6.7 C
İstanbul
Perşembe, Aralık 19, 2024

Textilegence Kasım Aralık 2024 sayısı yayınlandı

Textilegence Kasım Aralık 2024 sayısı yılı tekstil...

Yılın ilk 10 ayında Türkiye’nin Mısır’a tekstil ihracatı %30 arttı

İTHİB’in yayınladığı ‘Tekstil ve Ham Maddeleri Sektörü...

ABD başkanlık seçimi sonuçları Türkiye’deki ihracatçılara umut oldu

Tüm dünyayla birlikte Türkiye’nin de yakından takip...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Trützschler 2023’te Türkiye’deki hizmetlerini daha da genişletecek

EğirmeTrützschler 2023’te Türkiye’deki hizmetlerini daha da genişletecek

- Eğirme Haber Sponsoru -

Alman tekstil makineleri uzmanı Trützschler Group SE, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme açısından avantaj sağlayan ürünlerinin yanı sıra hizmetleriyle de sektördeki konumunu güçlendiriyor. Textilegence’a 2022 yılı değerlendirmelerini ve 2023 yılı beklentilerini anlatan Trützschler Group SE CSO’su Alexander Stampfer, 2023 yılına kadar Türkiye’deki hizmet faaliyetlerini daha da genişletmeyi hedeflediklerini söyledi.

Türkiye’nin iplik sektöründeki en büyük pazarlarından biri olduğunu vurgulayan Stampfer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendi kendini optimize etme özelliğine sahip akıllı tarak makinemiz TC 19i’ye olan talep çok yüksek, çünkü bu makine yüksek verimlilik ve mükemmel kalitede sonuçlar için gereksinimleri karşılarken iplikhanelerde çalışacak operatör bulma sorununa da yanıt veriyor.”

Stampfer, makinelerin ve bileşenlerin ancak mükemmel servisle birlikte optimum performansa ulaşabileceğine dikkat çekerek, bu nedenle Türkiye’deki servis faaliyetlerini daha da genişlettiklerini ve genişleteceklerini söyledi. Stampfer, Trützschler Nonwovens’ın İtalyan Texnology firması ile yaptığı iş birliğini ITM’de tanıtmasının ardından ortak iğne delme hatlarını (T-SUPREMA) Türkiye pazarına tanıtacağını sözlerine ekledi.

Trützschler Group SE CSO’su Alexander Stampfer

“Artan ham madde maliyetleri, bozulan tedarik zincirleri ve lojistik sorunlar hala zorlayıcı”

2021’de ve 2022’nin ilk yarısındaki olağanüstü alım sayesinde hedeflerine ulaştıklarını belirten Alexander Stampfer; “Bununla birlikte, mevcut günlük işler hala artmakta olan ham madde maliyetleri, bozulan tedarik zincirleri ve lojistik sorunlarla ilgili önemli zorluklarla karşı karşıya. Küresel tekstil piyasaları şu anda yavaşlıyor. En azından ITMA 2023’e kadar ılımlı bir sipariş alımı bekliyoruz” dedi. Stampfer; Türkiye’nin Bangladeş, Özbekistan, Endonezya ve Vietnam’ın yanı sıra en önemli pazarlarından biri olmaya devam edeceğini ve bunun yanı sıra diğer pazarlara da odaklandıklarını sözlerine ekledi.

Trützschler’in tüm lokasyonlarda iklim-nötr üretim için hedefi 2035

Sürdürülebilirlik ve dijitalleşmenin kendileri için temel konular olduğunun altını çizen Alexander Stampfer, sürdürülebilir kurumsal yönetimin 1888’den bu yana Trützschler’in DNA’sının bir parçası olduğunu söyledi. Bunun; müşterileri için kaynak tasarrufu sağlayan teknolojileri, çalışanları ve paydaşlarıyla ortaklık temelli bir ilişkiyi ve tesislerinde sürdürülebilir üretimi kapsadığını belirtti. Stampfer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kendimize 2035 yılına kadar dünya çapındaki tüm lokasyonlarda iklim nötr üretim yapma hedefi koyduk ve bunu başarmak için enerji verimliliği (örneğin daha verimli ısıtma sistemleri yoluyla) veya ‘yeşil’ enerji tedariki (örneğin fotovoltaik, rüzgar ve hidroelektrik kullanımı yoluyla) gibi alanlarda somut önlemler alıyoruz. Teknoloji açısından, optimum ham madde kullanımı için sensör sistemleri (WASTECONTROL), biyolojik olarak parçalanabilir nonwoven üretimi için makineler veya mekanik olarak açılmış sert atıklar veya tüketici sonrası atıklar gibi geri dönüştürülmüş elyaf malzemelerin işlenmesi için optimize edilmiş makineler ve sistemler gibi daha sürdürülebilir elyaf işleme için çözümler sunuyoruz.”

“TC 19i, dijital olarak birbirine bağlı ve kendi kendini optimize eden makineler vizyonumuzda bir kilometre taşı”

“TC 19i, dijital olarak birbirine bağlı ve kendi kendini optimize eden makineler vizyonumuzda bir kilometre taşı”

Akıllı tarak TC 19i’nin dijital olarak birbirine bağlı ve kendi kendini optimize eden makineler vizyonlarında şimdiden bir kilometre taşı olduğunu belirten Alexander Stampfer, sözlerine şöyle devam etti: “Fabrika izleme sistemi ‘My Mill’ gibi dijital çözümlerimizle bunu ileriye taşıyoruz. Bu, para ve zamandan tasarruf etmeye, kaynakları bir araya getirmeye ve süreçleri daha da optimize etmeye yardımcı oluyor, çünkü operatörler fabrikayı şeffaf olarak görme ve tek tek makinelerin verilerini değerlendirme fırsatına sahip oluyor ve sorunlara anında tepki verebiliyor.”

Ayrıca bu yılın, müşterileriyle kişisel görüşmelerin vazgeçilmez olduğunu gösterdiğini söyleyen Stampfer, Milano’daki ITMA 2023’te çok sayıda ziyaretçiyle buluşmayı dört gözle beklediklerini ifade etti. Küresel Ar-Ge ekiplerinin üzerinde çalıştığı, örneğin dijitalleşme ve geri dönüşümle ilgili yeni çözümleri tanıtacaklarını açıklayan Stampfer, “Tüm iş birimlerinde öncü rolümüzü kanıtlayacağız” dedi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler