7.9 C
İstanbul
Pazartesi, Aralık 23, 2024

Textilegence Kasım Aralık 2024 sayısı yayınlandı

Textilegence Kasım Aralık 2024 sayısı yılı tekstil...

Yılın ilk 10 ayında Türkiye’nin Mısır’a tekstil ihracatı %30 arttı

İTHİB’in yayınladığı ‘Tekstil ve Ham Maddeleri Sektörü...

ABD başkanlık seçimi sonuçları Türkiye’deki ihracatçılara umut oldu

Tüm dünyayla birlikte Türkiye’nin de yakından takip...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Organic Cotton Accelerator Türkiye’de Tarım Programı için harekete geçiyor

GüncelOrganic Cotton Accelerator Türkiye’de Tarım Programı için harekete geçiyor

- Haber Sponsoru -

Hollanda merkezli çok paydaşlı bir kuruluş olan OCA (The Organic Cotton Accelerator – Organik Pamuk Hızlandırıcı), Hindistan ve Pakistan’ın ardından Türkiye’de de Tarım Programı’nın girişim sürecini başlattı. Organik pamuğun tarladan modaya kadar tüm olumlu etki potansiyelini ortaya çıkarma misyonuyla 2016 yılında kurulan küresel platform, birden fazla göstergeyi doğrulamak ve niteliksel geri bildirim sağlamak için danışmanlardan ve kuruluşlardan teklifler talep ediyor. Taraflar, bu RFP (Teklif Talebi) için 02 Mart 2023 tarihine kadar kuruluşla iletişime geçebilecek.

OCA, öncelikle Türkiye’de bulunan OCA Çiftlik Programı kapsamındaki organik pamuk projeleri için tohumluk pamuk ve tiftik testlerini gerçekleştirmek ve verileri doğrulamak üzere üçüncü taraf doğrulayıcıların (TPV) ilgisini bekliyor. Projeye ilişkin daha fazla ayrıntı ve kesin ödenekler seçim sürecinin ilerleyen aşamalarında açıklanacak. Tasarım/metodoloji ve bütçeleme amaçları doğrultusundaki kabuller şu şekilde belirtiliyor: Başlangıç projelerinin sayısı yaklaşık 3, bu projelerdeki toplam çiftçi sayısı yaklaşık 80 ve her bir projenin toplam tiftik taahhüdü yaklaşık 2000 metrik ton olmalıdır.

Organic Cotton Accelerator Türkiye’de Tarım Programı için harekete geçiyor

Organic Cotton Accelerator Türkiye’den gelen geri bildirimlerle çalışmalarını genişletiyor

TPV’nin çalışma kapsamı, veri toplama ve doğrulama; numune alma, test etme ve raporlama ve OCA’nın takip edilen organik pamuk projelerinde iyileştirmeler önerme dahil olmak üzere üç geniş alanı kapsıyor.

Veri toplama ve doğrulama; proje ziyaretleri, veri toplama analizi ve raporlama için ayrıntılı bir çalışma planı oluşturmayı içeriyor. Projelere yapılacak ziyaretlerin, ilgili verilerin toplanması ve tohumluk pamuk ve tiftiklerin örneklenmesi ve test edilmesini kolaylaştırmak için pamuk sezonunun kritik aşamalarında planlanması bekleniyor. Ayrıca, OCA sekretaryası tarafından detaylandırıldığı üzere nicel veri ve nitel bilgi toplamak için proje çiftçileri, geleneksel (kontrol) çiftçiler ve Uygulama Ortakları (IP’ler) ile yapılan görüşmeleri; süreç doğrulamasının yapılmasını ve Sonuç Raporu Gösterge Tablosunun sunulmasını kapsıyor.

Numune alma, test etme ve raporlama, IP’ler tarafından sağlanan çırçırcı düzeyinde kimyasal kalıntı test raporlarının mutabık kalınan bir formatta dizilmesini; IP’lerle koordinasyonu ve ‘GDO Numunesi Alma ve Test Etme Standart İşletim Prosedürü’ uyarınca numunelerin toplanmasını (Tüm GDO testlerinin ödemeleri doğrudan IP tarafından laboratuvarlara yapılacaktır. Numunelerin toplanması, paketlenmesi ve OCA’nın IP’leri tarafından önceden seçilmiş laboratuvarlara teslim edilmesi TPV’nin sorumluluğunda olup maliyetlerin mali teklifte bütçelendirilmesi gerekiyor) ve laboratuvarlardan gelen raporların dizilmesi, koordine edilmesi ve OCA’ya raporlanmasını içeriyor.

Buna ek olarak, tarafların OCA’nın Doğrulama El Kitabı ve ‘GDO Numune Alma ve Testleri için Standart Çalışma Prosedürü’nde sahadaki gerçeklere dayanan bir Yıl Sonu (EOY) raporu aracılığıyla iyileştirmeler önermesi bekleniyor.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler