7.9 C
İstanbul
Pazartesi, Ocak 27, 2025

Akademisyenler ve tekstil sektörü aynı masada buluştu

Bursa Teknik Üniversitesinin (BTÜ) Türkiye’de bir ilk...

Söktaş Tekstil Efeler Çiftliği satışı ile borçlarını kapattı

Pamuklu ve pamuk karışımlı gömleklik kumaş üretiminde...

Giyimkent yıllık 1,5 milyar dolar ihracat hedefliyor

Türk tekstil sektörünün en önemli merkezleri arasında...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Lupamat Kompresör tekstil sektöründe fark yaratmaya devam ediyor

Yardımcı MateryallerLupamat Kompresör tekstil sektöründe fark yaratmaya devam ediyor

- Haber Sponsoru -

Basınçlı hava çözümü olarak kompresörler endüstriyel bir üretimin olmazsa olmaz parçalarıdır. Farklı tiplerde ve özelliklerde üretilen kompresörler her sektörün kendine özgü talebine uygun olarak tasarlanıyor. 1968 yılında kurulan Lupamat Kompresör, Türkiye’nin en güçlü ve verimli kompresör markalarından birisi olarak öne çıkıyor. Her sektöre uygun, farklı tipte ve kapasitede kompresörler üreten firma, aynı zamanda yerli üretim gerçekleştirdiği için Türk ekonomisine önemli bir katma değer sunuyor.

Lupamat Kompresör Yurt İçi ve Yurt Dışı Pazarlama Müdürü Tolga Kaynar, İzmir merkezli firmanın çalışmaları ve tekstil endüstrisine dönük çözümleri hakkında Textilegence’a açıklamalarda bulundu. Basınçlı hava sektöründe 50 yıllık bir deneyime sahip olduklarının altını çizen Kaynar, firmanın gelişim tarihini şöyle anlattı; “Uzun yıllardır kompresör imalatı yapan Lupamat Kompresör, 2000 yılında Dirinler Ailesi bünyesine katılarak hızlı bir gelişim dönemine girdi. Grup bünyesinde; 1952 yılında kurulan Dirinler Makine Sanayi (eksantrik ve hidrolik pres imalatı), Dirinler Sanayi Makinaları (CNC, torna, dik işlem tezgahı, çift kolonlu işleme/ freze imalatı) ve 1974 yılında kurulan Dirinler Döküm Sanayi (rüzgar enerji sanayi, gemi, inşa sanayi ve ağır sanayi için büyük ve ağır parçalar ile birlikte valf ve pompa imalatı) bulunuyor. Lupamat Kompresör, endüstriyel bir güç olan bu grup şirketlerinin sağladığı avantajları da kullanarak sektörde yeniliklerin öncüsü olmaya devam ediyor.”

Lupamat’ın 50’den fazla ülkeye ihracat yaptığı bilgisini veren Kaynar, çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarını ve her sektöre özel çözümlerinin bulunduğunu söyledi. Kaynar; “Küçük işletmelere yönelik pistonlu kompresörler, orta ve büyük işletmeler için yüksek verimli vidalı ve pistonlu kompresörler, daha çok gıda, sağlık ve elektronik sektörlerinin tercih ettiği yağsız kompresörler çözümlerimiz arasında yer alıyor’’ diye konuştu.

2018 yılında AR-GE merkezi açtıklarını hatırlatan Kaynar, burada geliştirilen katma değeri yüksek ürünlerin portföyde önem kazandığını belirtti. Kaynar, Endüstri 4.0 uyumluluğu göz önünde bulundurularak geliştirilen ve üretilen yeni nesil kompresörlerin, enerji tasarruflu, yüksek verimli olduğunu, bunun yanı sıra 24 saat izleme, kontrol ve geri bildirim gibi akıllı özelliklere sahip olduğunu vurguladı.

Lupamat Kompresör tekstile özel çözümler sunuyor

Lupamat Kompresör’ün çözüm sağladığı ana sektörlerin başında tekstil geliyor. Tolga Kaynar, zengin ürün portföyleri ile tekstil üretim sürecindeki bütün uygulamalar için tercih edilen bir marka haline geldiklerini söyledi. “Kompresörlerimiz hem donanımları hem de uzun ömürlü oluşlarıyla tekstilcilerin ihtiyaçlarına net yanıt veriyor. Bu özellikleriyle sektörde fark yaratıyor” diyen Kaynar, özellikle tekstüre için geliştirilen yeni nesil düşük basınç yüksek verimli kompresörlerin müşterilerden tam not aldığını aktardı.

Lupamat Kompresör tekstil sektöründe fark yaratmaya devam ediyor
Lupamat Kompresör tekstil sektöründe fark yaratmaya devam ediyor

Tekstüre işleminde sentetik ipliklerin doğal elyaflardan üretilmiş ipliklere benzetildiğini ve daha üstün özellikler kazandığını ifade eden Kaynar, sözlerine şöyle devam etti; “Kompresörlerimizin özellikle düşük basınçta maksimum verimlilik göstermesi tekstilciler için çok önemli.  Tekstil sektörünün ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda geliştirdiğimiz bu kompresörler ortam koşulları ne kadar kötü olursa olsun maksimum performans gösteriyor.”

Kompresör alım ve kurulum sürecinde müşteri ile direkt iletişim halinde olduklarını açıklayan Kaynar, öncelikle müşteri talebinin detaylı olarak ele alındığını belirtti. Kaynar ilerleyen süreci şöyle özetledi; “Hangi kompresör modelinin uygun olacağından, koyulacağı yere, hava tesisatından kullanım noktalarına, mevcut hava ihtiyacının analizi ile güç tüketimine kadar detaylı analizler yapıyoruz. Bu sayede, müşterilerimizin basınçlı hava üretim maliyetlerini düşürüyoruz. Onlar için sürdürülebilir ve verimli basınçlı hava sistemi oluşturuyoruz. Her bir tesis diğerinden farklı olduğu için bu süreci her bir firma için ayrı ayrı yapıyoruz. Sonuçta müşteriye özel bir çözüm sunmuş oluyoruz. ”

İhracat katma değerli ürünlerle artıyor

Tolga Kaynar, AR-GE çalışmaları ile farklı sektörlere hitap eden katma değeri yüksek kompresörler üretmeyi başardıklarını dile getirdi. Kaynar son dönemde özellikle gıda sektörü tarafından tercih edilen karbondioksit (C02) kompresörünü pazara sunduklarını aktardı. C02 kompresörü ile ambalajın içine bakteri girmesinin engellenerek ürünün uzun süre dayanmasının sağlandığını söyleyen Kaynar sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bu ürün alkol, soda ve gazlı içecekler başta olmak üzere, gıda sektöründen yoğun talep görüyor. Böylece ürünlerin raf ömrü uzuyor ve ürün bozulmadan son kullanıcıya ulaşıyor. Bu kompresörün Türkiye’deki ilk ve tek üreticisi olan Lupamat Kompresör, katma değerli ürünlerle yurtiçi ve yurtdışı pazarlarında gücünü arttırıyor. Bu ürünün ilk satışını Hindistan’a gerçekleştirdik.”

2017 yılında üretilen raylı sistem kompresörlerin başarısını kanıtladığını söyleyen Kaynar, bu ürünlerin vagonların kapılarının açılıp kapanmasında, pantograf cihazlarında, sileceklerde, frenleme sistemlerinde yoğun olarak kullanıldığını belirtti. “Yağsız raylı sistem kompresörlerinin Türkiye’deki ilk üreticisiyiz” diyen Kaynar,  bu ürünün Japon iş ortaklarıyla birlikte geliştirildiğine değindi.

AR-GE departmanının yeni uygulama alanlarına dönük çalışmalar yürüttüğünü aktaran Tolga Kaynar, elektrikli otobüs kompresörleri ile ilgili çalışmaların sürdüğü bilgisini paylaştı. Kaynar; “Bu kompresörler de kapıların açılıp kapanmasını sağlayan, küçük, kompakt, yağsız kompresörlerdir. 2020 yılının sonuna kadar pazara sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler