Eğirme sürecinde performansı optimize eden komple eğirme hatları, bileşenler ve dijitalleştirilmiş çözümlerde önde gelen tedarikçilerden Marzoli, 12-16 Haziran tarihleri arasında ITMA Asia + CITME fuarında en son yeniliklerini tanıtacak. Firmanın H8 – D50 standını ziyaret edecek katılımcılar, Marzoli’nin dijital ve yapay zeka çözümlerinin yanı sıra nonwoven segmentine yönelik çözümlerini de yakından deneyimleyebilecek.
Tek tek makinelerden komple bir iplikhaneye kadar her büyüklükteki projeye hizmet veren Marzoli’nin diğer çözümleri ise personel eğitimi ve bakım faaliyetlerinin organizasyonu; finansman faaliyetlerinde anahtar teslim çözümler ve destek; iş planı geliştirme; otomasyon seviyesi analizi ve proje yönetimini içeriyor. Marzoli tüm bu çözümleriyle tekstil endüstrisi için önde gelen küresel partnerler arasında yer alıyor.
Marzoli standında yer alacak ürünlerin içinde DFR1 cer makinesi bulunuyor. 1000 m/dk üretim ve düşük %CV ile üretim kapasitesi ve iplik kalitesi için alanında önemli bir konuma sahip olan Draw Frame DFR1 kolay bir kullanım sunuyor. Ayrıca üst düzey güvenilirlik, yüksek esneklik ve düşük işletme maliyetleri ile kullanıcıya avantaj sağlıyor.
Marzoli ITMA Asia fuarında tesis yönetimi için akıllı çözümler sunacak
Öngörücü bakım, uzaktan kontrol ve tesis yönetimi için akıllı çözümler sunan en son dijital teknolojileri geliştiren Marzoli son yeniliği MRM (Marzoli Uzaktan Bakım) de yine fuarda ziyaretçilerle buluşacak. MRM, makine süreçleri tarafından üretilen Büyük Verileri analiz edebilen ve ayrıca kritik görevleri sürekli olarak izleyebilen dünyanın ilk patentli yazılım platformu unvanını taşıyor. Bu yazılım platformu, makine duruş süresinin azalmasını, parçaların daha uzun ömürlü olmasını ve daha zamanında ve etkili bakım yapılmasını sağlıyor
Tüm Marzoli eğirme sürecini doğrudan bilgisayarlarından kolayca yönetebilecekleri yenilikçi bir yazılım olan YarNet ile kullanıcılar entegre yönetimi etkinleştirebiliyor. Böylece bir tesisteki her makine kolaylıkla izlenebilirken bu, üretkenliği ve karlılığı en üst düzeye çıkarmayı hedefleyen müşteriler için gerçek bir katma değerli teknoloji haline geliyor.
İplik tesislerinde performans yapay zeka ile artıyor
Geliştirmelerinde yapay zeka teknolojisini de kullanan Marzoli’nin fuarda bu alanda sergileyeceği ürünlerinden biri Brain Box. Tamamen şirket içinde geliştirilen Brain Box, tesis performansını önemli ölçüde artıran entegre bir APP’ye sahip patentli bir Marzoli yazılımı olarak firmanın çözüm portföyünde yer alıyor. Yapılan testler sonucu üretkenlikte %5,5, verimlilikte %8 ve enerji tasarrufunda %1,5 artış sağlayabildiği doğrulanan Brain Box’ın kurulumu hızlı ve basit bir şekilde gerçekleştiriliyor. Sadece dört adımdan oluşan işlem için öncelikle sensörler her makineye monte ediliyor. Sensörler Brain Box’a bağlanıp, APP indirildikten sonra son olarak, herhangi bir sorunun tespiti için izleme işlevi etkinleştiriliyor.
Marzoli’nin bu alandaki bir diğer çözümü TAOMAPP, akıllı telefon ile çekilen fotoğraflar aracılığıyla pamuğun içindeki süprüntü/artık seviyesinin doğru bir şekilde belirlendiği pamuk analizine yeni ve yenilikçi bir yaklaşım getiriyor. Ultra yüksek çözünürlüklü görüntü tanıma tekniklerine dayanan TAOMAPP, sonuçları Marzoli Süprüntü/Artık İndeksi’nde (Marzoli Trash Index) ölçüyor.
Marzoli yazılım platformlarıyla birlikte, makine kurulumunu optimize etmek için pamuğun süprüntü/artık içeriğini analiz eden etkili bir araç olarak geliştirilen Trash Analyzer ise bir boru hattında malzeme akışının olduğu her yerde uygulanabiliyor.
ITMA Asia’da öne çıkan konulardan biri döngüsel ekonomi
Sürdürülebilirliği, geri dönüşümü ve diğer yeşil faaliyetleri kapsayan döngüsel ekonomi, ITMA Asya’da bir başka önemli konu olarak yer alacak. Uzun yıllardır tekstil liflerinin mekanik rejenerasyonunda sürekli yeniliğe odaklanan Marzoli bu alanda katkı sunmaya devam ediyor.
Marzoli Genel Müdürü Cristian Locatelli, Marzoli için yeşil teknolojileri geliştirmenin be benimsemenin, iş ihtiyaçlarını çevresel sürdürülebilirlikle dikkatli bir şekilde dengelemek anlamına geldiğini söyledi. Kumaş rejenerasyonu yoluyla döngüselliğin, tüm paydaşlara fayda sağlayan ve birlikte çalışan bir değer zinciri yarattığını savunan Locatelli; “Döngüsel bir elyaf tedarik zincirinin yeni paradigması, inovasyonu zorlayan ve yeni potansiyellere açılmayı sağlayan bilgi birikiminin öğrenilmesini ve geliştirilmesini hızlandıracaktır” diye konuştu.