Mayer & Cie. (MCT), bu yıl Barselona’daki ITMA’da bir mesh (örme göz yapı) ve body mapping (vücudu saran örme) uzmanını sergileyecek. Sportif giyim amaçlı kullanım için özel olarak geliştirilen elektronik süprem makinesi MJ 3.2 E, ‘Mayer & Cie ile Kazanan Ol’ sloganıyla firmanın fuar konseptinin temel taşını oluşturuyor. Yeni elektronik jakar amiral gemisi 3’ü bir arada konseptine dayandığı için çok daha fazlasını yapabiliyor. 3 yollu teknolojisi MJ 3.3 E’nin çok çeşitli desenleri örmesini sağlarken, 2 yollu teknolojisi de yüksek verimlilik sağlıyor.
Alman yuvarlak örme makineleri üreticisi Mayer & Cie.’de teknik geliştirmelerden sorumlu genel müdürü Marcus Mayer şunları söyledi; “100-metre koşuda olduğu gibi, bir elektronik süprem jakar makinesinde body mapping, en üst alandı. MJ 3.2 E’mizi geliştirirken aklımızda aynı zorlu görev vardı ve MJ 3.2 E’nin güçlü bir yarışmacı ve güçlü bir ‘atlet’ olacağından eminiz.”
Bir mesh ve body mapping uzmanı
Body mapping gibi benzer bir yapı olan mesh, spor pazarında çok talep görüyor. Athleisure (şık spor giyim akımı) şu anda yuvarlak örme kumaşlar için kilit bir büyüme faktörü konumunda.
Mesh, ağ benzeri bir delik/göz desenidir. Genellikle bir monofilament olan bir temel iplik, delik/göz yapısından sorumluyken, örneğin pamuk gibi daha kalın kaplama ipliği gerekli kalın noktaları oluşturuyor. Mesh yapıları tek taraflı kaplama gerektirir ve temel iplik nihai kumaşta görülmez. Mesh, seçilen vücut alanlarının havalandırılmasını sağlamak gibi hem bir moda hem de işlevsel bir unsur olarak hizmet edebilir.
Body mapping ise insan vücudunun farklı terleme alanlarını hesaba katar, ancak desenleri çift tarafı kaplı olarak oluşturur. Body mapping ayrıca sırt veya karın bölgesinde daha büyük sade renkli alanlar gerektirir. Farklı renkler kullanıldığından, kaplamadaki yanlışlıklar görülebilir. Ayrıca, neredeyse istisnasız bir şekilde body mapping yapıları elastomerik kaplama gerektirir. Hem vücudu saran bir uyum hem de aynı zamanda yüksek derecede hareket serbestliği elde etmenin tek yolu budur.
Yeni MJ 3.2 E, tüm bu zorlukları dikkate alıyor. Hem temel hem de kaplama ipliğinin güvenilir şekilde kaplanması önemlidir. Her iki makine de elastomer ipliği işleyebilir. Bunun faydalarını açıklayan Marcus Mayer; “Temel iplik elastomer ile kaplıysa, triko son derece elastik olur. Kaplama ipliği kullanılırsa, kumaşın genel elastomer içeriği daha düşüktür ve daha açık bir yapı mümkündür,” dedi. Makinelerdeki yeni eksantrik parçalar ve geliştirilmiş iplik kılavuzları güvenilir kaplama sağlar. Makinenin geleneksel platin (sinker) teknolojisi esneklik sağlar. Bu, hem baskı hem de kaplamanın çok çeşitli ipliklerle en iyi şekilde işlendiği ve MJ 3.2 E’nin her zaman yüksek kumaş kalitesi sağlayacağı anlamına gelir.
Bir makine, üç odak noktası
MJ 3.2 E’nin yetenekleri, body mapping ve mesh özelliklerinin ötesine uzanıyor. Bu, makinenin 3’ü 1 arada konseptinden kaynaklanıyor (MJ 3.2 E için iki dönüşüm kiti bulunuyor). Mesh ve body mapping yapıları üretmek için makine 2 yollu teknoloji ve inç başına 3,2 besleyici ile çalışır. Ayrıca, tam jakar için en yüksek üretkenliği elde etmek ve 850’ye kadar bir hız faktörüne ulaşmak için 2 yollu teknolojide de çalışır. Bu, hali hazırda hizmet sunan iki Mayer & Cie elektronik jakar makinesi, Relanit 1.6 E ve Relanit 2.4 E’ninkinden % 20 daha yüksek bir üretime karşılık geliyor. Maksimum esneklik ve desen çeşitliliğine odaklanan müşteriler 1.6 besleyicili ve 3 yollu teknolojili MJ 3.2 E’ye güvenebilirler.
Marcus Mayer özetle şunları dile getirdi; “MJ 3.2 E, makine portföyümüz için iki nedenden ötürü önemli bir eklentidir. Birincisi, yüksek kaliteli elastomer kaplı body mapping yapıları üretir; bir diğeri ise, müşterilerimizin önceki süprem elektronik jakar makinelerimizden daha verimli çalışmasını sağlıyor.”
Mayer & Cie. sportif giyim için makine portföyü
Yeni MJ 3.2 E ve iki Relanit makinenin yanı sıra Mayer & Cie., portföyünde spor kıyafetlerin üretiminde yüksek performans sergileyen diğer makinelere de sahip bulunuyor. MV4-3.2 II ve S4-3.2, çeşitli sentetik elyaflardan yapılan ince trikolar üretiyor. Her ikisi de ince triko dokuyor, MV4-3.2 II, E60’a kadar bile dokuyabiliyor ve örneğin koşu giysileri üretmeye uygundur.
Her ikisi de çift kat kumaş örme makinesi olan D4 2.2 II ve D4 3.2 II, de spor giyim üretimi için popüler olan modellerden. Her ikisi de sağ / sağ yapılar, ince dokunuş ve farklı 8 kilitli yapılar üretir. Mayer & Cie trend avcısı Hardy Bühler; “Genel olarak, çift kat kumaş örme şu anda spor giyimde daha az talep görüyor, ancak mikro yapıları gerçekten etkileyici. Her kullanıcı çekici bir model gibi özel şeyler arıyor. Bu yüzden bal peteği efektleri, çift yüz ve piqué yapıları tercih ediliyor”dedi.