Tekstil ve baskı profesyonellerinin yakından takip ettiği Textilegence Temmuz Ağustos 2020 sayısı ile okurlarıyla buluştu. 43. Sayı dopdolu içeriği ile endüstri profesyonellerinin elinden düşmeyecek. Yeni sayıda bir yanda sürmekte olan Covid-19 pandemisi ile ilgili firmaların yaptıkları çalışmalar detaylı olarak sunulurken, diğer yandan tekstil ve baskı sektörünün yarınını etkileyecek önemli çalışmalar yer alıyor. Hem Türkiye hem de küresel pazarlar bir dönüşümün sancılarını yaşadı. Daha teknik ürünlerin daha fazla dijital yöntemlerle üretilmesinin ilk adımlarına bu sayıda şahit olacaksınız.
Textilegence Temmuz Ağustos 2020 sayısında sizleri bekleyen önemli konu başlıklarını şöyle sıralayabiliriz;
- Tekstil ihracatı haziranda hem pandemi dönemine hem de geçen seneye göre ciddi bir artış yakaladı? Rakamlar ne gösteriyor? Hangi pazarlarda büyüme elde edildi?
- Boyteks’in geliştirdiği antiviral kumaşın özellikleri neler? Bu kumaş nerelerde kullanılabiliyor?
- Türk pamuğu için nasıl bir durum söz konusu? ISO pamuk üretimi için reçete hazırladı? Burada neler var?
- KARL MAYER’in Stoll’u satın alma süreci tamamlandı. Stoll markası devam edecek mi?
- Truetzschler dijital uygulamalarla iplik üreticilerinin işini kolaylaştırıyor. My Mile hangi olanakları sunuyor?
- Yünsa’nın geliştirdiği kumaş virüse karşı nasıl etki gösteriyor?
- Rieter’in kompakt sistemi eğirme işleminde hangi avantajları beraberinde getiriyor?
- Itema, Oerlikon, Brückner, Biancalani, SPGPrints ve Lupamat Kompresör firmaları Covid-19 pandemisi karşısında hangi önlemleri aldı? Pazara dönük çalışmalarında bir değişiklik oldu mu? Firma yetkilileri ile yapılan röportajlar güçlü bir duruşu ortaya koyarken, alınan önlemlere dikkat çekiyor.
- Türk tekstil makineleri üreticileri pandemi döneminde nasıl bir yol izledi? Hangi önlemleri aldılar, satış ve siparişlerinde neler değişti?
- Ateşe en fazla hangi elyaftan kumaşlar direniyor? Yapılan testlerle ulaşılan sonuç sizi şaşırtabilir.
- 2019 yılında hangi tekstil makineleri hangi pazarlara satıldı? Artan ve azalan segmentler neleri gösteriyor? Hepsi ITMF’nin raporunda yer alıyor.
Derginin tamamını okuyabilmek için bu linkten kayıt olabilirsiniz.
- Denim ve sürdürülebilirlik yan yana getirilirken zorlanan iki terim. Peki denim üretiminde sürdürülebilirlik ne kadar mümkün? ISKO bunu nasıl başardığını anlatıyor.
- Eruslu Nonwoven yeni yatırımını Andritz’den yaptı? Peki bu yeni yatırım ne?
- Üretim sürecinizi ve tesisinizi daha güvenli hale getirmek için Bosch Güvenlik Sistemleri neler sunuyor?
- Pandemi nedeniyle ertelenen ve iptal edilen fuar ve etkinlikler hangileri? Etkinlikler için yeni tarihler açıklandı mı? Dornbirn GFC, Denim Mumbai ve FESPA 2021 fuarları hakkında yeni bilgiler burada.