8.1 C
İstanbul
Cuma, Kasım 29, 2024

Söke pamuğu, AB’de tescillenen ilk pamuk ürünü olarak tarihe geçti

Anadolu’nun yerel değerlerinden biri olan Söke pamuğu,...

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

Biancalani ‘Tekstil Severler’ arasında yerini aldı

Biancalani Textile Machinery, Prato’daki Museo del Tessuto’yu...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Laleli ‘Mikro İhracat’ Uygulamasıyla 3 Milyar Dolar Hedefliyor

GüncelLaleli ‘Mikro İhracat’ Uygulamasıyla 3 Milyar Dolar Hedefliyor

- Haber Sponsoru -

Laleli ‘Mikro İhracat’ Uygulamasıyla 3 Milyar Dolar Hedefliyor
Laleli ‘Mikro İhracat’ Uygulamasıyla 3 Milyar Dolar Hedefliyor

Geçmişte özellikle Rusya ve Doğu Avrupa ülkeleri ile ‘bavul ticareti’ olarak nitelendirilen satış süreçleriyle akıllara kazınan Laleli, bölgede tekrar ticaretin canlanması için olumlu beklentilere sahip. Laleli Sanayici ve İşinsanları Derneği (LASİAD) Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca bu konuda açıklamalarda bulundu. Eyyüpkoca, temmuz ayından itibaren başlayan mikro ihracat uygulaması ile ilk aşamadı ihracata 2,5-3 milyar dolar katkı yapacaklarını söyledi. “Bundan sonraki süreçte, Laleli’den ihracat şampiyonları çıkacak” diyen Eyyüpkoca sözlerini şöyle sürdürdü

“İstanbul ve hatta Türkiye ticaretinin dünyaya açılan en önemli kapılarından biri olan Laleli’de ‘mikro ihracat’ uygulaması ile yeni bir dönem başladı. Yıllardır kargo şirketleri üzerinden faturalandırılan bölge ihracatı artık büyük ölçüde kayıtlı hale gelecek. Esnafımız resmen ihracatçı kimliğine kavuşacağı için KDV iadesi ve devlet teşvikleri başta olmak üzere birçok avantajdan yararlanabilecek.”

Laleli’deki firmaların yaptığı ihracatın yıllarca ‘yolcu beraberinde eşya’ adı altında sınıflandırıldığını ve ihracat olarak görülmediğini hatırlatan Eyyüpkoca, tebliği düzenlemesi sayesinde, şimdi Laleli esnafının ihracat antreposu yöntemi ile mikro ihracatçı olduğunu dile getirdi. Eyyüpkoca, bu uygulamadan ilk etapta bölgedeki 7 bine yakın işletmenin %50’sinin yararlanmasını beklediklerini söyledi. İhracat antrepolarının Laleli algısına ve Laleli ticaretine ciddi katkı yapacağının altını çizen Eyyüpkoca; yeni tebliğin hazırlanmasına katkı sunanlara teşekkür etti.

Pazara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gıyasettin Eyyüpkoca; komşu ülkelerdeki sıkıntıların yanı sıra, ABD-Rusya ve Çin arasındaki ticaret savaşının da satışlarını olumsuz etkilediğini açıkladı. İran’ın sezon sonu stoklarını eritmede elzem bir pazar olduğunu savunan Eyyüpkoca; İran’daki ambargonun özellikle Laleli, Merter ve Osmanbey gibi birçok bölgeyi etkilediğini kaydetti.

Laleli Moda Festivaline 12 ülkeden 250 alıcı gelecek

Laleli’de yaklaşık 7 bin esnafın ticaret yaptığı bilgisini veren Gıyasettin Eyyüpkoca, 5-9 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 8. Laleli Fashion Shopping Festival’i kapsamında 12 ülkeden 250 alıcının Türkiye’ye geleceğini söyledi. Eyyüpkoca etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi; “Bu yıl festival için 40 civarında hazır giyim firmamız stant kuracak. Çok sayıda ülkeden her biri en az 10 mağaza sahibi 250 alıcıyı ağırlayacağız. Firmalarımız ile misafirlerimiz festival boyunca ticari bağlantıların yanı sıra, B2B görüşmeler yapma imkanı bulacaklar.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler