10.2 C
İstanbul
Çarşamba, Ocak 22, 2025

Söktaş Tekstil Efeler Çiftliği satışı ile borçlarını kapattı

Pamuklu ve pamuk karışımlı gömleklik kumaş üretiminde...

Giyimkent yıllık 1,5 milyar dolar ihracat hedefliyor

Türk tekstil sektörünün en önemli merkezleri arasında...

Ünlü giyim markalarıyla çalışan Fi Triko iflasını açıkladı

Zara, Pierre Cardin, USPOLO, LCW ve Defacto’nun...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Techtextil ve Texprocess 2024 dijitalleşmenin dönüştürücü gücünü gösterecek 

FuarlarTechtextil ve Texprocess 2024 dijitalleşmenin dönüştürücü gücünü gösterecek 

- Haber Sponsoru -

23-26 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek teknik tekstiller fuarı Techtextil ve tekstil ve esnek malzemeler işleme fuarı Texprocess, sektör paydaşlarına tekstil ve hazır giyim endüstrisinde büyüme, yenilikçilik ve sürdürülebilirliği sağlamada dijitalleşmenin dönüştürücü potansiyelini keşfetmeleri için kapsamlı bir platform sunacak. Şirketleri dijital geleceğe yolculuklarında destekleyen bu lider uluslararası ticaret fuarlarında, yaklaşık 50 ülkeden 1.600’den fazla katılımcı en son gelişmelerini ve yeniliklerini sergileyecek. Katılımcılar fuarlarda doğru iş ortaklarını ve bireysel ihtiyaçlarına uygun dijital çözümleri bulabilecekler. Fuarların kapsamlı programları, sektör ve uzmanlarla görüşmeler için ideal bir ortam yaratacak.

Messe Frankfurt, Tekstil ve Tekstil Teknolojileri Başkan Yardımcısı Olaf Schmidt, sektörlerin özellikle dijitalleşme alanında muazzam bir inovasyon potansiyeline sahip olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: “Bu potansiyeli ancak ortak bir uluslararası bilgi alışverişi ile gerçekleştirebiliriz. Küresel endüstri Techtextil ve Texprocess’te bir araya geliyor. Diyalog, bilgi aktarımı, benzersiz yenilikler ve çok yönlü çözümler şirketleri geleceğe olan yolculuklarında güçlendiriyor.”

Techtextil ve Texprocess’in bu yılki edisyonları öncesinde düzenlenen bir panelde uzmanlar dijitalleşmeyle ilgili şu soruları değerlendirdi: Dijitalleşme tekstil endüstrisini yenilikçilik açısından nasıl etkiliyor? Dijitalleşme, sektörün şu anda karşı karşıya olduğu zorlukların üstesinden gelmek için nasıl kullanılabilir? En son gelişmeler nelerdir? Tekstil endüstrisinin dijital geleceği nasıl olacak?

RWTH Aachen Üniversitesi Institut für Textiltechnik (ITA) Direktörü Prof. Thomas Gries Görsel Kaynak: Peter Winandy

Panel konuşması: İplikten akıllı tekstile – dijitalleşme büyümeyi nasıl yönlendiriyor? 

Panelde, RWTH Aachen Üniversitesi Institut für Textiltechnik (ITA) Direktörü Prof. Thomas Gries, VDMA Tekstil Bakım, Kumaş ve Deri Teknolojileri Genel Müdürü Elgar Straub ve Messe Frankfurt Tekstil ve Tekstil Teknolojileri Başkan Yardımcısı Olaf Schmidt, tekstil endüstrisindeki dijitalleşmeye çeşitli perspektiflerden görüşlerini sundu. Oturum Zackes Brustik tarafından yönetildi. 

Elgar Straub, sürekli değişen tüketici ve yasal gerekliliklerin yanı sıra işgücü kıtlığı ve jeopolitik değişiklikler nedeniyle daha zor ticaret koşullarının, hazır giyim üreticileri ve teknik tekstil işleyicileri için sürekli olarak yeni zorluklar oluşturduğuna dikkat çekti. Straub şu açıklamayı yaptı: “Tekstil malzemelerinin işlenmesine yönelik makine, sistem ve süreç üreticileri gerekli çözümleri sunuyor. Daha fazla esneklik, sürdürülebilirlik, kalite ve artan ürün potansiyeli için dijitalleşme ve otomasyon yoluyla müşterilerimize üretimlerinde yardımcı oluyor ve aynı zamanda inovasyonda bir artış sağlıyoruz.”

Dr. Thomas Gries, esnek ve sürdürülebilir değer zincirlerinin gelecekte tekstil endüstrisinin yaşayabilirliği için hayati önem taşıdığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bunun temeli de tüm süreç aşamalarının dijitalleştirilmesidir. Bu doğrultuda araştırmacılar ve endüstri yakın iş birliği içinde çalışmalıdır. Açık inovasyon gibi yeni iş birliği formları hız ve verimliliği garanti ediyor.”

Dijitalleşme yeni potansiyellerin önünü açıyor 

Dijitalleşme, teknolojiler ve tekstil ürünleri için sayısız yeni fırsat sunuyor. Dijitalleşmedeki son gelişmeler Techtextil ve Texprocess’te sergilenecek. Uluslararası katılımcılar en yeni ürünlerini tanıtacak. Ürün yelpazesi; tekstil işleme makineleri, elyaflar, iplikler ve nonwovenlar aracılığıyla üretim teknolojilerinden fonksiyonel ve akıllı tekstillere kadar uzanıyor. Ürünlerin kullanıldığı endüstrilerin çeşitliliği benzersiz bir özellik taşıyor. Medikal ve mobilite sektörlerinden inşaat sektörüne kadar tüm uygulama alanlarında kullanılıyor. Dahası, dijitalleşme tekstil endüstrisini önemli ölçüde ilerletiyor: Üretim ve işleme prosedürleri daha verimli hale getirilebildiği gibi, akıllı ürünler de yeni katma değer yaratabiliyor.

Techtextil ve Texprocess 2024: Dijitalleşme konusunda güncel bilgiler 

Kapsamlı program ziyaretçilere bilgi birikimlerini tazeleme şansı veriyor. Örneğin, Techtextil ve Texprocess Forumu’nun konferansları, dijitalleşme ve üretim teknolojisinin yanı sıra akıllı tekstiller, dijital tekstil baskısı ve dağıtım zincirleri konularına da odaklanıyor. 

Yenilikçiliğin derecesi Techtextil ve Texprocess İnovasyon Ödülleri tarafından yansıtılıyor. Yeni Teknolojiler ve Dijitalleşme ile Yapay Zeka kategorileri, ağırlıklı olarak dijitalleşme alanındaki en son gelişmelere odaklanıyor.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler