41. Sayısı ile okuyucularıyla buluşan Textilegence Mart Nisan 2020 sayımızda sadece tekstil ve baskı sektörünü değil tüm dünyayı ilgilendiren bir konuyu adım adım inceledik; coronavirüs salgını. Neredeyse küresel bir karantinanın yaşanmasına yol açan salgının günlük hayatımıza ve ekonomilere yansımalarını ele aldık. Türkiye’nin bu salgınla mücadelede neler yaptığını sıralarken, sürekli yeni önlemlerin alındığını gördük. Bu sayıda salgının fuar ve etkinlik takvimini kökten değiştirdiğine ilişkin detaylı bir haberimiz de var.
Derginin tamamını okuyabilmek için bu linkten kayıt olabilirsiniz.
Coronavirüs salgınının bütün etkilerine karşın hayat devam ediyor. Yeni yatırımlar, yeni anlaşmalar gerçekleşiyor. Bu konuda da iş insanlarına önemli haberler hazırladık. Tekstil terbiyeleri makineleri üreticisi Brückner’in Türkiye’nin en büyük halı üreticilerinden Dinarsu’ya sattığı yeni kaplama hattı hakkındaki haberimizi okuyabileceksiniz. Türk tekstil üreticisi Camp Tekstil, Güney Koreli Kolon Industries ile önemli bir anlaşmaya imza attı. Detaylarını bu sayımızda bulabileceksiniz. Rieter’in Mısır’ın en büyük tekstil işletmesiyle yaptığı satış anlaşmasının kapsamının genişletilmesine ilişkin haberimiz de sizlerin ilgisini çekecektir.
Konica Minolta’nın yeni Türkiye mümessili BTT Tekstil Danışmanlık hakkında Sayın Birol Turan ile röportajımızı ve Kompresör üreticisi Lupamat’ın Pazar çalışmaları hakkında Sayın Tolga Kaynar ile söyleşimizi okuyucularla paylaşıyoruz. Uster Technologies’ten Sivakumar Narayanan tekstil işletmeciliği ve kalite kontrolü hakkında önemli bilgiler verdi.
Ayrıca şu haberleri de Textilegence Mart Nisan 2020 sayısında bulabileceksiniz;
- Itema’nın yeni CEO’su Ugo Ghilardi oldu,
- KARL MAYER, STOLL’u satın aldı,
- Staubli’nin Türkiye’de özel bir gösterim yaptığı çorap burnu kapatma cihazı ve avantajları,
- Fibersort ile tekstiller hayata tekrar geri dönüyor,
- Truetzschler’in Özbekistan’da IDF2 ile ilgili önemli başarıları,
- Saurer ile iplikhanelerde otomasyon konsepti,
- Oerlikon, eğirme için silme robotunu sundu,
- Endonezya’nın en büyük viskoz elyaf fabrikası açıldı,
- 3d kompozit dokuma için Optima firmasından önemli geliştirmeler,
- Mimaki büyük ebatlı nesnelerin üretimi için 3DGD-1800 3D baskı makinesini pazara sunuyor,
- swissQprint çevreye duyarlı UV baskıyı vurgulayan Greentech temasını başlattı,
- Türkiye merkezli Yataş Group AR-GE ve Tasarım merkezi açtı,
- Total Tekstil Yağları bir seminer düzenledi,
- Türkiye ve Almanya arasındaki ticari ilişkiler gelişiyor,
- Lenzing’den sürdürülebilir çözüm: Eco Pure teknolojili TENCEL Modal elyafı.
Bunları ve daha fazlasını dergimizden okuyabilirsiniz. Dijital platformda online okumak için linke tıklayabilir ya da baskılı derginin size ulaşması için abone olabilirsiniz.