5.7 C
İstanbul
Cumartesi, Aralık 28, 2024

IFC’den Küçükçalık’a 50 milyon dolarlık yatırım

Dünya Bankası Grubu üyesi IFC, Türkiye ve...

Türk hazır giyim markaları 2030’dan sonra dünya sahnesindeki yerini artıracak

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Müşterek Başkanı...

Ücretsiz eğitim veren Moda Akademisi sektöre kalifiye eleman yetiştiriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince moda sektöründe kariyer yapmak...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Mahlo Yeni mSmart Konseptiyle ITMA 2019’da Yer Aldı

GüncelMahlo Yeni mSmart Konseptiyle ITMA 2019’da Yer Aldı

- Haber Sponsoru -

Mahlo Yeni mSmart Konseptiyle ITMA 2019’da Yer Aldı - Rainer Mestermann ve Christian Wagner
Mahlo Yeni mSmart Konseptiyle ITMA 2019’da Yer Aldı – Rainer Mestermann ve Christian Wagner

Alman tekstil makineleri üreticisi Mahlo GmbH, Barselona’da düzenlenen ITMA 2019 fuarında Endüstri 4.0 ve dijitalleşme konusundaki geliştirmelerine vurgu yaptı. Salon 2 Stant C203’te yer alan firma etkin ve kaliteli tekstil üretimi ve terbiyesi için yeni sistemlerini ve çözümlerini sundu. Atkı düzleştirme, tekstil proses kontrolü ve ürün kalite ölçümüne olmak üzere üç temel noktaya odaklanan firma, ‘Endüstri 4.0’a Giriş Kapısı’ sloganıyla akıllı veri yönetim sistemlerine sahip mSmart konseptine standın merkezinde yer verdi.

Textilegence’a görüşlerini açıklayan Mahlo CEO’su Rainer Mestermann, dünya pazarındaki belirsiz duruma rağmen, fuar boyunca çok iyi ve somut görüşmeler gerçekleştirdikleri ve yeni siparişler aldıklarını söyledi. “Mahlo sistemlerinin ve makinelerinin çekici ve modern sunumu ziyaretçiler için gerçek bir mıknatıs oldu” diyen Mestermann, farklı ülkelerden çok sayıda misafir geldiğini söyledi. Mestermann; “Birçok Hintli, Pakistanlı, Bangladeşli ve Türk ziyaretçimiz oldu. Avrupa pazarından ise İtalyan ziyaretçilerinin yoğunluğu bizler için sürpriz oldu. Onlara, iş rekabetinde başarılı olmalarını sağlamak için burada olduğumuzu gösterdik” dedi.

Türkiye pazarı hakkında değerlendirmede bulunan Mestermann, Türk tekstil endüstrisinin çok iyi bir pozisyonda olduğunu, bu nedenle kalite talebinde bir artış beklediklerini kaydetti. Mestermann; “Başarılı olmak ve bu başarıyı sürdürmek için, Türk tekstil üreticilerinin kalite ve üretkenliğe daha fazla odaklanmaları gerektiğine inanıyoruz. Mahlo’nun bu noktalarda Türk tekstil endüstrisine yardımcı olabileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Mahlo dijital yenilikleri yeni fırsatlar sağlıyor

ITMA 2019’da eksiksiz bir portföy sunmaya odaklandıklarını dile getiren Rainer Mestermann sözlerini şöyle sürdürdü; “Eksiksiz bir portföy sunumu yapmak istedik. Bu nedenle standı belli bölümlere ayırdık; atkı düzleştirme köşesi, proses kontrol köşesi (mSmart) ve denim köşesi var. Firma olarak yeni odak konularımızdan birini veri yönetimi oluşturuyor. Çünkü dijitalleşme ve Endüstri 4.0’ın tüm endüstri için büyük bir model olduğunu ve Mahlo’nun müşterilerine değerli çözümler sağlayabileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle mSmart konseptimiz standımızın kalbinde yer aldı.”

