ortaklar birlikte, Hükümeti ve Avrupa Birliği’ni tekstil ve giyim sektörlerinde yaklaşmakta olan dönüşümü, teknoloji ve becerilerde iyileştirmeleri, bölgesel kalkınmayı ve adil geçişi desteklemeye çağırıyor. İstanbul Deklarasyonu, sosyal ortakların daha rekabetçi ve adil bir Türk tekstil endüstrisi için birlikte çalışma kararlılığını teyit eden bir dizi önceliği de içeriyor.

IndustriAll Europe Genel Sekreteri Judith Kirton-Darling Türkiye’de tekstil sektöründe çalışan 1 milyondan fazla işçinin, uyum sağlamak zorunda oldukları pek çok zorlukla karşı karşıya olduğunu söyleyerek; “Türk ortaklarımızla dayanışma içindeyiz ve sektörün ekonomik dayanıklılığı için elzem olan örgütlenme özgürlüğü ve toplu pazarlık özgürlüğünün hem yasalar hem de uygulamadaki temel önemini bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.

“Yapıcı ve açık bir sosyal diyalog kritik önem taşıyor”

EURATEX Genel Direktörü Dirk Vantyghem ise şunları vurguladı: “Türk şirketleri hızla değişen çevreye uyum sağlamakta önemli zorluklarla karşı karşıya. Bu durum, rekabetçi kalabilmek için hem işçilerin hem de işverenlerin esnekliğini ve ortak çabalarını gerektirmektedir. Yapıcı ve açık bir sosyal diyalog bu açıdan kritik önem taşımaktadır.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler

Textilegence Dergisi ve Dijital Platform
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.