5.1 C
İstanbul
Pazartesi, Aralık 23, 2024

Textilegence Kasım Aralık 2024 sayısı yayınlandı

Textilegence Kasım Aralık 2024 sayısı yılı tekstil...

Yılın ilk 10 ayında Türkiye’nin Mısır’a tekstil ihracatı %30 arttı

İTHİB’in yayınladığı ‘Tekstil ve Ham Maddeleri Sektörü...

ABD başkanlık seçimi sonuçları Türkiye’deki ihracatçılara umut oldu

Tüm dünyayla birlikte Türkiye’nin de yakından takip...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

SPGPrints, ITMA 2023’te tamamen sürdürülebilir stant konseptiyle öne çıktı

ITMASPGPrints, ITMA 2023'te tamamen sürdürülebilir stant konseptiyle öne çıktı

- Haber Sponsoru -

Hem dijital hem de rotasyon tekstil baskı konusunda uzmanlaşmış lider üreticilerden SPGPrints, yeni teknolojileri ve ilgi çekici stant konsepti ile daha sürdürülebilir bir tekstil endüstrisine yönelik gücünü gösterdi. Havada duruyormuş hissi veren eğik ayna stantlar üzerinde sunulan en son yenilikçi ve sürdürülebilir baskı çözümleri ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Firma tekstil atıklarının ve gereksiz enerji tüketiminin önüne geçmek için fuar süresince makinelerini çalıştırmayarak da kapsamlı sürdürülebilirlik yaklaşımıyla farkını ortaya koydu. Textilegence’ın sorularını yanıtlayan SPGPrints Ticari Direktörü Ruud Zantman, rotasyon ve dijital baskı konusundaki son çözümlerini ve ITMA 2023 hakkındaki izlenimlerini paylaştı.

ITMA 2023’ün beklentilerini karşıladığını belirten Zantman, hem ziyaretçi sayısından hem de ziyaretçilerin kalitesinden memnun olduklarını söyledi. Zantman ziyaretçilerin sadece bilgi edinmek için değil aynı zamanda potansiyel olarak ekipman ve sarf malzemesi satın almak için de fuara ilgi gösterdiklerini vurgulayarak şu sözlerle devam etti; “Dünyanın her yerinden ziyaretçiler gördük. Hindistan, Pakistan, Çin ve Brezilya’dan çok sayıda ziyaretçi vardı. Türkiye de ziyaretçi sayısı bakımından ilk 3’te yer aldı.”

SPGPrints Ticari Direktörü Ruud Zantman

“Ziyaretçilerimizi tamamen sürdürülebilirlik odaklı bir stant konseptiyle karşıladık”

Ruud Zantman, SPGPrints’in ITMA 2023’te ağırlıklı olarak tekstil endüstrisinin ve dünyanın ana gündemlerinden biri olan sürdürülebilirlik konusuna odaklandığını belirtti. Fuardaki stantlarının daha az geleneksel ve alışılmışın dışında olduğunu belirten Zantman, çalışır halde herhangi bir makine göstermemelerinin nedenini şu sözlerle açıkladı; “Standımızda hiç çalışır halde makinemiz yok. Standımızla fuar düzenlemenin çevresel etkisini gerçekten vurguladık. Elbette bazı müşterilerimiz neden çalışan makinelerimiz olmadığını sordu. Bizim açıklamamız şu: Eğer her fuar gününün sonunda saat 6’da buraya gelirseniz, kaç metre kumaşın çöpe atıldığını görebilirsiniz. Bu çok çevre dostu bir şey değil; çünkü bu kumaşlar atılmak zorunda ve bunun gerçek bir israf olduğunu düşünüyoruz.” Ayrıca insanların kendi tasarımlarını kendi kumaşları üzerinde hissetmek ve görmekle ilgilendiklerini sözlerine ekleyen Zantman, bu nedenle gerçek kanıt olarak çalışan makineleri değil numuneleri kullandıklarını dile getirdi.

SPGPrints, ITMA 2023’te tamamen sürdürülebilir stant konseptiyle öne çıktı

Archer Pro Plus teknolojisi ile kusursuz tekstil baskısı

Ruud Zantman yeni teknolojileri ve inovasyonları şu sözlerle değerlendirdi; “Rotasyon baskıcılıkta kullanılan şablonların mesh boyutu, şekli ve mesh arasındaki mesafeler büyük ölçüde kumaşın kapsama alanını belirler. Pat miktarını yüzde 22 oranında azaltan şablonlar geliştirdik.”

Zantman ITMA 2023’te gösterdikleri bir diğer yenilikçi teknolojiyi de şu sözlerle ifade etti; “Burada gösterdiğimiz bir başka çözüm de Archer Pro Plus teknolojisine sahip Magnolia baskı makinesi. Bu teknoloji hem kumaş üzerine tasarım basıyor hem de gerçek sonuçları tarıyor. Ve nozul problemleri nedeniyle baskıda küçük bir çizgi veya açıklık gibi herhangi bir hata tespit ederse, komşu nozullar tasarımdaki çizgiyi veya açıklığı ortadan kaldırarak hatayı düzeltiyor.”

SPGPrints gravür makinesi ile daha az kirlilik

SPGPrints, şablonların ve Archer Pro Plus Teknolojisinin geliştirilmesinin yanı sıra sürdürülebilirliğe odaklanan bir gravür makinesi de sundu. Zantman gravür makinesini şu şekilde anlattı; “Direk lazer gravür ve pozlama olarak adlandırdığımız iki teknoloji var. Pozlamada yaptığınız şey boş bir şablon üretmek ve onu kimyasallarla kaplamak. Daha sonra bu şablonu pozlama lazer makinesine koyuyorsunuz. Lazer, şablon üzerindeki kimyasalları sertleştiriyor. Böylece negatifi sertleştirmiş oluyorsunuz. Ancak bu süreçte şablonun geri kalanı hala pozitif ile kaplı halde bulunuyor. Baskıda kullanılabilecek bir şablon elde etmek için pozitifteki kimyasalları yıkamanız gerekiyor. Bu yıkama, atık su, çıkan kimyasallar vb. açısından kirlilik anlamına geliyor. Bizim burada yaptığımız şey, temelde tam tersi şekilde çalışan bir gravür makinesi geliştirmek. Bir şablonu aldıktan sonra önce kimyasallarla kaplıyorsunuz ve tamamen sertleştiriyorsunuz. Daha sonra pozitif kısmı lazerle yakıyorsunuz. Bu da kirlilik miktarını önemli ölçüde azaltıyor.”

SPGPrints Jasmine

TECHTalks’ta tekstil baskısının bugünü ve geleceği konuşuldu

ITMA 2023 sunumları için yeni bir bakış açısını tercih ettiklerini hatırlatan Ruud Zantman, bu anlamda öne çıkan bir diğer konunun da TECHTalks olduğunu söyledi. Katılımdan oldukça memnun olduklarını belirten Zantman, TECHTalks’ta işlenen konuların sürdürülebilir baskıdan pigment boya, süblimasyon baskıdan geleceğin kumaşlarına kadar çok çeşitli alanları içerdiğini açıkladı. Zantman ayrıca TECHTalks’un en ilgi çekici kısmının, katılımcıların ayrıntılı bir cevap almak istedikleri rotasyon ve dijital baskı arasındaki karşılaştırmalar olduğunu vurguladı. Bunun yanı sıra, boya kullanımları arasındaki farklar ve pigment ile reaktif baskı arasındaki farkların da oldukça rağbet gören diğer konular olduğunu sözlerine ekledi.

SPGPrints hem rotasyon baskıya hem de dijital baskıya yatırım yapıyor

Şirketin rotasyon baskı ve dijital baskıya yenilikçi gelişmelerle yatırım yapmaya devam ettiğinin altını çizen Ruud Zantman, dünyada basılan tüm kumaşların yüzde 65’inin rotasyon baskı ile yapıldığını, dijital baskının da her geçen gün büyüdüğünü söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti; “Rotasyon baskı en az önümüzdeki 15-20 yıl daha kullanılmaya devam edecek. Şu anda rotasyon ve dijital baskının maliyetleri kaç metre baskı yaptığınıza bağlı. Eşik 1000-5000 metre arasında bir yerde ve ihtiyacınız olan renk sayısına da bağlı. 1000 metrenin altındaki baskıları dijital olarak yapmak daha ucuz oluyor. 5000 m’nin üzerindeki baskıları ise rotasyonda yapmak daha uygun fiyatlı birçok kumaş 5000 metrenin üzerinde üretildiğinden, rotasyon kullanılmaya devam ediyor. SPGPrints olarak, daha sürdürülebilir bir tekstil endüstrisi yaratmak için müşterilerimizi hem rotasyon hem de dijital baskıda desteklemeye devam edeceğiz.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler