10.1 C
İstanbul
Pazartesi, Kasım 18, 2024

Söke pamuğu, AB’de tescillenen ilk pamuk ürünü olarak tarihe geçti

Anadolu’nun yerel değerlerinden biri olan Söke pamuğu,...

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

Biancalani ‘Tekstil Severler’ arasında yerini aldı

Biancalani Textile Machinery, Prato’daki Museo del Tessuto’yu...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Türk tekstil sektörü Paris’te küresel alıcılarla buluştu

FuarlarTürk tekstil sektörü Paris’te küresel alıcılarla buluştu

- Haber Sponsoru -

Türk tekstil sektörü, dünyanın en büyük tekstil fuarlarından Première Vision Paris’te küresel alıcılarla bir araya geldi. 8-10 Şubat tarihleri arasında fiziksel olarak Fransa’da, Paris, Nord Villepinte’de düzenlenen kumaş ve aksesuar fuarı aynı zamanda 7-11 Şubat tarihleri arasında dijital olarak da gerçekleştirildi. Sektör için bu ekonomik toparlanma döneminde modayı yönlendiren kilit sorunlar etrafında pazarın önemli oyuncularını bir araya getirmeyi başaran fuar, ziyaretçi sayısını Eylül 2021’deki fuara kıyasla %18 artırarak, %60’ı uluslararası olmak üzere 74 bin 600’den fazla ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşti. 41 ülkeden 63 yeni şirket dahil 1.080 katılımcının en son gelişmelerine odaklanan çözümlerin tanıtıldığı fuara Türk tekstil sektöründen yaklaşık 200 firma katılım gösterdi.

Geçtiğimiz yılı Cumhuriyet tarihi rekoruna ulaşarak 12,9 milyar dolar ihracatla kapatan, yılın ilk ayında ise 1 milyar dolar ihracat gerçekleştiren Türk tekstil sektörü, 2022 yılında da ihracatını artırmaya yönelik çalışmalara odaklandı. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz salgın sonrası birçok alıcı ile fuarda bir araya geldiklerini ve fuarın Türk tekstil sektörünün tanıtımı ve katma değerli ihracatı için büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Türk tekstil sektörü Paris’te küresel alıcılarla buluştu

Türk tekstil sektörü GDO’suz Pamuk Projesini Première Vision Paris’te tanıttı

Fuarda GDO’suz Pamuk Projesi’ni tanıttıklarını belirten Ahmet Öksüz, Türkiye’de üretilen pamuğun tamamının GDO’suz olarak üretildiğini ve Türkiye’nin dünyanın en büyük GDO’suz pamuk üreticisi konumunda olduğunu dile getirdi. GDO’suz pamuk üretiminin markalaşmasını sağlamak adına sektör paydaşlarıyla birlikte küresel ölçekte bir tanıtım atağı başlattıklarını aktaran Öksüz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türk tekstiline ayrıcalıklı bir marka yaratarak rekabet şansını artırmak ve dolayısıyla da Türk pamuğu üretimine daha fazla tercih edilen bir statü sağlamak amacıyla projemizi sürdürüyoruz. Sektör olarak katılım gösterdiğimiz Première Vision Paris Fuarı’nda GDO’suz Pamuk Projemizi sergiledik. İzmir Ticaret Borsası ve Ulusal Pamuk Konseyi’nin girişimiyle başlatılan ‘GMO Free Turkish Cotton’ projemiz 2022 yılında ivme kazanacak. Fuarda projemizi tanıtarak daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefledik ve olumlu geri dönüşler aldık.”

Türk tekstil sektörü GDO’suz Pamuk Projesini Première Vision Paris’te tanıttı

Sektörün yıl sonu hedefi 15 milyar dolarlık ihracat

Tekstil sektörünün ekonomik göstergelerine ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Ahmet Öksüz, “Première  Vision Paris Fuarı’nda Ticaret Bakanlığımızın destekleriyle gerçekleştirdiğimiz Milli Katılım Organizasyonuyla birçok küresel alıcı ile fuarda bir araya geldik. Sektörümüzün katma değerli ihracatını artırmak için gerçekleştirdiğimiz fuarlar büyük önem taşıyor. Sektör olarak 2022 yılının ilk ayında 1 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 11 oranında artış yakaladık. Bu dönemde en fazla ihracat gerçekleştirdiğimiz ilk 3 ülke ise İtalya, ABD ve Almanya oldu. Sektörümüzün Ocak ayı Kapasite Kullanım Oranı yüzde 80,5 seviyesinde” dedi.

Türk tekstil sektörünün sanayi üretim endeksinin ise her geçen ay kendi rekorunu tazelediğini belirten Öksüz; “Kasım ayı tekstil sektörü üretim endeksimiz yüzde 13 oranında artarak 151,1 seviyesine ulaştı. Tekstil sektörü olarak ülke ekonomimize katkı sunmaya devam edeceğiz. 2022 yılında gerçekleştireceğimiz projelerimizle sektörümüzü daha da ileriye taşıyacağız. Hedefimiz yıl sonunda 15 milyar dolar değerinde ihracatla yeni bir rekora imza atmak” şeklinde konuştu.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler