Türkiye merkezli inkjet baskı mürekkepleri, kağıtları ve teknolojileri üreticisi Lustre, pazarda kalitesi ve canlı renkleriyle fark yaratan mürekkeplerini 8-14 Haziran tarihleri arasında Milano’da düzenlenecek ITMA 2023’de tanıtacak. Textilegence’a fuara dönük çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Lustre Pazarlama Müdürü Mustafa Altındağ, pazardaki canlanmaya paralel olarak fuardan büyük beklentileri olduğunu söyledi. Stantlarında bu yıl tekstil süblimasyon mürekkeplerinin öne çıkacağını belirten Altındağ, ziyaretçiler için oldukça renkli bir stant konsepti hazırladıklarını da dile getirdi.
Lustre olarak dijital tekstil baskı boyaları pazarında lider global bir marka olma yolunda ilerlediklerini söyleyen Altındağ, Avrupa ve Orta Asya’da olan etkin konumunu daha da güçlendirmeyi ve Amerika ve Asya pazarlarında da büyümeyi hedeflediklerini belirtti. Altındağ bu nedenle ITMA 2023 fuarının uluslararası tekstil profesyonelleriyle bir araya gelebilmek ve farklı pazarlara ulaşabilmek adına önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.
“Lustre olarak sadece bir üretici olmayı değil, global bir marka olmayı hedefliyoruz”
“Hedefimiz dijital baskı sektöründe Türkiye’den global bir marka çıkarmaktı” diyen Mustafa Altındağ, bunun için kalite ve yüksek standartları sağlamamım önemini vurguladı. Lustre olarak bunu başardıklarına değinen Altındağ; “Lustre en iyi performanslı ve en yüksek kalitede süblimasyon mürekkepleri üretiyor. Global tekstil dijital baskı sektöründe her baskı yöntemine uygun mürekkepler geliştiren bir marka olmak için çalışıyoruz. Bu bağlamda yeniliğe açık ve pazardaki değişimleri ve talepleri yakından takip eden bir marka olarak, pigment ve reaktif baskı boyaları için Ar-Ge çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Lustre mürekkeplerinin kalitesindeki tutarlılık ve renklerindeki canlılık ile pazarda fark yarattığını anlatan Altındağ, ayrıca fiyat – performans açısından da en iyi süblimasyon mürekkeplerini ürettiklerini söyledi. Dijital baskı sektöründe baskı kafalarının da önemli bir maliyeti olduğunu aktaran Altındağ bu anlamda mürekkeplerinin baskı kafaları ile muhteşem uyum sağladığını ve bayilerinin Lustre markalı ürünlerini kafa garantili sattıklarını sözlerine ekledi.
Sektörel araştırmaların sektörün 15 sene boyunca sürekli büyüyeceğine işaret ettiğine değinen Altındağ, konvensiyonel baskı tekniklerinin 10 sene içinde biteceğini ve tamamen dijital baskı teknolojilerinin kullanılmaya başlanacağını savundu. Önemli olan noktanın gelişmeleri yakından takip etmek ve değişime ayak uydurmak olduğunu söyleyen Altındağ sözlerini şöyle noktaladı: “Tekstil sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden birisidir ve öyle de devam edeceğine inanıyoruz. Türkiye coğrafi olarak da avantajlı bir konumda. Tekstil sektöründe sadece üretici olarak var olmak yetmez, global markalar da yaratmamız gerekiyor. Katma değerli ürünler geliştirmemiz gerekiyor. Biz Lustre olarak bu bilinçle çalışıyoruz.”