7.9 C
İstanbul
Çarşamba, Aralık 18, 2024

Yılın ilk 10 ayında Türkiye’nin Mısır’a tekstil ihracatı %30 arttı

İTHİB’in yayınladığı ‘Tekstil ve Ham Maddeleri Sektörü...

ABD başkanlık seçimi sonuçları Türkiye’deki ihracatçılara umut oldu

Tüm dünyayla birlikte Türkiye’nin de yakından takip...

Türkiye küresel yatak endüstrisinde 2. sıraya yerleşti

Yurt içi ve yurt dışındaki yatak üreticilerine...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Monforts sürdürülebilir terbiye çözümleriyle fırsatlar sunuyor 

TerbiyeMonforts sürdürülebilir terbiye çözümleriyle fırsatlar sunuyor 

- Terbiye Haber Sponsoru -

Tekstil terbiye makinelerinin önde gelen üreticilerinden Monforts, Econtrol® prosesi için yapılandırılmış endüstri lideri Thermex sistemini 8-14 Haziran tarihlerinde Milano’da düzenlenecek ITMA 2023 fuarında sunacak. Monforts uzmanları, dokuma kumaşlar ve iplikler için sürdürülebilir kontinü boyamada kaydedilen son önemli gelişmeleri özetlemek için Salon 18’deki B106 standında olacaklar. Şu anda Bangladeş, Brezilya, Çin, Hindistan, Meksika, Pakistan ve Türkiye gibi başlıca tekstil üreticisi ülkelerde 900’den fazla Monforts Thermex hotflue boyama sistemi faaliyet gösteriyor ve bunların yaklaşık 150’si DyStar Colours Distribution GmbH’nin tescilli markası olan Econtrol® ve Econtrol®T-CA proseslerinin avantajlarından yararlanıyor.

Monforts Tekstil Teknolojileri Mühendisi Jonas Beisel, sektörün şu anki odak noktasının büyük moda markaları tarafından sürdürülebilirlik konusunda verilen taahhütleri karşılamak için daha temiz süreçler olduğunu ve daha fazla düzenleme beklendiğini belirtti. Beisel şunları söyledi: “Bu durum, kaynak tüketiminde önemli bir azalma sağlayan ancak mevcut üretim sistemlerine entegrasyonu kolay olan yeni yatırımları gerekli kılıyor. Econtrol® hatları buna mükemmel bir şekilde uyum sağlıyor.”

Monforts Econtrol, devamlı tek adımlı bir süreç

Econtrol®, dokuma pamuklu ve selülozik kumaşların boyanması için reaktif boyarmaddelerin kontrollü bir buhar ve hava kombinasyonu ile tek adımlı bir boyama ve kurutma işleminde kumaşa sabitlendiği devamlı bir prosesten oluşuyor. Tüm fular kurutma işlemi 120-130°C arasında bir sıcaklıkta ve %25-30 bağıl nem hacminde sadece iki-üç dakika sürüyor.

Monforts sürdürülebilir terbiye çözümleriyle fırsatlar sunuyor 

Jonas Beisel, Econtrol®’ün tüm renklerde mükemmel tekrar üretilebilirlik sağladığını, zor kumaşlarda daha iyi boya penetrasyonu sağladığını ve düşük fiksasyon sıcaklığı nedeniyle liflerin kahverengileşme riskini ortadan kaldırdığını belirterek; “Bu nedenle, hızlı değişim teknolojisi ve operasyonel tasarruflar için ideal bir işlemdir” dedi.

Ayrıca, diğer proseslere kıyasla tuz kullanılmazken, ayrı bir fiksasyon adımı için buharlayıcı gerekmiyor. Proses ayrıca üre içermiyor ve duman veya tortu oluşmuyor. Boyama sonuçlarının doğrudan geri bildirimi, laboratuvardan toplu üretime kadar iyi bir tekrarlanabilirliği garanti etmek için harmanlama süresini ortadan kaldırıyor ve esnek üretim planlamasına olanak tanıyan anında yıkama da gerektirmiyor.

“Rekabetin yüksek olduğu denim kumaş sektöründe farklılaşma çok önemli”

Econtrol® prosesi, çok iyi haslık özelliklerine sahip soluk ve koyu tonlar için uygun olup, denim üreticileri için özellikle çok yönlü bir yol olduğunu kanıtlamış bulunuyor. Monforts Denim Başkanı Hans Wroblowski şunları söyledi: “Rekabetin yüksek olduğu denim kumaş sektöründe farklılaşma, ister yeni elyafların başarılı bir şekilde dahil edilmesi, ister yeni kumaş konstrüksiyonlarına uyum sağlanması, isterse de pazar avantajı elde etmek için terbiye aşamasında nasıl işleneceğine dair birçok seçeneğin keşfedilmesi yoluyla olsun, anahtardır.”

Bu yeni Monforts hatlarının kullanıcıların son derece çok yönlü olmalarına ve pazar talebine hızlı bir şekilde yanıt vermelerine olanak tanıdığını ve aynı zamanda çok kısa üretim sürelerine izin verdiğini sözlerine ekleyen Wroblowski; “Kaynak verimliliği yoluyla önemli sürdürülebilir kazanımlar elde ederken üretkenliği artırmaya yönelik birçok çözüm hakkında Milano’da verimli görüşmeler yapmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler