7.4 C
İstanbul
Salı, Aralık 24, 2024

Textilegence Kasım Aralık 2024 sayısı yayınlandı

Textilegence Kasım Aralık 2024 sayısı yılı tekstil...

Yılın ilk 10 ayında Türkiye’nin Mısır’a tekstil ihracatı %30 arttı

İTHİB’in yayınladığı ‘Tekstil ve Ham Maddeleri Sektörü...

ABD başkanlık seçimi sonuçları Türkiye’deki ihracatçılara umut oldu

Tüm dünyayla birlikte Türkiye’nin de yakından takip...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Picanol ITMA 2019’da Dokumada Dijital Geliştirmelere Dikkat Çekti

DokumaPicanol ITMA 2019’da Dokumada Dijital Geliştirmelere Dikkat Çekti

- Dokuma Haber Sponsoru -

Picanol ITMA 2019 ’da Dokumada Dijital Geliştirmelere Dikkat Çekti - Erwin Devloo
Picanol ITMA 2019 ’da Dokumada Dijital Geliştirmelere Dikkat Çekti – Erwin Devloo

Picanol ITMA 2019 ’da dokumada dijital geliştirmelere dikkat çekti. Rapier ve airjet dokuma teknolojileri uzmanı Picanol, 20-26 Haziran tarihleri arasında düzenlenen ITMA Barselona fuarında 12 makinesini sergileyerek, fuarın en fazla ilgi çeken katılımcıları arasında yer aldı.  Salon 4’teki Picanol standında 5 yeni airjet dokuma makinesi ve 5 rapier makinesi yer aldı. Bunun yanı sıra Bonas standında jakar uygulamalar için bir rapier makinesi ve Staubli standında da bir adet terry airjet dokuma makinesi sergilendi.

Picanol’un ITMA fuarında tekstil endüstrisine sunduğu makineler ve fuar boyunca üzerinde dokunan kumaşlar şöyle sıralanıyor; OmniPlus-i-4-D-190 (araba koltuğu kumaşı), OmniPlus-i4-R-190 (paraşüt kumaşı), OmniPlus-i-4-P-280 (çarşaf kumaşı), OmniPlus-i-4-D-190 (poplin kumaş), OmniPlus-i-4-P-190 (Ağır kumaş), OptiMax-i-4-R-220 (denim), OptiMax-i-4-R-460 (kaplı kumaş),Optimax-i-4-P-540 (zemin destek kumaşı- teknik tekstil), OptiMax-i-12-J-190 (döşemelik kumaş), TerryMax-i-8-J-260 (havlu kumaş). Staubli standında havlu kumaş için TERRYplus Summum 8-J-260 ve Bonas standında da dekorasyon kumaşları için OptiMax-i S-J-190 sergilendi.  ITMA ziyaretçileri fuar boyunca Picanol dokuma makinalarındaki bu geliştirmeleri yakından inceleme ve bilgi alma fırsatı yakaladı.

Picanol ITMA 2019 dokumada dijital geliştirmeler: Picanol standının favorisi makinası olarak yeni OmniPlus-i öne çıktı

Bugüne kadar 100 binin üzerinde airjiet makinesi satmış olan Picanol, bu alandaki güçlü deneyimi ile yeni airjet dokuma makinesi OmniPlus-i’nin lansmanını ITMA’da gerçekleştirdi. Dijital teknolojilerdeki gelişmeyi dokuma segmentine taşıyan Picanol, OmniPlus-i’yi dört temel prensiple geliştirdi; akıllı performans, özünde sürdürülebilirlik, veriler doğrultusunda hareket etme ve sezgisel kontrol.

OmniPlus-i, yeniden tasarlanmış bir tarak düzeneği, optimize edilmiş itici nozül kurulumuna sahip. Airjet dokumada yeni bir referansı oluşturan makinede ayrıca tam elektronik kontrollü ağızlık düzeneği (SmartShed) de bu tasarımda yer buluyor.

Picanol ITMA 2019 dokumada dijital geliştirmeler:  Denim dokumada dijitalleşme fırsatları

ITMA 2019 fuarına birçok yenilikle katılan Picanol, airjet dokumanın yanı sıra rapier dokumada da yeniliklere imza attı. Endüstri 4.0 dalgasının etkisi özellikle atkı atma (insertion) sistemlerinde görülüyor. OptiMax-i denim dokumasında tamamen dijitalleştirilmiş bir atkı sistemine sahip. Entegre konsept sayesinde tüm ayarlara merkezi mikroişlemciden ulaşılabiliyor.

Dijital yönetim, ön sarıcılardan itibaren gerginliğin görüntülenmesi (TED) ile başlar. Ön sarıcılarda frenin dijital olarak ayarlanması sadece gelecekte üretilebilecek bir gerginliği sağlamakla kalmaz, aynı zamanda, ön sarıcılar arasındaki muhtemel farkları çok daha kolay bir şekilde yönetmenize yardımcı olur. Atkı atma sırasındaki atkı gerginliği, olası gerilim tepe noktalarını ortadan kaldırmak için programlanabilir atkı gerginliği TEC ile elektronik olarak kontrol edilebilir. Dijital süreç yönetiminde QuickStep atkı sunucu, Elektronik Sağ Griper Açıcı (ERGO) ve EcoFill gibi donanımlar da yer alıyor.

Picanol Endüstri 4.0 ve Dijitalleşme üzerinde uzun süredir çalışıyor

Textilegence’a açıklamalarda bulunan Picanol Pazarlama İletişim Müdürü Erwin Devloo, ITMA 2019 fuarına katılmaktan ve sonuçlarından çok memnun olduklarını söyledi. Devloo; “Fuar dünyanın her yerinden gelen insanlarla gerçekten iyi bir şekilde düzenlendi. Elbette bazı ülkeler hem ziyaretçi rakamları hem de ziyaretçi niteliğiyle daha iyi temsil edildi. Türkiye’nin bu ülkeler arasında olduğunu söyleyebilirim. Pakistan ve Hindistan da aynı şekilde yoğun bir ziyaretçi sayısıyla temsil edildi” dedi.

Endüstri 4.0’ın en popüler terime dönüştüğüne dikkati çeken Erwin Devloo, Picanol’un uzun zamandır bu konuda çalışmalar yaptığını belirtti. Picanol dokuma makinelerinin Endüstri 4.0 ve dijitalleşmenin sağladığı verilerle prosesi gerçekleştirdiğini ifade eden Devloo, şunları söyledi; “Örneğin yeni OmniPlus-i makinemizi gerçek anlamda veriler yönlendiriyor. Bu makinemizde ipliğin varış zamanını yakalayan sistemimiz var ve bu verimliliği çok etkiliyor, çünkü hava basıncını düşürüp düşürmeyeceğimizi böylece görebiliriz. Hava maliyet demektir. Makineden elde edilen tüm veriler gerçek zamanlı olarak kullanılır. Bu ise daha düşük üretim maliyeti, dokuma kalitesinde stabilite ve yüksek verimlilik anlamına geliyor.”

Devloo, Picanol makinelerinin çok yönlülüğü ile öne çıktığını belirterek, farklı tiplerdeki kumaşları dokuma gücünün tekstilcilerden gelen güncel bir talep olduğunu ifade etti. Bununla birlikte sürdürülebilirliğin tüm makineler için olmazsa olmaza dönüştüğünü kaydeden Devloo, örneğin atkı döngüsünü optimize ederek enerji tüketiminin azaltılmasını sağladıkları aktardı. Devloo; “Dijitalleşme ile, aynı hızda, daha az hava tüketimi sağlanıyor. Ayrıca, kumaş kenarlarındaki telef miktarı da ciddi oranda düşürüldü. Enerji tüketimindeki azalış da hesaba katıldığında komple bir sürdürülebilirlik görebiliriz” şeklinde konuştu. Devloo kullanıcıların her programı bilmek zorunda olmadığını, bu nedenle makineleri sezgisel hale getirmek için çalıştıklarını da dile getirdi.

Türkiye pazarı önemini koruyor

Türkiye’nin kendileri için her zaman çok önemli bir pazar olduğunu söyleyen Erwin Devloo, Türkiye’de yaşanan ekonomik/finansal problemlere ve belirsizliğe rağmen Türk işadamlarının iyi yol kat ettiğini söyledi. Fuar boyunca hem önemli görüşmeler gerçekleştiğini hem de yeni anlaşmaların imzalandığını açıklayan Devloo, Türkiye pazarına kısa vadeli değil uzun vadeli baktıklarının altını çizdi. Devloo sözlerini şöyle bitirdi; “Türkiye bizim ilk üç büyük pazarımızdan birisidir. Bu yüzden Türkiye’de de kendi kurumsal varlığımız bulunuyor. Bu Picanol için de eşsiz. Müşterilerimize sadece bir telefon uzaklığındayız.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler