9.7 C
İstanbul
Salı, Aralık 3, 2024

Kahramanmaraş’ta tekstil ihracatı %12 artışla olumlu işaret veriyor

Türkiye’de tekstil üretiminin yoğun olduğu kentlerin başında...

Söke pamuğu, AB’de tescillenen ilk pamuk ürünü olarak tarihe geçti

Anadolu’nun yerel değerlerinden biri olan Söke pamuğu,...

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Oerlikon Pazardaki Toparlanmayı Teyit Ediyor

EğirmeOerlikon Pazardaki Toparlanmayı Teyit Ediyor

- Eğirme Haber Sponsoru -

İsviçre merkezli Oerlikon Group, 2017 yılının ilk yarısında bütün iş birimleriyle büyüme elde etti. Yapay elyaf sektöründe 2016 yılının zorlu geçtiğini söyleyen André Wissenberg, bu yılın ilk yarısında ise toparlanma gördüklerini açıkladı.

Oerlikon Group çatısı altında bulunan Oerlikon Manmade Fiber segmenti; Oerlikon Barmag ve Oerlikon Neumag markalarıyla küresel pazara iplik üretiminde yeni teknolojiler ve hizmetler sunuyor.  Oerlikon Group, 2017’nin ilk yarısı itibariyle tüm segmentlerde (Surface Solutions Segment, Manmade Fibers Segment ve Drive Systems Segment) sipariş ve satışlarını arttırdı. Bir öncekin yılın aynı dönemine göre, 2017’nin ilk yarısında siparişler %21,6 artışla 1,436 milyon CHF’ye çıkarken, satışlar %10,9 artarak 1,297 milyon CHF’ye çıktı. Grubun net karı 2017’nin ilk yarısında %11.6 artışa 48 milyon CHF’ye yükseldi.

‘Eriyikten İpliğe’ stratejisini uygulayan Manmade Fiber Segment’e yakından bakıldığında, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre sipariş alımında %51,4’lük bir artış, satışlarda ise %17,7’lik bir artış görülüyor.

Oerlikon Kurumsal İletişim ve Halkla İlişkiler Başkan Vekili André Wissenberg, 2016’nin genel olarak elyaf endüstrisi için zorlu bir yıl olduğunu hatırlattı. Çin’deki aşırı kapasite ve Çin hükümetinin 13. Beş Yıllık Planı’nın pazarda aşırı bir yavaşlamaya neden olduğunu belirten Wissenberg, bu nedenle yatırımların ertelendiğini ve siparişlerin dondurulduğunu paylaştı. Wissenberg; “Bir yapay elyaf çözüm sağlayıcısı olarak bizim için, saf satış hacimleri açısından Çin en önemli pazar olduğundan hem bizler hem de rakiplerimiz için bu kritik bir gelişme oldu. Türkiye, Hindistan, Avrupa ve ABD gibi diğer güçlü pazarlar bu gerilemeyi tam olarak telafi edemedi” dedi.

Oerlikon Group güçlü küresel kesikli elyaf işinde etkili

Wissenberg pazardaki bu toparlanmada Türkiye ve Hindistan pazarlarındaki kayda değer yatırım artışlarının yanı sıra, Oerlikon’un güçlü küresel kesikli elyaf işinin etkili olduğunu dile getirdi. Doğru zamandaki bir stratejik hamleyle, 2016 yılında Trützschler’in sentetik kesikli elyaf teknolojisini devraldıklarını ve bundan yararlandıklarını hatırlatan Wissenberg, pazar için önemli olan Çin’deki yeni gelişmeleri şöyle özetledi; “Çin’in mevcut beş yıllık planı, aşırı kapasiteyi azaltılmasına rağmen, modern, sürdürülebilir teknolojilere yatırım yapmaya odaklanıyor. Bu amaçla, mevcut piyasa yükselişinin yeniden sürdürebilir olduğuna inanıyoruz.”

Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle, önümüzdeki aylar için güvenilir bir tahminde bulunmanın oldukça zor olduğunu dile getiren Wissenberg, bununla birlikte, BCF halı iplik üretiminin yanı sıra, filament eğirme ve tekstüre, sentetik kesikli elyaf eğirme prosesleri için daha fazla yatırım gördüklerini de belirtti. “Türk tekstil endüstrisinin uzun süreli partneri olarak,  geçmişte olduğu gibi müşterilerimizle birlikte olacağız ve onların işleri için yenilikçi çözüler sunacağız” diyen Wissenberg, Türk tekstil endüstrisinin geleceğine olumlu baktıklarının, bu nedenle bu pazara kapsamlı çözümler sunmaya önem verdiklerini vurguladı.

Bütün Oerlikon Group, yılın ilk yarısında gördükleri olumlu gelişmenin ikinci yarıda da sürmesini bekliyor. Avrupa ve ABD’deki gelişmiş ekonomilerin yanı sıra Asya pazarında, özellikle Çin ve Hindistan’da bir büyüme öngörülüyor.

Oerlikon Group Meltblown Sistemler için Yeni Ürün Lanse Etti

2017 yılının ilk yarısında pazara sundukları yeni ürünlere değinen André Wissenberg, Oerlikon’un meltblown (eriyikten üfleme) sistemleri için yeni şekil verme tablasının ve FAUS kontrolün lanse edildiğini belirtti. Wissenberg tanıtılan yeni çözümleri şöyle anlattı; “Bu yeni şekil verme tabla entegre, çok fonksiyonlu yapısı ve aynı zamanda önemli ölçüde azaltılmış ayak izine sahip. Nozulun altında yatay ve dikey olarak hareket ettirilebiliyor ve çok bölmeli ve kişiselleştirilerek ayarlanabilen çeşitli depolama alanlarına sahip. Bu ise, son derece yüksek şekillendirme esnekliği sağlıyor ve dolayısıyla ürün çeşitliliğini arttırıyor. Ayrıca, yeni FAUS sistem kontrol ve operasyon ünitesi, meltblown sistemlerin kapsamlı otomasyonunu sağlıyor ve verimliliklerinde ve güvenilirliklerinde önemli bir artış sağlıyor. Genişletilebilir dağıtım durumunda, FAUS toplam sekiz farklı programda beş farklı çalışma modunu içeriyor, bunlar gelecekte yüksek kalitede meltblown kumaşların daha verimli bir şekilde üretilebilmesini garanti ediyor.”

İsviçreli Oerlikon Group’un yeni yatırımları hakkında da konuşan Wissenberg; Oerlikon Manmade Fiber Segmenti’deki nowoven üretim sistemleri portföyünü; yüksek büyüme elde eden tek kullanımlık nonwoven pazarını kapsayacak şekilde genişletmek için; İtalyan firması Teknoweb Materials s.r.l. ile stratejik ortaklığa girildiğini ifade etti. İki şirketin ortaklaşa yeni bir şirket kurduğunu belirten Wissenberg; “Bu gelişme ile, Oerlikon nonwoven sistemleri işini; Manmade Fibers (yapay elyaflar) segmentimiz içinde güçlendirip; ilgi çekici tek kullanımlık nonwoven pazarına doğru genişletiyoruz” diye konuştu.

Oerlikon Group Pazardaki Toparlanmayı Teyit Ediyor
Oerlikon Group Pazardaki Toparlanmayı Teyit Ediyor

Techtextil Frankfurt Fuarı Oerlikon Group için Önemini Kanıtladı

Mayıs ayında gerçekleşen Techtextil Frankfurt fuarının müşteriler ve partnerlerle heyecan verici görüşmeler yapmak için önemli bir katalizör olduğunu bir kez daha kanıtladığını belirten André Wissenberg; en başından bitmiş ürüne kadar tüm üretim zinciriyle ilgili görüşmeler için mükemmel bir fırsat sağladığını söyledi. Endüstri 4.0’ın tekstil endüstrisini yönlendiren en önemli konulardan biri olduğunu dile getiren Wissenberg; “Yapay elyaflar, BCF, filamentler, kesikli elyaflar nonwoven ve yapay çim üretim için Oerlikon Manmade Fiber segmentimizde; Oerlikon Barmag ve Oerlikon Neumag çözümlerimiz ile biz bu konuyu odaklanıyoruz; ve yaklaşık bir yıldan bu yana ITMA Asia, ITME India ve sonrasında Techtextil Frankfurt fuarında; Endüstri 4.0 çözümlerimizi sergiledik.” dedi.

Wissenberg müşteri hizmetlerini dijitalleştirme stratejisi bağlamında geliştirilen Intelligent Plant Control – IPC 4.0 (Akıllı Tesis Kontrolü) ile; müşterilere yeni ufuklar açtıklarını söyledi. Wissenberg arttırılmış gerçeklik gözlükleri ile müşterilerin sanki tesisteymiş gibi imalat sistemleri arasında yürüyebildiğini; ve üretim süreçlerini uzaktan erişim yoluyla optimize edebileceğini sözlerine ekledi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler