10.7 C
İstanbul
Salı, Nisan 29, 2025

2025’in ilk çeyreğinde Türkiye tekstil ihracatında en büyük artışı Mısır’da yaşadı

İTHİB’in yayınladığı mart ayı ihracat performans raporuna...

Önümüzdeki dönemde Türkiye tekstil ve giyim üretiminde rotayı nereye çevirecek?

Türkiye tekstil üretiminin bir kısmını son dönemde...

Egeli tekstilciler yeni vergi oranlarıyla ABD’ye ihracat hedeflerini artırdı

ABD’nin uygulamaya aldığı yeni gümrük vergileri Türkiye’yi...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Küresel nonwoven endüstrisi gümrük vergileri konusunda endişeli

GüncelKüresel nonwoven endüstrisi gümrük vergileri konusunda endişeli

- Haber Sponsoru -

Nonwoven ve bağlantılı sektörlerin küresel birliği ve sesi olan EDANA ve Nonwoven Kumaş Endüstrisi Derneği INDA, tırmanan ticari gerilimlerle ilgili endişelerini ortaklaşa dile getiriyor. Her iki dernek de karşı önlemlerin ve karşılıklı uygulanan vergilerin nonwoven sektörünü küresel çapta olumsuz etkileme potansiyeline vurgu yapıyor. 

Nonwoven endüstrisi küresel bir sektör olup, birçok şirketin Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri de dâhil olmak üzere dünya çapında önemli faaliyetleri bulunuyor. Bu nedenle sektör temsilcileri, dünya çapında ekonomiler üzerinde net bir olumsuz etkiye sahip olabilecek zararlı bir misilleme vergisi döngüsünden kaçınmanın son derece önemli olduğuna dikkat çekiyor. Hem EDANA hem de INDA politika yapıcılarını müzakerelere öncelik vermeye ve karşılıklı fayda sağlayacak çözümler aramaya çağırıyor.

Dernekler müzakere çağrısı yaptı

EDANA Genel Müdürü Murat Doğru, “Adil olmayan ticaret uygulamalarını ele alma ihtiyacını anlamakla birlikte, bölgeleri müzakerelere öncelik vermeye ve karşılıklı yarar sağlayan çözümler aramaya çağırıyoruz” diyerek artan gümrük vergilerinin belirsizlik yarattığını ve tedarik zincirlerini bozarak nihayetinde sektörlere ve tüketicilere zarar verebileceğini söyledi. 

INDA Başkanı ve CEO’su Tony Fragnito ise nonwoven endüstrisinin adil ticareti ve eşit bir oyun alanını desteklediğini belirterek “Politika yapıcıları ticaret önlemlerinin daha geniş etkilerini göz önünde bulundurmaya ve iş birliğini ve serbest ticareti teşvik eden politikalar izlemeye davet ediyoruz” dedi.

EDANA ve INDA, nonwoven endüstrisinin Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere birçok bölgede hijyen, sağlık ve imalat dahil olmak üzere çeşitli sektörler için temel malzemeler sağlamadaki önemli rolünün altını çiziyor. Dernekler, ABD ve AB’yi sektörün birbirine bağlılığını ve bölgeler arasında açık ticaretin sürdürülmesinin önemini kabul etmeye çağırıyor. Üreticilerin birçok açıdan maliyet baskısıyla karşı karşıya olduğu bir dönemde, Amerikalı ve Avrupalı üreticilerin küresel olarak rekabetçi kalmalarının ve ithalat maliyetleri konusunda uzun vadeli netliğe sahip olmalarının zorunlu olduğu belirtiliyor. 

EDANA ve INDA, dünya çapında güçlü ve uyarlanabilir bir nonwoven endüstrisini destekleyen ticaret politikalarını teşvik etmeye kararlı olduklarını belirtti. Sektörün çatı örgütleri çatışma yerine iş birliğini seçmenin, açık pazarlara ve üretken angajmana bağlılığın, ticaretin hem endüstrilerin hem de tüketicilerin yararına olacak şekilde ortak refah ve yenilik için bir katalizör görevi gördüğü bir geleceğin yolunu açacağının altını çiziyor. 

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler

Textilegence Dergisi ve Dijital Platform
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.