11.8 C
İstanbul
Salı, Nisan 29, 2025

Küresel tekstil endüstrisi yıl sonu için olumlu beklentilerini koruyor

Uluslararası Tekstil Üreticileri Federasyonu (ITMF), Mart 2025...

2025’in ilk çeyreğinde Türkiye tekstil ihracatında en büyük artışı Mısır’da yaşadı

İTHİB’in yayınladığı mart ayı ihracat performans raporuna...

Önümüzdeki dönemde Türkiye tekstil ve giyim üretiminde rotayı nereye çevirecek?

Türkiye tekstil üretiminin bir kısmını son dönemde...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Textilegence Mart Nisan 2025 sayısı yayında!

GüncelTextilegence Mart Nisan 2025 sayısı yayında!

- Haber Sponsoru -

Textilegence Mart Nisan 2025 sayımızın ana konularından biri tüm küresel ekonomi aktörlerini doğrudan etkileyen ABD’nin yeni gümrük vergileri oldu. Türkiye’nin tekstil ve hazır giyim sektörleri için yeni vergilerin ne anlama geldiğini ve önümüzdeki dönemde ne gibi adımlar atılması gerektiğini konusunda yetkililerin açıklamalarını ve uzman görüşlerini yeni sayımızda okurlarımızla paylaşıyoruz. 

Yeni vergilerin yanı sıra tekstil sektöründe yaşanan diğer önemli gelişmeler ise şöyle: 2025’in ilk çeyreğinde Türkiye tekstil ihracatında en büyük artışı Mısır’da yaşadı. KARL MAYER Türkiye’deki ticari marka anlaşmazlık davasını kazandı. Küresel tekstil endüstrisi 2025’in 4. çeyreği için olumlu beklentilerini koruyor. Baskı sektöründe fark ve katma değer yaratan yeniliklere imza atan Mimaki, geliştirdiği ilk UV DTF çözümüü UJV300DTF-75 ile kullanıcılarına yeni olanaklar sunuyor. BB Engineering’in yeni COBRA filtresi verimliliği artırıyor. Köksan Çin’deki polyester yatırımı için Oerlikon Barmag’ı tercih etti.  Interzum fuarına katılmaya hazırlanan Durak Tekstil’in sektöre getirdiği yenilikler hakkında haberimiz de Textilegence Mart Nisan 2025 sayımızda. 

Yeni sayımızın Green Times sayfalarında bu kez sosyal sürdürülebilirlik ve plastik kirliliği konularını uzmanlarla birlikte masaya yatırdık. 

Sosyal sürdürülebilirlik konusunun tam olarak neyi ifade ettiğini ve neden halen daha tam olarak anlaşılmadığını Cardiff Üniversitesi’nden Doçent Dr. Hakan Karaosman ile konuştuk. 

Plastik kirliliği konusunda merak edilenleri ise Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölümü’nden Prof. Dr. Sedat Gündoğdu’ya sorduk. Plastiğin neden insan ve çevre sağlığı için bir tehdit oluşturduğunun ve neden hala plastik üretimine ve kullanımına devam ettiğimizin, plastik geri dönüşümünün bu kapsamda etkili bir mücadele yöntemi olup olmadığının yanıtlarını aradık. 

Günümüzün karmaşık ekonomik ve sosyal yapısında, döngüsellik adına halen daha yapılabilecek bir şeylerin olduğunu gösteren somut örnekler umut veriyor. Bunun Türkiye’deki en güzel örneklerinden olan Fazla’nın Türkiye’den İspanya’ya uzanan hikayelerini Fazla Pazarlama ve Ticaret Direktörü Koray Koçer’den dinledik. 

Green Times sayfalarımızda ayrıca yeşil hidrojenin üretim ve dağıtım aşamasında nasıl ‘kirletici’ hale gelebildiğini ve bu konuda nelere dikkat edilmesi gerektiğini ele aldık. Dergimizin sayılarına buradan ulaşabilirsiniz.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler

Textilegence Dergisi ve Dijital Platform
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.