Fuar ziyaretçileri Mahlo standındaki mSmart kontrol odasını gezerek, uzmanlardan veri kayıt ve analiz yazılımı yeni mLog ve10 adete kadar Mahlo makinesini uzaktan kontrol eden yeni yönetici yazılımı mPilot hakkında detaylı bilgi alabildiler. Firmanın yeni dijital veri yönetim sistemi verileri kayıt eder. Daha sonra, bu veriler prosesi optimize etmek ve üretimdeki zayıf noktaları en aza indirmek için istendiğinde geri alınabilir. Ziyaretçiler mSmart kontrol odasında saklanan, kaydedilen ve değerlendirilen ölçüm verilerini de test edebildi. Sergilenen tüm makinelerin gerçek zamanlı verileri burada toplandı, böylece bir makinedeki her türlü değişiklik anlık ve online olarak gözlemlenebildi.

Atkı düzleştirme ve tekstil proses kontrolünde yenilik

tekstil sektöründe özellikle atkı düzleştirme ve proses kontrol sistemleriyle iyi bilinen Mahlo, fuara bu konularda önemli yeniliklerle katıldı. Mahlo çözümlerinin öne çıkan özellikleri verimliliği ve kullanımı kolaylaştıran modüler yapıları oldu.  Rainer Mestermann atkı düzleştirmeyi ve proses kontrolünü birleştiren yeni nesil sistem Orthopac RVMC-15’ın kaliteyi artırırken, kaynak ve enerji tasarrufu sağladığının altını çizdi. Bu çözüm ile terbiye hattındaki tüm işlemlerin optimize edilebildiğini dile getiren Mestermann, stantta ayrıca ürün proses ve kontrol sistemi Qualiscan QMS-12’ın da sergilendiğini söyledi. Mestermann; “Bu Çözüm tüm proses boyunca çözüm gramaj, kaplama ağırlığı, nem ve tabaka kalındığı gibi kritik parametreleri ölçer, kayıt eder ve kontrol eder. Böylece hammadde tasarrufu, geliştirilmiş üretkenlik ve ürün kalitesi düşük atık üretimi ile elde edilebilir”.

Mahlo’nun tekstil endüstrisine dönük diğer çözümleri ise; atkı düzleştirme sistemi Orthomax RFMB-15, desen kontrolü için Patcontrol PCS-15 ve atkı ipliği ile örgü yoğunluğunu kontrol etmek için Famacont PMC-15 oldu. Yüksek kaliteli tekstil üretimine ve terbiyesine katkıda bulunan çözümler de fuar boyunca çalışarak performansını kanıtladı.

Denim için özel köşe oluşturuldu

Özellikle denim, teknik tekstiller ve ekstra genişlikteki kumaşlar gibi ağır kumaşlar için Mahlo standında ayrı bir alan oluşturuldu. Denim-Köşesi denilen bu özel alanda zorlu kumaşlar için geliştirilmiş çözümlere odaklanıldı. Tekstil ve moda endüstrisinde popülaritesi sürekli artan denimle ilgili gelen tasarım ve işlevsellik beklentilerine Mahlo, yeni ağır hizmet tipi, yüksek performanslı atkı düzleştiricileri ile yanıt veriyor.

Rainer Mestermann, pazarda kendini kanıtlamış ve lider Mahlo düzleştiricilerinin yanı sıra sergilenen konsept çalışma Orthopac GXRVMC-15’in en ağır ürünleri bile hassas ve hızlı bir şekilde kontrol etmek üzere tasarlandığını, bunun denim sektörü için benzeri görülmemiş bir şey olduğunu ifade etti. AR-GE çalışmalarında daima pazardaki trendleri takip ettiklerini belirten Mestermann, pazardan, bu teknoloji hakkında müşterilerden gelen geri bildirimlerin bu ürünün tanıtımı konusunda karar verici olduğunu sunduğunu sözlerine ekledi.

Mahlo tarihine yolculuk ‘müze köşesi’

ITMA 2019’da Mahlo standındaki en ilginç köşelerden biri firmanın kurumsal geçmişini ve aile mirasını vurguladığı ‘müze’ köşesi oldu. Burada 74 yıllık şirketin kurucusu Dr. Heinz Mahlo’nun kullandığı masa ile ofisi tekrar dekore edildi. Ziyaretçiler bu köşede hatıra fotoğrafı çekmek için büyük ilgi gösterdi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler