ITM 2018 fuarında 3 makinesini ziyaretçilerle buluşturacak olan Mayer & Cie., yuvarlak örgüde Pazar lideri olmanın avantajını ve sorumluluğunu gözler önüne seriyor. Firma, yenilikçi teknolojilere dönük AR-GE çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Yuvarlak örgü makinelerinin lider üreticilerinden Mayer & Cie. Türk müşterileriyle yakınlığını ITM 2018 fuarında güçlendirecek. Mayer & Cie. ve Türkiye mümessili Mayer Mümessillik Salon 8 Stant No 805A’da örmede çığır açan yeniliklerini sunacak. ITM 2018 fuarına katılım ve Türkiye pazarına dair görüşlerini aldığımız Mayer & Cie. Bölge Satış Müdürü Stefan Bühler, markanın yenilikçi ruhunun ve Türkiye pazarına olan güveninin altını çizdi.
Mayer & Cie’nin sektörde lider olmak için AR-GE’ye düzenli ve ortalama bir kaynak aktarıldığını söyleyen Stefan Bühler bu nedenle pazara sundukları makine ve teknolojilerin de çizginin çok üstünde olduğunu belirtti. “ITM 2018 fuar stant konseptimiz liderliğimizi ve teknolojik üstünlüğümüzü yansıtacak” diyen Bühler sözlerini şöyle sürdürdü; “Standımızda hem yıllardır pazarda denenmiş ve güvenilen Relanit ve OVJA gibi teknolojilerimiz olacak. Diğer yanda ise tamamen yeni konseptlerimiz bulunacak. Spinitsystems bu çabalarımızın en güzel örneğidir. Bilinen makinelerimizdeki geliştirmeleri, kişiselleştirilme seçeneklerini anlatacağız, yeni çözümlerimizi ise müşterilerimize yeni bakış açıları sağlamak için detaylı olarak açıklayacağız.”
Stantta 3 makine sergilenecek
ITM 2018 ziyaretçileri Mayer & Cie. standında 3 makineyi yakından inceleyebilecek; bir adet OVJA 2.4 EM, bir adet D4 2.2 II ve bir tane Relanit 3.2 HS. Örme sektörü profesyonellerini kendisine çekmesi beklenen OVJA 2.4 EM makinesi modaya uygun dış giyimde uzun dönem en çok satan model OVJA 2.4 E’ye dayanıyor. Yeni OVJA 2.4 EM ise yatak kumaşında uzmanlaşmıştır. Bu makine, çift örmeli ve çift kat elektronik jakarlı ve sandviç kumaşları üretiyor. Tüm bunlar olağanüstü üretkenlikle ve Mayer & Cie. müşterinin alışkın olduğu kalitede sağlanıyor.
Relanit 3.2 HS ve D 4.2.2 II makinelerini Türk örmeciler yakından tanıyor. Relanit 3.2 HS, özellikle elastromerik kaplama söz konusu olduğunda, olağanüstü verimlilik ve güvenilirlik sunan Relanit ailesindeki en yeni makine tipidir. D4 2.2 II makinesi ise ribana, 8-kilitli ve interlok yapıların üretilmesinde dünya çapında popüler bir model olarak biliniyor. D4 2.2 II ve Relanit 3.2 HS açık en çalışmalarda gösterilecek. OVJA 2.4 EM dev açık en bir şekilde olacak ve bu yüzden oldukça etkileyici bir manzara oluşturması bekleniyor.
Bu makinenin yanı sıra, Mayer & Cie.’nin yeni iplik ve örme teknolojisi spinitsystems de fuarda vurgulanacak. Spinit 3.2 E stantta bire bir sergilenmeyecek, ancak firmanın standındaki bilgilendirme masasındaki spinitsystems satış temsilcisi detaylı bilgiler verebilecek.
Yuvarlak örmede yüksek hız ve kalitede Mayer & Cie. rakipsiz
Mayer & Cie. makinelerinin yüksek üretkenlik, verimlilik ve karlılıkla bilindiğini söyleyen Stefan Bühler, çok zengin bir portföye sahip olduklarını, ITM fuarında bunun küçük bir parçasını gösterebileceklerini kaydetti. Bühler fuarda mekanik ve elektronik makinelerin sergileneceğine dikkati çekerek, şunları söyledi; “İç giyim, modaya uygun dış giyim, spor giyim ve çocuk giyim odaklı Türk müşteriler zaten Relanit 3.2 HS ve D4 2.2’e çok inanıyor. Yüksek hızlarda elastromerik ipliklerle çalışırken, Relanit geçilemez. D4 tüm bu farkı yapılar için çok yönlülüğü ile hedefe ulaşır. OVJA modelinde işler biraz farklıdır. Yatak çarşafı, çok fazla uzmanlığa sahip olduğumuz bir pazardır. Ancak şu anda, Türkiye’de de oldukça durgun bir pazar var. OVJA 2.4 EM ile, en azından bir dereceye kadar yeniden pazarı etkinleştirmeyi deneyeceğiz.”
Bühler, spinitsystems’ın pamuk ipliği ile değil fitil ile çatıştığı için tamamen yeni bir yaklaşımı izlediğini dile getirdi. Bunun tüm proseste gerekli olan mekan ve enerji ihtiyacını önemli ölçüde azalttığını aktaran Bühler, bu kazanımlar nedeniyle Alman hükümetinden yenilik ve sürdürülebilirlik için bir ödül aldıklarını hatırlattı. Bühler, Türkiye’nin gelişmiş tekstil endüstrisi ve pamuk yetiştirici bir ülke olması nedeniyle spinitsystems için güçlü bir potansiyel gördüklerini söyledi.
Türkiye en büyük 3 pazardan birisi
Mayer & Cie’nin Türkiye pazarındaki konumunu ‘muhteşem’ olarak değerlendiren Stefan Bühler; “Türkiye ilk üç büyük pazarımızdan birisidir. Bu durum yıllardır böyledir ve son zamanlarda daha da gelişti” dedi. Bühler bu başarıda Türkiye mümessilleri Mayer Mümessillik’in önemli katkısını gündeme getirdi; “On yıllardır birlikte çalıştığımız Mayer Mümessillik sayesinde bu elde edildi. Her zaman harika bir iş çıkardılar. Türk tekstil ve örgü pazarına ilişkin bilgileri hem çok geniş hem de çok derin. Makinelerimizi ezbere biliyorlar. Tüm servis teknisyenleri Albstadt merkezimizde eğitildi ve çok tecrübelidir.”
Stefan Bühler ayrıca Türk lirasındaki devalüasyon ile Türk tekstil ürünlerine Avrupa’da talebin arttığını hatırlattı Bühler; “Bu talebi karşılamak için Türk müşterilerimiz kapasitelerini arttırıyor. Bizim için bu, yüksek miktarlarda sipariş ve ne yazık ki daha uzun teslim süresi demektir” diye konuştu.
Türkiye mümessillerinin bu yerel pazarla çok güçlü bağları olduğu bilgisini yenileyen Bühler, bunu ‘güvenilir bir işbirliği’ şeklinde yorumladı. Bunun kendileri için kesinlikte Türkiye pazarına yakın olmak anlamına geldiğini kaydeden Bühler, her müşterinin kendine özgü taleplerini karşılayan, birbirinden farklı 50 farklı makineyi ürün portföylerinde bulundurduklarını belirtti. Bühler, “özel yapım ürünlerden başka bir şey üretmiyoruz. Bence bu da müşterilerimizin bizde takdir ettiği özelliktir” diyerek sözlerini bitirdi.