17.4 C
İstanbul
Perşembe, Kasım 21, 2024

Söke pamuğu, AB’de tescillenen ilk pamuk ürünü olarak tarihe geçti

Anadolu’nun yerel değerlerinden biri olan Söke pamuğu,...

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

Biancalani ‘Tekstil Severler’ arasında yerini aldı

Biancalani Textile Machinery, Prato’daki Museo del Tessuto’yu...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Oerlikon Textile Inc. hizmetlerini ABD’deki yeni merkezinde sürdürecek

EğirmeOerlikon Textile Inc. hizmetlerini ABD’deki yeni merkezinde sürdürecek

- Eğirme Haber Sponsoru -

İsviçre merkezli Oerlikon Group’un Amerika’daki iştiraki Oerlikon Textile Inc. genişliyor ve Charlotte, Kuzey Carolina’daki önceki yerine birkaç kilometre mesafede gelecekteki ihtiyaçlara göre tasarlanmış yeni, modern tesislere taşınıyor. Polimer işleme endüstrisi için en geç bu yılın ortasına kadar yeni bir hizmet merkezi oluşturulacak. 10350-A Nations Ford Road, Charlotte, NC 28273’teki yeni adreste, sinerji etkileri ve kaynaklar, yaklaşık 4500 m²’lik ofis ve ticari alanda tüm Oerlikon müşterilerinin yararı için gözle görülür ölçüde daha fazla kullanılabilecek. Oerlikon Textile Inc. şirketinin ticari departmanlarının taşınması halihazırda tamamlandığı için Charlotte, Kuzey Carolina’daki yeni lokasyonda müşteri desteği sağlanabiliyor. Mekanik onarım atölyesi ve elektronik onarım atölyesinin de önümüzdeki aylarda açılacağı belirtiliyor.

“ABD’de yapay elyaf üretimi alanında tercih edilen teknoloji partneriyiz ve sadece böyle kalmak değil, aynı zamanda müşterilerimize sunduğumuz hizmetleri daha da genişletmek istiyoruz” diyen Oerlikon Tekstil Inc. Başkanı Chip Hartzog, bununla birlikte önceki tesislerin artık genişleme için herhangi bir fırsat sunmadığını belirtti. Hartzog, filament ve halı ipliği sistemleri alanındaki hizmetlerine ek olarak, gelecekte müşterilerine kıvırıcılar veya nonwoven sistemleri gibi kesikli elyaf bileşenleri için onarım hizmetleri de sunabileceklerini aktardı.

Bräcker aparat portföyüne yenilerini ekledi

Rieter Group bünyesinde bulunan Bräcker AG, aparat portföyündeki iki yeni üyesi, stroboskop ve bilezik merkezleme cihazı ile müşterilerinin maliyetleri düşürürken, maksimum üretkenliğe ulaşmasına yardımcı oluyor. Stroboskop, kopça davranışını ve durumunu gözlemlemeyi mümkün kılıyor. Bir dizi ışıkla, kopçanın net bir şekilde görünmesi sağlanarak, böylece müşteriler uygulamaları için ideal kopça seçip bunları zamanında değiştirebiliyor. Sonuç olarak, iplik kopuşları en aza indirilerek, hizmet ömrü uzatılıyor ve duraklama süreleri azaltılıyor. Ring merkezleme cihazı ise, müşterilerin iğleri 0,15 mm’ye kadar hassas bir şekilde merkezlemesine olanak tanıyor. Doğru eğirme geometrisi, gerginlik değişimlerini ve iplik tüylülüğünü azaltarak düzgün bir üretim ve sürekli bir iplik kalitesi sağlıyor.

Bräcker’in kapsamlı çözümleri arasında, iyi bilinen kopçalı takma aleti RAPID ve BOY’un yanı sıra CLIX, OUTY, ROLSPRINT, AIRPICK, SECUTEX ve CUTEX temizleme aletleri bulunuyor.

Rieter, üç Saurer iş kolunun satın alımını tamamladı

Rieter ve Saurer arasındaki üç işletmeyi kapsayan satın alma süreci başarıyla tamamlandı. 1 Nisan 2022 tarihi itibariyle geçerli olmak üzere Almanya Ubeach Palenberg’de bulunan otomatik bobin makinesi iş kolunun da devredilmesiyle birlikte; artık Accotex, Temco ve Autoconor iş kolları resmen Rieter bünyesine geçmiş bulunuyor. Otomatik bobin teknolojisinin premium kategoride satın alınması, Rieter’in ring ve kompakt eğirme sistemini tamamlayarak, böylece şirketin en büyük kesikli elyaf pazar segmentindeki güçlü konumunu daha da geliştirmek için temel oluşturuyor.

Rieter, 16 Ağustos 2021’de Saurer’in üç iş kolunu satın aldığını duyurmuştu. Münster/Almanya tesisindeki iş kolları Accotex (iplik makineleri için elastomer teknolojisi) ve Hammelburg/Almanya tesisindeki Temco (filament makineleri için teknoloji bileşenleri) 1 Aralık 2021 itibariyle Rieter tarafından satın alınmıştı.

Yeni makinelerle bobin makinesi işi İş Grubu Makineler ve Sistemler’e, satış sonrası işi ise Satış Sonrası İş Grubu’na atanacak. Accotex ve Temco iş kolları ise İş Grubu Bileşenleri tarafından yönetiliyor.

Üç işletme COVID krizi yılı olan 2020’de toplamda 142 milyon Euro’luk satış gerçekleştirdi. 2019 ve 2018 yıllarında toplam satışlar sırasıyla 235 milyon Euro ve 260 milyon Euro olarak gerçekleşti.

Lenzing, dünyanın en büyük lyocell fabrikasını Tayland’da açtı

Dünyanın önde gelen ağaç bazlı özel elyaf tedarikçilerinden Lenzing Grubu, Tayland’daki lyocell projesini başarıyla tamamlayarak, yılda 100 bin tonluk üretim kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olan yeni lyocell tesisini açtığını duyurdu. Bangkok’un yaklaşık 150 kilometre kuzeydoğusunda, Prachinburi’deki Industrial Park 304’te bulunan tesisin inşaatı 2019’un ikinci yarısında başlamıştı. Pandeminin yarattığı zorluklara rağmen iki buçuk yıllık inşaatın ardından tamamlanan proje zamanında ve belirlenen bütçede teslim edildi. Yatırımların (CAPEX) yaklaşık 400 milyon euro tutarında olduğu açıklandı. TENCEL™ markalı lyocell elyafa yönelik artan müşteri talebini daha da iyi karşılamaya yardımcı olacak yeni proje, Lenzing için aynı zamanda özel elyaf pazarındaki liderlik konumunu güçlendirme ve karbonsuz bir geleceğe doğru önemli bir adımı temsil ediyor.

Lenzing Yönetim Kurulu Üyesi Robert van de Kerkhof; “TENCEL™, LENZING™ ECOVERO™ ve VEOCEL™ markaları altındaki ahşap bazlı, biyolojik olarak parçalanabilen özel elyaflarımıza olan talep iyi düzeyde artıyor. Özellikle Asya’da, markalarımız için sürdürülebilir inovasyona dayalı büyük bir büyüme potansiyeli görüyoruz. Tayland’daki lyocell tesisinin üretime başlamasıyla birlikte Lenzing, tekstil ve nonwoven endüstrilerini daha sürdürülebilir hale getirme konusundaki iddialı hedefimizi destekleyerek büyüme yolculuğunda önemli bir dönüm noktasına ulaştı” dedi.

Saurer brode iş kolunu Lässer’e satıyor

Saurer Intelligent Technology AG’nin brode iş kolu, Diepoldsau, St Gallen, İsviçre merkezli mekikli brode (nakış) makinesi üreticisi Lässer Holding AG tarafından devralındı. Bu satış anlaşmasında brode iş koluna tahsis edilen tüm varlıklar ve sözleşmelerin Lässer Holding AG’ye devredileceği ve işletmelerin devrinin Mayıs 2022’nin sonuna kadar tamamlanacağı açıklandı. Çalışanların çoğunun görevlerine devam edeceği ve bunun müşteriler için Saurer brode makinelerinin gelecekte en iyi şekilde desteklenmesini ve bakımının yapılmasını sağlayacağı belirtildi.

Saurer ilk mekikli brode makinesini 1878 gibi erken bir tarihte geliştirirken, bir aile şirketi olan Lässer ise 1954 yılından bu yana faaliyette bulunuyor. Genel merkezi ve üretim tesisi Diepoldsau’da olan Lässer’in, ayrıca Türkiye, Hindistan ve Tayland da dahil olmak üzere dünya çapında 12 tesisi daha bulunuyor.

Saurer ve Lässer’in iki yüzyılı aşkın bilgi birikimi bir araya geliyor

Saurer Intelligent Technology AG’den Anton Kehl konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Yeni ortak bilgi birikimiyle Lässer’in endüstriyi sürdürülebilir başarıya götüreceğinden eminiz. Bu adımla, hem müşterilerimiz hem de çalışanlarımız için en iyi çözümü bulduğumuza inanıyoruz” dedi. Kehl, bu kararın kendileri için kolay olmasa da, bu yeni yapılanmayla mekikli brode pazarının geleceği konusunda pozitif olduklarını belirtti.

Lässer Holding AG’nin ortak sahibi ve yönetim kurulu başkanı Franz Lässer; “Gururlu bir İsviçre şirketi olarak, sektörde tanınmış başka bir isimle güçlerimizi birleştirmek bizim için anlamlıydı. Bu adımla, iki yüzyılı aşkın bilgi birikimini bir araya getiriyor ve yenilikçi gelişmelerle dünya çapındaki müşterilerimize ilham vermeye devam etmeyi dört gözle bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Indorama geri dönüşümde BB Engineering rPET filtresini kullanıyor

Geçtiğimiz yıl, Oerlikon Textile ve Brückner Group’un ortak girişimi olan BB Engineering GmbH, Tayland merkezli polyester üreticisi Indorama Polyester Industries’e PET pullarını geri dönüştürmek için bir eriyik filtresi teslim etmişti. Indorama, pula dönüştürülmüş PET şişe atıklarından rPET granülü üretmek için yakın zamanda monte ettiği geri dönüşüm sisteminde NSF38 tipi filtreyi kullanacak. Sistem, işlem sırasında dönüştürme kapatmalarına gerek kalmadan bir filtreden diğerine geçiyor ve bu sayede NSF38 filtresi, sürekli filtrelemeyi mümkün kılıyor. Filtre, örneğin, parçalanmış PET şişeler biçimindeki tüketici atıklarının yeni, yüksek kaliteli rPET granüllerine dönüşmesine olanak tanırken, bu granüller daha sonra eğirme sistemlerinde suni elyaf halinde işleniyor.

Her iki tarafta yaklaşık 16 m2 filtre yüzey alanına ve 1.000 ile 1.900 kg/saat arasında iş hacmine sahip, değiştirilebilir bir filtre olan NSF38’in ek parçalarının her birinde 19 kıvrımlı filtre kandelası (60 x 1.000mm Ø) bulunuyor. Filtre, 25 um’lik bir filtrasyon inceliğine sahip sinterlenmiş bir metal liften nonvoven içeriyor. Bu, eriyiğin kirletici maddelerden ve jel parçacıklarından arınmış kalmasını sağlıyor ve bu da yüksek kaliteli nihai ürünlerin üretilmesine imkan tanıyor.

Aksa Akrilik 2021’de net karını %165 artırdı

Alanında dünyanın lider markalarından, Türkiye’nin ise tek akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik, 2021 yılı finansal sonuçlarını duyurdu. 50. yılını kutlayan şirket, yıl boyunca devam eden başarılı performansını koruyarak ciro, FAVÖK ve net kârlılıkta bir kez daha yükseliş kaydetti. Açıklanan sonuçlara göre şirket, net kârlılıkta yüzde 165’lik rekor artışla 1 milyar 167 milyon 208 bin TL seviyesini geride bırakırken hisse başına 1,85 TL brüt kâr payı ile rekor temettü dağıtacak. Aksa Akrilik’in yüzde 50 sahiplik oranı ile müşterek yönetime tabi ortaklığı DowAksa’nın ise, 2021 yılında şirketin net kârlılığına rekor seviyede katkı sağladığı kaydedildi.

2021 yılı finansal sonuçlarına göre Aksa Akrilik’in cirosu, 8 milyar 348 milyon 157 bin TL’ye yükselerek bir önceki yıla kıyasla yüzde 103 artış gösterdi. Şirketin FAVÖK seviyesi, yüzde 85’lik rekor artışla 1 milyar 701 milyon 541 bin TL olurken, yüzde 90’lık kapasite kullanımı gerçekleştiren şirketin yatırım harcaması ise 627 milyon TL olarak açıklandı.

Saurer Group yeni CEO’sunu açıkladı

Başkan Pan Xueping’in Saurer Group CEO’su olarak görevi bırakmasıyla birlikte, 1 Ocak 2022’den itibaren yönetimi Uwe Rondé devralacak. Makine ekipmanları ve üretim alanında 30 yılı aşkın deneyime sahip olan yeni CEO, daha önce pek çok farklı firmada önemli pozisyonlarda yer aldı. Makine ekipmanları ve üretim sistemleri tedarikçisinin Çin’deki yan kuruluşuna başkanlık eden Uwe Rondé, Almanya’daki EMAG’ın genel müdürlük görevini yürüttü. Aynı zamanda dünyanın en büyük motor mili üreticilerinden biri olan Franz Kessler ve bir konnektör üreticisi olan Intercontec Pfeiffer’da da CEO pozisyonunda yer aldı. Uwe Rondé, Ekim 2021’den bu yana ise Saurer yönetim kurulunda başkan yardımcılığı görevini yürütüyor.

Pan Xueping, Uwe Rondé’nin yeni CEO olarak atanmasıyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Güçlü teknik geçmişi ve kapsamlı yönetim deneyimiyle Uwe Rondé’nin CEO rolü için doğru kişi olduğuna inanıyoruz. Saurer’in gelecek stratejisinin başarısının yanı sıra teknolojik yenilik, ürün rekabet gücü ve yönetiminin daha da geliştirilmesini sürdürmeye devam edecek.”

Uwe Rondé, tekstil sektörü toparlanma belirtileri göstermeye başladığı için temkinli bir şekilde iyimser olduklarını söyleyerek; “Saurer’in önümüzdeki yıllarda yeni fırsatlardan büyük ölçüde yararlanabileceğinden eminim” dedi.

Aksa Akrilik 50. yılını yeni iplik yatırımıyla taçlandırdı

Dünyanın önde gelen akrilik elyaf üreticilerinden Aksa Akrilik triko, aktif giyim, teknik tekstil ve el örgüsü gibi sektörlere yönelik üretim yapacak Aksafil için 20 bin metrekare büyüklüğünde yeni tesisi devreye alacak. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, akrilik elyafın yeni kullanım alanlarına öncelik verdiklerini belirterek, Aksafil yatırımıyla ilk kez Air Jet İplik Eğirme teknolojisi ile high bulk (hacimli) akrilik iplik üreteceklerini açıkladı.

Saurer, iş kollarından üçünü Rieter’e satıyor

Şanghay/Çin borsasında yer alan Saurer Intelligent Technology Co. Ltd ve İsviçre merkezli Rieter Holding AG, nakit ve borçsuz 300 milyon Euro’luk satın alma bedeli ile bir anlaşma imzaladı. 13 Ağustos 2021 tarihinde imzalanan bu anlaşmaya göre; Rieter, Saurer Technologies GmbH & Co. KG’den Accotex ve Temco, Saurer Spinning Solutions GmbH & Co. KG’den ise Autoconer iş kollarını satın alıyor. Saurer’in iki Alman şirketindeki koruyucu tedbir işlemleri ise 17 Ağustos 2021 itibariyle sona erdi. 

Ticari faaliyete geçiş olarak Rieter, iki Alman kuruluşunun ana şirketi olan Saurer Netherlands Machinery Company B.V’nin (Amsterdam/Hollanda) hisselerinin %57’sini satın alacak. Bu anlaşmanın Ağustos ayında tamamlanması beklenirken, Rieter tarafından teminat olarak alınan bu hisseler, işlemin uygulanmasından altı ay sonra Saurer’e iade edilecek. Ayrıca, bu satın alma işlemiyle bağlantılı olarak, Rieter’in gelecekte Saurer’e otomatik bobin makinesi tedarik etmesi öngörülüyor. Saurer için bu ticari faaliyet, şirketin yeni ortamda stratejik dönüşümünü daha da geliştirmesi ve başarması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. 

SASA Polyester, JP Morgan ile kredi temini için yetkilendirme sözleşmesi imzaladı

Polyester, elyaf, filament, polyester bazlı polimerler, ara ürünler ve özellikli ürünlerde dünyanın önde gelen firmalarından SASA Polyester, Adana’daki PTA yatırımının finansmanı için JP Morgan’ı 350 milyon dolarlık kredi temini için yetkilendirdi.

Şirket, JP Morgan Chase Bank NA, Londra Şubesi’nin birincil lider düzenleyici olarak yetkilendirildiği, CESCE (İspanyol İhracat Kredi Sigorta Şirketi) destekli, 350 milyon dolar karşılığı Euro kadar (nihai miktar CESCE’nin uygunluk gerekliliklerine tabi olmak üzere), 2 yıl geri ödemesiz toplam 12 yıl vadeli olması beklenen kredi temini için yetkilendirme anlaşması imzaladı.

SASA polyester yatırımlarıyla büyümeye devam ediyor

Polyester sektöründeki üretimine 1966 yılında başlayan SASA, kuruluşundan bugüne, aralıksız yatırımlarıyla, hızlı büyüme sürecine devam ediyor. SASA, 2019 yılında 380 bin ton olan satış miktarını 2020 yılında %89 artırarak 719 bin tona çıkarırken, cirosunu ise bir önceki yıla göre %82 artırarak 5.041 milyon TL’ye ulaştırdı ve 1.214 milyon TL FAVÖK elde etti. 2021 yılının ilk çeyreğinde satış miktarı 302 bin ton olarak gerçekleşirken, bu satışlardan 489 milyon TL FAVÖK elde etti.

SASA’nın, Adana’da entegre üretim tesislerinin yer aldığı, yaklaşık 1.250 dönüm alan üzerinde kurulu merkez işyeri, Hatay’ın İskenderun ilçesinde kendi ham madde depolama tesisi ve ayrıca Ankara ve İstanbul’da da irtibat büroları bulunuyor.

Saurer yeni CEO olarak Yiping Sheng’i atadı

Saurer Yönetim Kurulu oybirliğiyle 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Yiping Sheng’i yeni İcra Kurulu Başkanı (CEO) olarak atadı. Sheng, CEO koltuğunu Clement Woon’dan devraldı. Clement Woon, Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam edecek ve tekstil endüstrisinde dünya lideri bir eğirme teknolojileri şirketi olan Saurer’i desteklemeye devam edecek.

Yeni CEO Yiping Sheng, şirkette 20 yılı aşkın süredir çalışıyor. 44 yaşındaki Sheng, istikrar ve sürekliliği destekleyen bir sonraki yönetici kuşağını temsil ediyor. Çin vatandaşı olan Sheng, 20 yılı aşkın bir süredir Almanya’da tasarım mühendisi olarak Saurer’de çalıştı. Sheng, CEO olarak atanmadan önce Saurer’in Çin Bölgesi Başkan Yardımcısı ve Saurer (Changzhou) Tekstil Makineleri Ltd. Şti’nin Genel Müdürü idi.

Oerlikon POY prosesindeki enerji tasarrufunu arttırdı

Yapay elyaf eğirme teknolojileri uzmanı Oerlikon Manmade Fibers e-save odaklı yeni teknolojiler üretmenin yanı sıra mevcut çözümlerinde de bu konseptte geliştirmeler yürütüyor. Oerlikon bu geliştirmeler için partneri Siemens ile uzun yıllardır çalışmalar sürdürüyor. Bu çalışmaların bir meyvesi olarak, bu yılın başında Oerlikon POY sistemi için yeni tahrik ünitesinin seri üretimine başladı. Bu yeni bileşen özellikle sağladığı enerji tasarrufu ile dikkat çekiyor.

Kompakt konvertör ünitesinin ihtiyaca özel tasarımı sarıcının kontrol fonksiyonunun optimizasyonunu sağlıyor. Yeni bileşen performans optimizasyonu sağlayan gerilim besleme motoru ile birlikte monte edilecek. WINGS POY için sarıcı alanındaki yeni tahrik ünitesi enerji tüketimini %3 oranında azaltıyor.

Oerlikon POY prosesindeki enerji tasarrufunu arttırdı

Penye atığı nasıl yüksek kaliteli ipliğe dönüşür?

Pamuk ekim alanlarının sınırlı olmasına karşın dünya çapında giyim talebi artıyor. Truetzschler, pamuk atıklarından yüksek kaliteli ipliklerin üretilmesini sağlayan geleceğe odaklı teknolojilerle, bu değerli hammaddenin sürdürülebilir kullanımına önemli ölçüde katkıda bulunuyor. IDF2 ile penye atığı yüksek kaliteli ipliğe dönüşüyor.

Başarılı bir sürdürülebilirlik konseptine örnek olarak Özbekistan’daki Bakan Tex verilebilir. Hükümetin 2017 yılında yerli tekstil sektörünün tüm değer zincirini teşvik etmeye karar vermesinin ardından, şirket Taşkent’te kuruldu.

Bakan Tex birinci sınıf penye ring ipliği üretiyor. Proseste, yükse kaliteli penye ring ipliğinde istenmeyen kısa elyaflar ve nepsler içeren penye döküntüsü penye makinelerinde penyelenir (taranır). Elyaflar harman hallaç dairesinde ve tarakların üzerinden geçtiğinde, yüksek kaliteli bir ‘atık”tır. Penye döküntüsü, örneğin banknotlarda veya hijyen ürünlerinde kullanılan geri dönüştürülebilir bir hammaddedir. Aynı zamanda mükemmel rotor ipliklerine dönüştürülebilir. Bu, Entegre Cer Makinesi (IDF) kullanılarak prosesin kısaltılmasıyla mümkün oluyor.  İyi bir ipliğin işlenmesini sağlamak için, elyaf uzunluğu IDF sayesinde önemli ölçüde daha kısa olabilir.  %100 penye döküntüsü işlenmiş olsa bile iplik mükemmel kalitededir. Şimdiye kadar, bu kısaltılmış işlem olmadan bu mümkün değildi.

Penye atığı nasıl yüksek kaliteli ipliğe dönüşür?

Eğirme haberleri: silme robotu iplik kopmalarını azaltıyor

Oerlikon Barmag’ın iplik üreticilerine sunduğu yeni gelişmiş teknolojisi Silme Robotu, iplik nozüllerinin temizlenmesini manuel olmaktan çıkarıyor. Çin’de birçok büyük iplik üreticisi tarafından uygulanmasının ardından, 2019 yılının sonundan bu yana Hindistan’da ilk silme robotu kullanılıyor. Çinli müşterilerde olduğu gibi, Oerlikon Barmag’ın çözüm performansı burada da kendini gösteriyor: eşit, yüksek kaliteli silme prosesi iplik kopmalarında belirgin bir azalma ve yüksek bir tam sarma oranı sağlıyor. İplik nozüllerinin düzenli silinmesi (temizleme) proses stabilitesi ve iplik kalitesi açısından oldukça önemli.

Hintli iplik üreticisinden üç aylık performans verileri toplanıp değerlendirildi. Sonuç: iplik kopma oranında ürün türüne bakılmaksızın yaklaşık %30 azalma görüldü. Erken çalışma süresi kopmaları %10, bağlama kopmaları ise %40 oranında azalma görüldü. Sonuç olarak tam sarma oranı %3 artarken, atık oranında %0,2 azalma görüldü.

Silme robotu iplik kopmalarını azaltıyor

Saurer’den iplik üretiminde otomasyon çözümleri

Tekstil şirketleri gittikçe karmaşıklaşan zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Daha yüksek işçilik maliyetleri ve çalışanların değişim oranının yanı sıra, malzeme akışını otomatikleştirme ihtiyacından, teslim sürelerini kısaltma ve verimliliği arttırma ihtiyacından bahsetmeye gerek bile yok. Ayrıca, şirketler, daha fazla iplik kalitesi ve kullanım kolaylığı talebinin yanında, büyük ve ağır bobinlere yönelik trend nedeniyle kapsamlı otomasyon çözümlerine ihtiyaç duyuyor. Saurer iplik üretiminde otomasyon çözümleri ile bu noktada devreye giriyor.

Saurer, özellikle fitil makineleri ve ring iplik eğirme makineleri arasında transfer sistemlerinin planlanması ve kurulumunda 30 yıllık deneyime sahiptir. Şirket, dünya çapında 100’den fazla sistemi başarıyla uyguladı.

Saurer’den iplik üretiminde otomasyon çözümleri

Eğirme haberleri: sürdürülebilir mendil üretimi için Truetzschler çözümleri

Sürdürülebilir mendil üretimi için Truetzschler çözümleri. Dünyanın en büyük nonwoven fuarı INDEX20, 31 Mart- 3 Nisan 2020 tarihleri arasında Cenevre Palexpo’da gerçekleştirilecek. Nonwoven teknolojileri, ekipmanları ve malzemeleri üreten birçok önemli firma fuarda yerini alıyor. Truetzschler Nonwovens ve Truetzschler Card Clothing fuarda 2327 numaralı stantta ziyaretçileriyle buluşacak. Truetzschler tek kullanımlık mendiller ve hijyen tekstilleri için sürdürülebilir nonwovenları verimli bir şekilde üretmek için yeni hat konseptlerini ve garnitürlerini sunacak.

Tüketiciler pamuk elyafından yapılmış tekstilleri sever. Sadece giysilerde değil, cilt ile temas eden diğer ürünlerde de yumuşak ve doğal dokunuşu çok takdir ederler.

Elyaf inceliği (çoğu elyaf 3-5.5 Mic veya 1.0-2.8 dtex arasındadır), mukavemet ve emici kapasitesi pamuk elyafını tek kullanımlık kuru ve ıslak mendiller için ideal bir malzeme haline getiriyor. Tek kullanımlık nonwovenlarda pamuk elyaflarının sınırlı kullanımının sadece iki nedeni vardır. İlk olarak, pamuk çoğu zaman daha ucuz olan viskoz / polyester karışımlarından daha pahalıdır. İkincisi, pamuk elyafları, nitelikleri hem bölgesel olarak hem de yıldan yıla değişen doğal ürünlerdir.

Sürdürülebilir mendil üretimi için Truetzschler çözümleri

Eco Pure teknolojili Tencel Modal sürdürülebilirliği güçlendiriyor

Lenzing Grubu, nonwoven endüstrisinde çevreye duyarlı modal elyafların üretimini iyileştiren Lenzing Eco Pure teknolojisinin piyasaya sürdü. Eco Pure teknolojili Tencel Modal elyaflar, sektördeki mevcut modal elyaflar arasında çevreye en duyarlı seçenek olarak görülüyor. Tamamen klorsuz ağartma yapılan hamur ve elyaflar, temiz modal elyaf üretiminde sektöre yeni bir standart getiriyor. Genellikle hassas bir ağartma prosesinin kullanıldığı bu elyaflardan yapılan tekstil ürünleri, geleneksel yöntemlerle ağartılan Tencel Modal elyaflarından daha yumuşak olduğundan iç çamaşırları, ev giysileri, yatak takımları vb. için çok daha uygundur.

Eco Pure teknolojisi, yaşam döngüsü boyunca yüksek çevre standartlarını karşılayan ürün ve hizmetlere verilen EU Ecolabel çevresel mükemmellik etiketinin kurallarına göre çevreye duyarlı bir üretim süreciyle öne çıkıyor. Eco Pure teknolojili Tencel Modal elyaflar sadece Avusturya’da, Orta ve Doğu Avrupa’da sürdürülebilirlik gözetilen ormanlardan gelen kayın ağacından üretiliyor.

Eco Pure teknolojili Tencel Modal sürdürülebilirliği güçlendiriyor

Eğirme haberleri: Eastman, sürdürülebilir Naia selülozik kesikli elyafı pazara sunuyor

Sürdürülebilir kaynaklı Naia selülozik filament ipliğinin üreticisi Eastman, genişleyen elyaf portföyünü, 11-13 Şubat tarihleri arasında uluslararası moda ve tekstil fuarı Première Vision Paris (PV) fuarında gösterecek. Yeni selülozik elyaf Naia ile sürdürülebilir moda için çok yönlü, çevre bilincine sahip başka bir malzeme seçeneği sunuluyor.

Eastman tekstil küresel pazarlama direktörü Ruth Farrell ürün portföyünü genişletmek dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. Farrell, selülozik kesikli elyafı sunmak için dünyanın dört bir yanından yenilikçi iplik üreticileri partnerlerden oluşan güçlü bir ağla çalıştıklarını belirtti. Farrell sözlerini şöyle sürdürdü;

“Değer zinciri partnerlerimizle birlikte çalışarak, konumlarına bakılmaksızın fabrikalar ve nihayetinde markalar için Naia elyaflarına hızlı ve kolay erişim sağlıyoruz. Bu selülozik kesikli elyaf doğal bir yumuşaklığa sahiptir, çabuk kurur ve kumaşta tüylenmeyi azaltır. Günlük kullanım için ideal olan sürdürülebilir kumaşlar ve giysiler üretmek için liyosel, modal ve geri dönüştürülmüş polyester gibi diğer çevre dostu malzemelerle iyi şekilde harmanlanabiliyor.”

Eastman, sürdürülebilir Naia selülozik kesikli elyafı pazara sunuyor

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler