Picanol ITM 2018 ’de Beklediği İlginin Fazlasını Elde Etti – ITM 2018 fuarına iki rapier ve 2 airjet dokuma makinesiyle katılan Picanol, fuar boyunca ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri haline geldi. Yoğun bir trafiğin yaşandığı Picanol standında dokuma makineleri güçlerini ve esnekliklerini fuar boyunca çalışarak kanıtladı.
ITM 2018 fuarında dokuma salonun en önemli markalarından biri olarak öne çıkan Picanol, fuar boyunca ziyaretçilerden beklediğin üstünde ilgiyi görmeyi başardı. Standında 2 rapier ve 2 airjet dokuma makinesine yer veren Picanol, Türk tekstilcilerin esnek taleplerine yanıt veren çözümler sağladığını bir kez daha gösterdi. Fuara katılımları hakkında konuşan Picanol Pazarlama Müdürü Erwin Devloo, Türkiye pazarına verdikleri önemin ve bağlılıklarının altını çizdi. Çok önem verdikleri ITM fuarının yoğun bir ziyaretçi katılımıyla gerçekleştiğini belirten Devloo, bu nedenle beklentilerini fazlasıyla karşıladığını açıkladı.
Picanol’un geliştirdiği airjet ve rapier dokuma teknolojileriyle kalite, verimlilik ve esnekliği birlikte sunduğunu belirten Erwin Devloo, ITM fuarında şu makinelerin sergilendiğini söyledi; OptiMax-i 4-R 190 denim, TerryMax-i 8-R 260 terry, OMNIplus Summum 4-P-190 bottom weight ve OMNIplus summum 4-P 280 sheeting-4. Devloo fuarda sergiledikleri havlu dokuma makinesi TerryMax-i’nin bir rapier makinesi olduğunu ancak, Picanol’un bu makinenin airjet modeline de sahip olduğunu hatırlattı.
Devloo; “Fuara rapier havlu makinemizi getirdik çünkü Türkiye ağırlıklı olarak rapier pazarıdır. Bu makinemizi Denizli’de kısa bir süre önce gerçekleştirdiğimiz bir seminer aracılıyla bu pazara tanıttık” dedi. Türk denim dokumacılarına özel bir ilgi gösterdiklerini kaydeden Devloo, stantlarındaki OptiMax-i rapier dokuma makinesinin bir dakikada 850 atkı atma hızına sahip olduğunu belirterek, fuar boyunca denim üreticilerin makineyi yakından incelediğini aktardı.
Airjet teknolojilerine değinen Devloo, OMNIplus Summum modelinin dakikada 1300 atkı atma hızıyla çalıştığını ve ağır kumaşları dokuduğunu söyledi. Airjiet dokumada 80 yılı aşkın bir deneyime sahip olduklarını belirten Devloo, pazarın talepleri doğrultusunda performans artışına ve enerji tüketiminin en aza indirilmesine odaklandıklarını belirtti. Devloo, OMNIplus bottom weight modelinin ise Türk dokumacıların talep ettiği performans kriterini fazlasıyla karşıladığını dile getirdi.
Picanol ITM 2018: Türkiye güçlü bir rapier pazarıdır
“Türk tekstil endüstrisi esas olarak bir rapier pazarıdır” diyen Erwin Devloo, önümüzdeki dönemde de bu trendin devam edeceğini savundu. Bununla birlikte Türk tekstil endüstrisinin gelişimine dikkat çeken Devloo; “Rapier teknolojileri pazarın başat tercihi olmayı sürdürürken, daha fazla Türk tekstilci airjet teknolojisine yatırım yapmaya başladı. Rapier ve airjet dokuma teknolojileri ilginin bu pazarda birlikte artacağını düşünüyoruz” dedi.
Türk tekstilcilerin en hafifinden en ağırına kadar birçok farklı kumaş dokumaya başladığını ifade eden Devloo, Picanol’un rapier ve airjet makineleri ile onlara bu gücü verdiğinin altını çizdi. Devloo sözlerini şöyle sürdürdü; “Gerçekten ağır kumaşlar söz konusu olduğunda rapier makinemizin güçlendirilmiş bir versiyonuna sahibiz. Optimax-i ve çok hafif kumaşlar için de çözümlerimiz var. Ancak, Picanol sadece dokuma makineleri sunmakla kalmıyor. Tüm dünyadaki önemli tekstil merkezlerine yakından baktığınızda, komple bir hizmet paketi sunduğumuzu görürsünüz. Türkiye’de de Türk müşterilerimize hizmet vermekten sorumlu olan kendi organizasyonumuz bulunuyor. Bu yüzden, bir müşterimizin sorunu olduğunda, ona çok hızlı bir şekilde yanıt verebiliyoruz. Müşterilerimize sadece bir telefon uzaklığındayız.”
Dokuma makineleri Endüstri 4.0’a hazırlanıyor
Geleceğin tekstil endüstrisine dönük çalışmaları çoktan başlattıklarını açıklayan Erwin Devloo, uzun zamandır dokuma makinelerini Endüstri 4.0’a hazır hale getirmek için çalıştıklarını aktardı. Devloo bu konuda şöyle bir örnek verdi; “Örneğin atkı ipliğinin varış zamanını kontrol etmek için geliştirdiğimiz ARVD (Adaptive Relay Valve Drive), airjet dokuma makinelerinde hava tüketimini otomatik olarak azaltabilen bir sistemdir. Atkı ipliğinin (filling yarn) türüne bağlı olarak %10-15 arasında enerji tasarrufu sağlıyor. Bu ve benzeri iyileştirmelerimiz makinelerimize dahil ediyoruz.”
2018’in ilk yarısı için sipariş defteri doldu
Picanol açıkladığı resmi verilerle 2017 sonu itibariyle art arda 8. defa başarılı bir dönemin geride bırakıldığını duyurdu. 2018’in ilk yarısı için sipariş defteri dolan Picanol; 2017 yılında 688.93 milyon Euro ciro elde etti. %8’lik ciro büyümesi ile 2017, Picanol’un tarihindeki en iyi yıl oldu. Brüt karı %3 artışla 159,396 milyon Euro’ya çıkan Picanol’un Dokuma Makineleri bölümü de geçen yıl rekor kırmayı başardı.