swissQprint bölgesel tedarikle çevresel ayak izini azaltıyor

Yazar:

Ana Sayfa » Green Times » swissQprint bölgesel tedarikle çevresel ayak izini azaltıyor

Türkiye pazarında Pigment Reklam tarafından temsil edilen, yüksek kaliteli geniş format flatbed ve roll to roll UV baskı makinelerinin önde gelen üreticisi swissQprint, ürünleri kadar üretim süreci ve kurumsal vizyonuyla da sürdürülebilirliği temel bir ilke olarak benimsiyor. Üretim aşamasında bölgesel tedarik zinciri içinde hareket eden firma böylece çevresel ayak izini en aza indirirken, yerel ekonomiye de önemli katkı sağlıyor.

Bölgesel tedarik zinciri prensibini yol gösterici bir ilke olarak kabul eden İsviçre Kriessern merkezli swissQprint, makine parçalarının %70’ini 80 km yarı çapındaki tedarikçilerden sağlıyor. Firma böylece üretim sürecindeki CO2 (karbondioksit) emisyonlarını en aza indiriyor. Bir swissQprint geniş format baskı makinesinin 3 bin parçadan oluştuğu düşünüldüğünde, bu adımın sağladığı çevresel kazanım daha fazla dikkat çekiyor.

Makine montajları şirket çatısı altında gerçekleştiriliyor

Tedarik için kısa teslimat mesafeleri stratejisini şirketin sürdürülebilirlik politikasının merkezine yerleştiren swissQprint, baskı makinelerinin %100’ünü kendi genel merkezinde geliştiriyor ve üretiyor. Çevresel etkiyi azaltmak ve bölgesel ekonomiyi güçlendirmek için firma, makinelerin dış yüzey ve mekanik parçalarının tamamını, Kriessern’in 10 km yarıçapındaki tedarikçilerden sağlıyor. Bununla birlikte, büyük ölçülerdeki makinelerin ana gövdesini ana merkezinin alt katındaki kaynak atölyesinde kendi üretiyor ve montajını gerçekleştiriyor.

swissQprint, makinelerin dış yüzey ve mekanik parçalarının tamamını, Kriessern’in 10 km yarıçapındaki tedarikçilerden sağlıyor Görsel Kaynak: swissQprint
swissQprint, makinelerin dış yüzey ve mekanik parçalarının tamamını, Kriessern’in 10 km yarıçapındaki tedarikçilerden sağlıyor Görsel Kaynak: swissQprint

Bölgesel tedarik yerel ekonomiye ve sosyal projelere katkı yaratıyor

Tedarikçilerinin %80’i İsviçreli şirketlerden oluşan swissQprint, hem ülke hem de genel merkezinin bulunduğu bölge ekonomisi için önemli bir değer yaratıcı gücü temsil ediyor. İsviçre endüstrisine bağlılığını gösteren firma, aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleri ile de fark yaratıyor. Firmanın yerel tedarikçileri arasında engelli insanlar için yaşam ve çalışma alanları sağlayan bir sosyal ekonomi kuruluşu olan RHYBOOT da bulunuyor. Bu iş birliği, swqissQprint’in hem ekolojik hem de sosyal açıdan sağlam bir şekilde iş yapma çabalarının bir örneğini oluşturuyor.

swissQprint Greentech ile doğa dostu bir baskı

swissQprint sadece üretim süreçleriyle değil geliştirdiği ve pazara sunduğu baskı çözümleriyle de yeşil bir baskı endüstrisi için önemli çalışmalar yürütüyor. swissQprint Greentech (Yeşilteknoloji) ile baskı üreticileri ekolojik ayak izlerini küçük tutarken yüksek değer üretmeyi sürdürüyor. Doğa dostu bir baskı endüstrisi için önemli bir adım olan bu vizyon maksimum müşteri faydası ile çevreye korumaya eşit değer veriyor. Makine üretim sürecinde büyük ölçüde yerel iş birlikleri gerçekleştiren firma, operasyonel elektrik tüketiminin yarıdan fazlasını güneş enerjisinden karşılıyor.

UV baskı işlemi ısıtma ve havalandırma gerektirmediği için makinelerin enerji ihtiyaçları düşüktür. swissQprint UV LED geniş format baskı makineleri ortalama 2,2 kW elektrik tüketir, bu da bir su ısıtıcısının enerji tüketimine eşittir. LED lambalar çok az elektrik tüketir ve düşük emisyona sahiptir. swissQprint ürünlerinin kullanım ömrü on yıldan fazladır. Bu baskı çözümleri az bakım gerektirir, daha az servis ihtiyacı olur ve daha az sarf malzeme değişimi söz konusudur. İnsan sağlığı için hiçbir zararlı madde içermeyen swissQprint baskı makineleri, UV LED teknolojisiyle ozon emisyonlarını da büyük ölçüde önler. VOC içermeyen ve Greenguard Gold sertifikasına sahip olan boyaların yanı sıra, LED teknolojisi de cıva atığı sorununu ortadan kaldırır.

Engin Buz
Engin Buzhttps://www.textilegence.com
Engin Buz, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olduktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. 2000 yılından sonra çeşitli yayıncılık şirketlerinde çalışmaya başlayarak kültür-sanat ve daha sonra ekonomi haberleri hazırlamıştır. 2009 yılından itibaren tekstil endüstrisine dönük yayınlarda editör olarak görev alan Buz, 2013 itibariyle kurulan Textilegence’de haber editörü olarak yer almaya başlamıştır. Engin Buz halen başta tekstil ve dijital baskı endüstrileri olmak üzere ekonomi haberleri hazırlamaktadır.

Okumaya devam et

İlginizi çekebilir