İtalya merkezli tekstil makine üreticisi Marzoli, 14-18 Haziran tarihlerinde düzenlenen ITM 2022’de Türkiye’den ve dünyanın birçok ülkesinden tekstil profesyonelleriyle buluştu. 143 m2’lik standında ziyaretçilerini ağırlayan firma, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme konusundaki en son teknolojilerini tanıttı. Ziyaretçilerin 5 gün boyunca sanal gerçeklik üzerinden makineleri inceleme fırsatı da bulduğu Marzoli standında, yeni CMX penye makinesi avantajlarıyla ön plana çıktı. Textilegence’a konuşan Marzoli Pazarlama Müdürü Ilaria Scalvini, ITM’in Marzoli için büyük bir başarı olduğunu ve bu fuara nihayet bizzat katılmaktan, müşterilerini karşılamaktan ve yüz yüze görüşmekten mutluluk duyduklarını söyledi.
ITM’in hem endüstri profesyonelleriyle kendilerini karşılaştırmak için uygun bir fırsat hem de Marzoli’nin eğirme çözümlerinin yüksek değerini sergilemek için değerli bir fırsat olduğunu aktaran Scalvini: “Beş gün boyunca sadece Türkiye’den değil, özellikle İran, Özbekistan ve Pakistan’dan birçok müşterimizi standımızda ağırladık ve bir araya getirdik” dedi. Scalvini, fuar sırasında yaptıkları görüşmelere dayanarak, Özbekistan ve Pakistan’ın yanı sıra İran’ın da potansiyel bir büyüme pazarı olarak göründüğünü sözlerine ekledi.
“Yeşil teknolojileri benimsemek, iş ihtiyaçlarını çevresel sürdürülebilirlikle dikkatli bir şekilde dengelemek anlamına geliyor”
Ilaria Scalvini, Marzoli için yeşil teknolojileri geliştirmenin ve benimsemenin, iş ihtiyaçlarını çevresel sürdürülebilirlikle dikkatli bir şekilde dengelemek anlamına geldiğini belirtti. 2012 yılından bu yana tekstil elyafının mekanik rejenerasyonunda sürekli inovasyona odaklandıklarını söyleyen Scalvini, bilgi birikimlerinin endüstriyel ve tüketim sonrası tekstil atıklarının dönüşümüne odaklandığını ve bunların ring eğirme teknolojisi ile işlenmek üzere yüksek değerli geri dönüştürülmüş lifler oluşturduğunu aktardı. Scalvini, sözlerine şöyle devam etti:
“Tekstil sektöründe ortaya çıkan bir diğer önemli kavram da, makinenın uzaktan bakımının yapılması ve performansının iyileştirilmesi için bir araç olarak dijitalleşmedir ve bu da üretkenliği artırmaya, güç tüketimini azaltmaya ve israfı azaltmaya yardımcı olur. Bu, Marzoli’nin iplikhanenin tamamen dijitalleştirilmesine olanak sağlayan 5 gelişmiş dijital çözümü sayesinde mümkün.”
Gelişmiş penye teknolojisi CMX’in ITM 2022’de büyük ilgi gördüğünü söyleyen Scalvini; “CMX; 115 kg/saat kapasiteye kadar, önceki modele göre %25 daha yüksek bir üretkenlik seviyesini ve %20 kW/kg’a eşit enerji tasarrufunu garanti eden benzersiz 10 kafalı penye sistemi” dedi.
Önümüzdeki dönem için Ar-Ge çalışmalarına değinen Scalvini, iplik teknolojisi, dijital tekstil, nonwoven çözümler ve döngüsel teknolojiler olmak üzere 4 teknolojik alandan oluşan Tekstil Mühendisliği konseptinin geliştirilmesine odaklanacaklarını söyledi. Scalvini ayrıca 2022’nin ilk yarısının sipariş gelirleri açısından Marzoli için çok önemli bir dönem olduğunu ve 2022’nin ikinci yarısında da aynı sonuçları beklediklerini dile getirdi.
Marzoli, yeni şubesiyle Türkiye’deki konumunu daha da güçlendirdi
“Türkiye, Marzoli için her zaman çok önemli ve stratejik bir pazar olmuştur, çünkü Türk müşteriler her zaman kaliteye büyük ilgi göstermiştir ve bu nedenle Marzoli her zaman bu pazar için mükemmel bir ortak olmuştur” diyen Ilaria Scalvini, son dönemde Türkiye’nin Avrupa bölgesi için en önemli pazar haline geldiğini söyledi.
Türkiye’de yeni bir şube açarak bu pazardaki konumlarını daha da güçlendirdiklerini belirten Scalvini sözlerini şöyle noktaladı: “Marzoli, müşterilerine daha iyi, etkin ve zamanında hizmet verebilmek için stratejik bir konumda bulunan Türkiye’de yeni bir şube faaliyete geçirdi. Bu seçim, Marzoli’nin gelişim stratejisinde bir sonraki adımdır: 170 yıllık faaliyetin ardından, markamızı ve bilgi birikimimizi Türkiye pazarında her zamankinden daha büyük bir kararlılık ve farkındalıkla kanıtlamaya devam ediyoruz.”