5.7 C
İstanbul
Perşembe, Aralık 19, 2024

Textilegence Kasım Aralık 2024 sayısı yayınlandı

Textilegence Kasım Aralık 2024 sayısı yılı tekstil...

Yılın ilk 10 ayında Türkiye’nin Mısır’a tekstil ihracatı %30 arttı

İTHİB’in yayınladığı ‘Tekstil ve Ham Maddeleri Sektörü...

ABD başkanlık seçimi sonuçları Türkiye’deki ihracatçılara umut oldu

Tüm dünyayla birlikte Türkiye’nin de yakından takip...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Trützschler Nonwovens’tan yeni iş birliği

Teknik TekstillerTrützschler Nonwovens’tan yeni iş birliği

- Haber Sponsoru -

Trützschler Nonwovens & Man-Made Fibers GmbH, İtalyan tekstil makine üreticisi Texnology S.r.l. ile iğne delme teknolojisi alanında iş birliğine başladı. Şirketler derhal geçerli olmak üzere T-SUPREMA adı altında iğne ile delinmiş nonwovenlar için komple üretim hatları tanıtacak. Trützschler Nonwovens, iş birliğine elyaf hazırlık ve kumaş oluşturma konusundaki uzun yıllara dayanan deneyimini katarken, Texnology ise esas olarak iğne ile delme işleminden sorumlu bulunuyor. Bu kapsamda ilk ortak projenin başarıyla tamamlandığı, uygulandığı ve faaliyete geçirildiği belirtildi.

Trützschler Nonwovens Genel Müdürü Klaus Wolf konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Texnology ile yanımızda yenilikçi ve güvenilir bir partnerimiz var. Şirket, mükemmel ve patentli çözümlerle iğne ile delme makineleri alanında şimdiden önemli bir yol haritası belirliyor” dedi. Trützschler Nonwovens’ın iğne ile delme çözümlerine geri döndüğünü belirten Wolf, bu ortaklıkta, bu ilginç pazar segmentine tam olarak uyan üretim hatlarıyla hizmet sunabildiklerini söyledi. Wolf, T-SUPREMA ile iğne ile delme işleminin hiç olmadığı kadar kolay hale geldiğini sözlerine ekledi.

Texnology S.r.l.’nin sahipleri Nicola ve Paolo Olivo ise ortak faaliyetleri bir fırsat olarak gördüklerini dile getirerek; “Texnology, patentleri ve derin bilgi birikimiyle kendi iğne ile delme teknolojisini geliştirdi. Trützschler Nonwovens gibi tanınmış, küreselleşmiş bir şirketle iş birliği yapmak, hedef kitlemizi önemli ölçüde artıracak” şeklinde konuştu.

Carrington Textiles, kuzey ve doğu Avrupa için yeni satış müdürünü açıkladı

İş kıyafetleri için global tekstil üreticisi Carrington Textiles, kuzey ve doğu Avrupa’daki satışlardan sorumlu olan ve bu coğrafi pazarlarda halihazırda kurulmuş ekiplerle çalışan ekibine yeni bir üye olan Jenni Brown’ı atadığını duyurdu. Tekstilde ve küresel satışlarda zengin bir deneyime sahip olan Brown, yeni satış müdürü olarak şirketin Avrupa’daki iddialı büyüme planını yönlendirmeye yardımcı olacak. Brown daha önce triko markası John Smedley’de Birleşik Krallık ve Avrupa Satış Müdürü, Simon Jersey’de Kilit Müşteriler Başkanı ve son olarak Cintas UK’de İş Geliştirme Müdürü olarak görev aldı.

“Carrington Textiles ekibinin bir parçası olarak çalışmayı dört gözle bekliyorum”

Jenni Brown böyle yenilikçi bir markaya katılmaktan ve bunun bir parçası olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek yeni görevine ilişkin şu açıklamada bulundu; “Moda ve kurumsal giyim endüstrisindeki 20 yılı aşkın deneyimle, müşterilerin ihtiyaçlarını ve gereksinimlerini anlıyorum, dolayısıyla bu, bana doğal bir kariyer hamlesi gibi geliyor. Yeni gelişmelerimizi pazara sunmayı ve pazar payımızın büyümesini sürdürmek için Carrington Textiles ekibinin bir parçası olarak çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

Jenni Brown gibi harika deneyim ve becerilere sahip birini ekiplerinde görmekten memnuniyet duyduklarını aktaran Carrington Textiles Satış Direktörü Paul Farrell; “Kendisi, kuzey ve doğu Avrupa’da devam eden büyümemiz için mükemmel bir seçim ve sadece şirketimizin stratejisi için değil, aynı zamanda Jenni’nin kariyer gelişimi için de geleceğin neler getireceğini görmekten heyecan duyuyorum” şeklinde konuştu.

Sasa’nın siparişleri salgın nedeniyle %20 arttı

Türkiye’nin en büyük polyester üreticisi SASA, coronavirüs salgını nedeniyle siparişlerinde %20 artış elde etti. Adana merkezli firma yılda 700 bin ton polyester üretiyor ve bu üretimin yaklaşık %60’ı sağlık, hijyen ve ambalaj malzemeleri teknik tekstiller üreticilerine tedarik ediliyor.

SASA Genel Müdürü İrfan Başkır Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, 2019’un planladıkları yatırımların yavaş yavaş devreye girdiği bir başlangıç yılı olduğunu dile getirdi. Erdemoğlu Holding bünyesindeki SASA’nın ciddi bir yatırım hamlesini hayata geçirdiğini belirten Başkır, polyester elyaf tesisinin devreye alınmasıyla birlikte polyester üretim kapasitesinin yıllık 350 bin tondan 700 bin tona çıktığını hatırlattı. 250 milyon dolarlık elyaf tesisi yatırımı yapıldığını belirten Başkır; “Bu yıl mayıs ayında ikinci faz, haziran ayında da üçüncü faz yatırımlarıyla kapasitemiz 1,4 milyon ton seviyesine ulaşacak” dedi.

Sasa’nın siparişleri salgın nedeniyle %20 arttı

Fibersort ile tekstil atıkları tekrar hayata dönüyor

Hollanda merkezli Fibersort konsorsiyumu, tüketiciler tarafından elden çıkarılmış tekstil ürünlerinin geri dönüşümünde devrim yaratan ileri teknoloji otomatik ayrıştırma çözümü Fibersort makinesini tekstil sektörüne tanıttı.  Uzun bir çalışma süreci sonunda elde edilen bu teknoloji, tekstil atıklarının geri dönüştürülmesinde yeni fırsat kapıları açıyor.

Modada hızlanan tüketim ve bertaraf uygulamaları, pazara giren tekstil ürünlerinin kullanım sürelerinin sonuna hızlıca ulaşmasına neden oluyor. Sadece Kuzey Batı Avrupa’da, her yıl yaklaşık 4.700 kilo ton  tüketim sonrası tekstil atığı ortaya çıkıyor, ki bu küresel tekstil atığı dağının küçük bir kısmını oluşturuyor. Ortalama olarak, bu tekstillerin sadece % 30’u ayrı olarak toplanıyor, geri kalanı evsel atıkların arasında kayboluyor. En iyi senaryoda, bu tekstiller hem yerel hem de uluslararası olarak ikinci el pazarında satılmaktadır. Geri kalan tekstiller ise, ikinci el pazarına uygun olmamaları veya ikinci el giysilerin şu anda karşı karşıya oldukları pazar doygunluğu nedeniyle yeniden giyilemez tekstiller olarak kabul edilir. Bu tekstillerin neredeyse tamamı şu anda bileşenlerine ayrıştırılarak geri dönüştürülmüş, yakılmış veya Çöp toplama alanlarına atılmıştır. Bununla birlikte, toplanan tekstillerin % 24’ü yeni tekstillere geri dönüştürülme potansiyeline sahip olmasına karşın bu yapılmıyor. Bu tekstiller yılda 486 kilo tonu temsil ediyor, bu da 50 Eyfel kulesinin ağırlığına eşdeğerdir.

Fibersort ile tekstil atıkları tekrar hayata dönüyor

Teknik tekstiller haberleri: aydınlatılmış giysiler için iki uzman isim birlikte çalıştı

Dünyanın önde gelen endüstriyel iplik şirketi Coats ve küresel aydınlatma uzmanı Osram, insanların güvenliğini ve görünürlüğünü arttırmaya yardımcı olmak için işbirliği yaparak Coats Signal Active Illumination’u (Aktif Aydınlatmalı Sinyal) başlattı.

Coats Signal Active Illumination, giysiler ve aksesuarlarda kullanılmak üzere tasarlanmış son teknoloji ürünü yıkınabilir, hafif ve kişiselleştirilebilir LED ışık sistemidir. Görüş mesafesi, geri yansıtıcı ürünlerin elde edebileceğinden üç kat daha fazladır.

Coats Signal Active Illumination, enerjilerini bir kredi kartı büyüklüğündeki bir USB güç kaynağından alan esnek ışık kılavuzlarından yapıldı. Güç, bir iş vardiyasının uzunluğu olan sekiz saate kadar çalışır. Bu nedenle özellikle iş giysilerinin bir parçası olarak giyenler için yararlıdır. LED ışık sistemi dahil olmak üzere giysinin makine yıkama ve kurutma işlemlerinden geçmesini sağlamak için güç bankası kolayca çıkarılabilir ve çıkarılabilir.

Aydınlatılmış giysiler için iki uzman isim birlikte çalıştı

Teknik tekstiller haberleri: Oerlikon Nonwoven’da her uygulama için çözüm var

Oerlikon Nonwoven, 31 Mart 3 Nisan 2020 tarihleri arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde 6. Defa düzenlenecek olan nonwoven (dokusuz yüzeyler / kumaşlar) fuarı INDEX 2020’ye katılacak. Nonwoven pazarı ve müşteri odaklı hijyen, medikal ve diğer teknik uygulamalara yönelik çözümlerini sergileyecek olan firma, kalite ve optimum üretim prosesine odaklanacak. Neumünster merkezli Oerlikon Nonwoven geliştirdiği teknolojilerle ürün ve proses uzmanlığını gözler önüne serecek.

Oerlikon Nonwoven, spunbond (eriyikten çekim) teknolojisi alanında çok geniş bir ürün ve hizmet yelpazesine sahip. Polyester veya polipropilenden jeotekstil üretme prosesi optimize edildi. Bunun en önemli özelliği kaliteli nonwoven üretiminde yüksek üretim kapasitesi ve verimi ile düşük enerji tüketimi sağlamasıdır.

Hijyen alanındaki nonwovenların üretimi için Oerlikon Nonwoven, QSR (Quality Sized Right – Doğru Ölçeklendirilmiş Kalite) sistemlerini sunuyor. Çinli makine mühendisi ortağının nonwoven oluşturmadaki avantajları komple bir çözüme entegre edildi. Nonwoven üreticileri cazip fiyatlar ve oldukça düşük yatırımlarla rekabetçi çözümler elde etme avantajına sahip oluyor.

Oerlikon Nonwoven’da her uygulama için çözüm var

Kordsa, KraTos ile World of Concrete Fuarı’nda

Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa, 4-7 Şubat tarihleri arasında Las Vegas’ta 60.000 ziyaretçi ve yaklaşık 1500 şirket katılımı ile gerçekleşen Uluslararası Beton Fuarı World of Concrete (WOC) 2020’ye katıldı. Lastik ve inşaat güçlendirme ile kompozit teknolojileri pazarlarının global oyuncusu Kordsa, beton güçlendirme uygulamalarında kullanılan yenilikçi sentetik fiber donatıları Kordsa KraTos Macro ve KraTos Micro’nun özellikleri ve bu konudaki yetkinlikleriyle fuar katılımcıları tarafından büyük ilgi gördü.

Kolay ve hızlı uygulama imkanı sunan KraTos Macro ve KraTos Micro, betonda homojen bir şekilde karışarak maksimum performans sağlıyor. Yüksek kalitesi ve korozyona dayanıklı yapısı sayesinde uzun ömürlü oluşuyla farklılaşan bu iki ürün, çelik donatılara göre daha düşük karbon emisyonu salgılayan sürdürülebilir, çevre dostu çözümlerdir. Uluslararası fiber donatı pazarında ilk Türk ürün olan KraTos, altyapı ve üstyapı projeleri için tercih ediliyor. Kratos, endüstriyel zemin betonlarından şap betonlarına, yüksek özellikli ray altı betonlarından pist ve liman betonlarına, püskürtme betonlardan tünel kaplamalarına ve prekast yapı elemanlarına kadar inşaat sektöründe birçok alanda kullanılabiliyor.

Kordsa, KraTos ile World of Concrete Fuarı’nda

Teknik tekstiller haberleri: Aramid tekstiller ile koruma artıyor ağırlık azalıyor

Aramid elyaf iplikleri artık teknik uygulamalarda yaygın bir kullanıma sahip. Kompozitlerde, örneğin sert balistik sistemlerde; hafif nakliye konteynerlerinde ve lamine edilmiş, yüksek performanslı yelkenlerde kullanıldığı gibi; aynı zamanda genellikle dokuma olan koruyucu giysilerde, aramid tekstiller kullanılıyor. Ayrıca kullanılan cam ve karbon elyaflarla karşılaştırıldığında; aramid ipliklerin spesifik özellikleri onlara çok çeşitli uygulamalarda kullanılabilecek avantajlar sağlar, ancak bunların bir bedeli vardır.

Aramid elyafı özellikle, olağanüstü bir darbe direncine ve enerji emme kapasitesine sahiptir. Karbon veya camdan yapılan versiyonlardan farklı olarak, aramid elyaflar, işleme sırasında oluşan filament aşınmasından neredeyse zarar görmez. Şu anda KARL MAYER’in COP MAX 5 çok eksenli çözgülü örme makinesinde; daha önce hiç elde edilmemiş bir homojenlik derecesine sahip kıvrımsız kumaşlar üretmek için işlenebilirler. Özellikle yeni ve daha hafif, yumuşak balistik sistemlerde yüksek düzeyde kuvvet emilimi gerektiren uygulamalarda kullanılmak üzere; ince, hafif, kanalsız güçlendirme yapıları üretiliyor.

Aramid tekstiller ile koruma artıyor ağırlık azalıyor

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler