Yuvarlak örgüye esneklik ve hız kazandıran modeller geliştiren Terrot, ITM 2106 fuarında iki makinasını sergiledi. Firma ayrıca son dönemde geliştirdiği Corizon® kumaşını da sektörle paylaştı.
ITM 2016’da iki yeni yuvarlak örgü makinasını Türk tekstilcilere sunan Terrot, gördüğü yoğun ilgi ile fuardan memnun ayrıldı. Yuvarlak örgüde inovasyona vurgu yapan firma Salon 7’deki standında Terrot UCC572 ve Pilotelli SL-4.T.A.7 modellerine yer verdi.
Terrot yeniliklerinden delikli şekillendirme (body mapping) için Terrot Transfer Teknolojisi oluşturuyor. Bu çözüm ile özellikle sporgiyim için E32 inceliğe kadar üretim yapma imkanı bulunuyor. Terrot’un bu teknolojisi spor giyim devi Nike tarafından hali hazırda tercih ediliyor. Bu örgü teknolojisiyle nefes alabilirlik, esneklik ve uyum özellikleri hem tek hem de çift plakada mümkün hale geliyor.
Sergilenen Terrot UCC572 çift plaka elektronik jakar makinası Nike koleksiyonlarının da örüldüğü makine aynı zamanda. Çok renkli jakar spacer teknolojisiyle donatılan makine teknik tekstilden iç giyime kadar birçok değişik alanda avantajlı örgü sağlıyor.
Terrot standında bulunan diğer makine ise Pilotelli SL-4 T.A.7 modeli oldu. Son derece güvenilir platik teknolojsine dayanan bu tek plaka makine özellikle elastan kullanımı, kullanıcı dostu çalışma ve 10 kata kadar daha düşük bakım özellikleriyle dikkat çekti. 26” – 40” çaplar arasında ve E40’a kadar olan örgü kumaşlar üretebilen makine, yeni patentli teknolojisiyle, dikey çizgisiz tektip (uniform) yapıları oluşturmayı garanti ediyor, dikey çizgileri engelliyor. Türk pazarına satışı gerçekleşen bu makine fuarda işlemesi zor olan indigo iplik ile çalışarak başarısını gözler önüne serdi.
Terrot : Türkiye’de Talep Sürekli Artıyor
Türkiye’de örgü teknolojilerine talebin sürekliği arttığını belirten Terrot Yönetici Ortağı (managing partner) Andreas von Bismarck, bu nedenle pazara sürekli yenilikler sunduklarını belirtti. Bismarck şunları söyledi; “Yuvarlak örgü teknolojilerindeki uzmanlığımızla ITM’de fuarında 2 modelimizi sergiledik. Türkiye’de büyük rağbet gören bu modellerden biri 24 fein (gauge) Terrot UC572 çift plaka örgü makinası, diğeri mühendislerimiz tarafından geliştirilmesi devam eden Pilotelli SL-4 T.A.7 tek plaka örgü makinası. Türkiye son yıllarda daha kaliteli örgü kumaşlara doğru yönünü değiştirdi. Terrot olarak bu trend için gerekli teknolojileri sunmaya devam edeceğiz.”
Rekabetin bütün pazarda herkes için geçerli bir durum olduğunu kaydeden Bismarck, burada inovasyonun önemli olduğunun altını çizdi. “Rekabetten asla kaçamazsınız, bu gereklidir, aksi takdirde tembelleşirsiniz” diyen Bismarck, talep olan alanlarda yeniliğe odaklandıklarını açıkladı. Bismarck; “Pazar ile buluşamayan bir inovasyon başarılı sayılamaz, bu nedenle pazarlama çok önemli. Yeniliklerin yanı sıra biz müşterilerimizi sürekli olarak destekliyoruz, satış sonrasında da yanlarında yer alıyoruz. Yeni örgü kumaşlar ve modelleri geliştiriyoruz. Günlük ve spor-aktif giyimde örgü kumaşların kullanım avantajları çok önemli. Bunu birçok spor markasına anlattık ama Nike en net anlayan marka oldu. Bu nedenle avantajlı bir inovasyona ve yeni bir ürüne sahip oldular” dedi.
Rekabet İçin Daha Esnek ve İnovatif Ürünler Şart
Modada çok hızlı bir değişim olduğuna değinen Andreas von Bismarck, burada anahtar kavramın ‘esneklik’ olduğunu belirtti. Pazardan gelen talep nedeniyle müşterilerinin neredeyse her ay yeni bir şeyler üretmesi gerektiğini aktaran Bismarck, bu nedenle kendilerinden kısa ürün teslimi ve hızlı hareket vaat eden makinalar istediklerini dile getirdi. Bismark sözlerini şöyle sürdürdü; “Pazarın talebini en kısa sürede yerine getirecek teknolojiyi sunmak bize avantaj sağlıyor. Uzun süreli beklemeler, yüksek stoklar beraberinde felaket getirebilir. Yapılması gereken şey üretimde oldukça esnek ve hızlı olmak. 8-9 ay gibi uzun bir teslimat süresi olursa hiç kimseden sipariş alamazsanız. Müşterilerimize biz bu esnekliği ve hızı sunuyoruz. Biz de ilk günden bugüne bu ilke ile makinalarımızı geliştiriyoruz.”
Terrot’un yeni geliştirdiği kumaş teknolojisi Corizon®’a değinen Bismarck, bu kumaşın kalite anlamında benzersiz olduğunu dile getirdi. Bismarck yeni çözümleri hakkında şunları söyledi; “Bu kumaş yumuşaklık, hafiflik, opaklık ve düzgünlük açısından oldukça kaliteli ve bunlar müşterilerimiz için en önemli faktörler. Bu kumaş ile yapılabilecek oldukça geniş bir yelpaze söz konusu. Müşterilerimizle bu deneyimi ve bilgiyi paylaşmaya hazırız.” ITM fuarında Corizon® ile hazırlanmış küçük bir koleksiyonu ziyaretçilerle sergilediklerini belirten Bismarck, ayrıca dünyada elastanı tamamen kapatabilen tek örgü teknolojisine sahip olduklarını söyledi.
‘Yılsonuna kadar 400 makine satmayı hedefliyoruz’
Türk pazarından ciddi bir beklentiye sahip olduklarının altını çizen Andreas von Bismarck, yılsonuna kadar Terrot ve Pilotelli olarak 400 makine satışına ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. Bismarck, siyasal alandaki belirsizliklere rağmen Türk tekstilcilerin işlerine devam etmekte kararlı olduklarını ifade etti. Bismarck; “Yatırımlarına devam ediyorlar ve pratik zekaları ile hep bir çıkış yolu buluyorlar” diye konuştu.
Bismark, Türkiye pazarında müşteri odaklı ve makine performansını arttırmaya yönelik teknik destek için Almanya merkezden bir teknisyenlerinin ve mümessilleri Erko Sinai’nin teknik destek ekibinin yer aldığını belirtti.