Geniş format inkjet baskı teknolojileri ve kesim plotterlarının lider markası Mimaki, 2-5 Aralık tarihleri arasında katıldığı FESPA Eurasia 2021’de baskı endüstrisi ile güçlü bağlarını tekrar gözler önüne serdi ve iki yıllık bir aranın ardından gerçekleştirilen fuarda ziyaretçilerini göz alıcı bir konseptle ağırladı. Toplam 624 m2 alanda dört adadan oluşan Mimaki standında, Türkiye pazarına ilk kez tanıtılan modellerini ve çok satanlar arasında yer alan çözümlerini sergiledi.
Dört adadan oluşan konsepti ile adeta ‘fuar içinde fuar’ gerçekleştiren Mimaki Eurasia, ziyaretçilere oldukça kapsamlı bir fuar deneyimi yaşattı. Ziyaretçiler: Tabela ve Reklam (SG), Endüstriyel (IP), Tekstil ve Giyim (TA) alanlarındaki yeniliklerin yanı sıra 3D baskı teknolojisindeki en son gelişmeleri de Mimaki standında görebildi. Ayrıca Mimaki kullanıcılarının uygulama örneklerinden oluşan ve ziyaretçilere Mimaki Deneyimi ile ilham vermeyi amaçlayan IP adasındaki özel sergi alanı fuar boyunca yoğun ilgi gördü.
Mimaki standında yeni çıkanlar ve çok satanlar öne çıktı
Mimaki Eurasia Bölge Satış Müdürü Hüseyin Şarerler, fuarın kendileri açısından oldukça başarılı geçtiğini dile getirdi. Mimaki’nin zengin bir ürün gamına sahip olduğunun altını çizen Şarerler, özellikle yeni çıkan ürünleri pazarla buluşturmaya ve pazarda en çok tercih edilen çözümleri sunmaya odaklandıklarını anlattı.
Ziyaretçilerin yeni çözümlere yoğun ilgi gösterdiğini belirten Şarerler, fuarda Mimaki Deneyimi’nin sağladığı avantajları yansıtmaya çalıştıklarına değindi. Şarerler; “FESPA Eurasia 2021 fuarında yeni bir şey denemek istedik ve stant alanımızı aslında kullanıcılarımızla paylaştık. Farklı sektör ve uygulama alanından sekiz kullanıcımızın işlerini fuar alanımızın tam ortasında sergiledik. Onların Mimaki baskı çözümleriyle hazırladıkları ürünlerden oluşan sergi alanımız tam da istediğimiz gibi fuar ziyaretçilerine ilham vermeyi başardı. Ziyaretçiler fuar boyunca makinelerimizi çalışır halde gördü ve performanslarını gözlemlediler, bu sergi alanında ise Mimaki Deneyimi ile neler yapılabileceğini kullanıcılarımızın ürünleriyle görmüş oldular. Kısacası orada biz değil, kullanıcılarımız ürünleriyle konuştu ve istediğimiz başarılı sonucu elde ettik” dedi.
Türk baskı endüstrisinin UV baskı konusunda bir atılımda olduğunu söyleyen Şarerler, önümüzdeki dönemde endüstriyel baskı ve kişiselleştirilmiş ürünlere yönelik baskı talebinde artışın devam etmesini beklediklerini söyledi. Şarerler sözlerini şöyle sürdürdü: “Mimaki olarak endüstrinin büyümesi için tüm gücümüzle destek vermeye devam edeceğiz. Yeni modellerimiz sadece daha hızlı ve kaliteli baskıya imkan tanımıyor, aynı zamanda işletme maliyetleri açısından da kullanıcılara katkı sağlıyor. Birçok farklı malzeme ile çalışabilen makine tasarımlarımız kullanıcıların aradıkları esnekliği sunuyor. Makineden boyaya, yazılımdan teknik servise kadar bütün varlığımızla önümüzdeki dönemde de kullanıcılarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.”
IP adası inovasyon merkezi oldu
Mimaki Eurasia standının IP adası, dört tarafında ve iki koridorda sergilenen çözümlerle teknoloji merkezine dönüştü. Standın tam ortasında Mimaki kullanıcılarının ürünlerinin ve hikayelerinin bulunduğu serginin yanı sıra, 3DUJ-2207 ile üretilmiş objeler, biblolar ve maketler yer aldı. Rekabetçi fiyatıyla pazarda yer alan 3DUJ-2207 3D baskı makinesi ile birlikte Mimaki’nin yeni 3D çözümü 3DCS-322 otomatik son işlem ünitesi de sergilendi. Bu ünite ile artık 3D baskı sonrasında destek malzemelerinin temizlenmesi işlemi otomatik olarak gerçekleştirilebiliyor ve bu sayede verimlilik en üst seviyeye çıkarılıyor.
Ayrıca JFX600-2513 ve JFX200-2513 EX UV-LED baskı makinelerinde üretilmiş 2.5D kabartmalı baskı örnekleri IP adasının duvarında ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Dokunma hissine hitap eden bu uygulamalar, fuar boyunca Mimaki baskı makineleri ile elde edilebilecek katma değerli işlerin öne çıkanları arasında yer aldı.
Endüstriyel uygulamalar için fırsatlar Mimaki SG adasında
Endüstriyel reklam ve baskı uzmanları ile promosyon ve hediyelik eşya sektöründe yer alan kullanıcılar için SG adası fırsatların keşfedildiği yer oldu. Giriş seviyesi JV100-160 eko-solvent baskı makinesinde basılan kanvas tasarımlar, daha sonra çerçevelenerek ziyaretçilere hediye edildi.
Bu alanda yer alan UCJV300-75 UV-LED bas & kes makinesi ile gri folyo üzerinde birbirinden etkileyici laklı baskılar alınırken, UJV100-160 rulodan ruloya UV-LED baskı makinesinde basılan ışıklı kağıt baskılar canlı renkleriyle dikkat çekti.
Mimaki deneyimini yaşatan bir başka çözüm de CG-SRIII kesim plotterı oldu. ‘Telefonunu kapla’ konseptiyle gerçekleştirilen folyo baskıları bu plotterda kesildikten sonra, ziyaretçilerin telefonlarını istedikleri tasarımlarla kaplamaları sağlandı.
Tekstilin DNA’sı dijital baskıyla değişiyor
Dijital baskının hızla kabul gördüğü tekstil endüstrisi, Mimaki çözümleriyle daha önce mümkün olmayan fırsatlara ulaşabiliyor. Mimaki Eurasia, fuarda sektöre adadığı tekstil adasında ziyaretçileri bir oturma salonu konsepti ile ağırladı. Rekabetçi fiyatları ile yatırım, boya ve işletme maliyetlerini düşüren TS55-1800 ve TS100-1600 süblimasyon transfer baskı makineleri giyimden ev tekstillerine kadar birçok tekstil uygulamasında avantaj sağlıyor. Tekstil endüstrisinden birçok profesyonel, fuar boyunca dijital tekstil baskısında yenilikleri Mimaki ile deneyimlemek için görüşmeler gerçekleştirdi.
Ayrıca, Mimaki’nin kurumsal yayını Print ‘N More’un ikinci sayısı FESPA Eurasia 2021 boyunca ziyaretçilere ücretsiz olarak sunuldu.