Tekstil sektörüne özel baskı çözümlerinde önde gelen markalardan Kornit Digital, Türkiye distribütörü MatTex ile ITM 2022 fuarında Atlas Max and Presto S baskı makinelerini sektörle buluşturdu. Fuarda susuz ve ön işlemsiz baskı olanaklarıyla öne çıkan marka, beş gün boyunca Türkiye’nin yanı sıra yurt dışından gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kornit Digital Türkiye Ülke Müdürü Nathalie Hizveren ITM 2022 fuarına ve Türkiye pazarına ilişkin değerlendirmelerini Textilegence’a anlattı.
Türkiye partneri MatTex ile ITM 2022’ye katılım sağlayabildikleri için oldukça mutlu olduklarını dile getiren Hizveren, bu sayede tekstil ve baskı endüstrisinden birçok firma ile görüşme fırsatı bulduklarını aktardı. Pandemi süreci nedeniyle müşterileriyle bir süredir fiziksel olarak bir araya gelemediklerini hatırlatan Hizveren; “Uzun bir aradan sonra tekrar yüz yüze görüşebilmek hem çok keyifli hem de çok verimliydi. Tekstil sektörünün gerek yönetim, gerekse üretim ve pazarlama departmanlarından çok çeşitli profillerde ziyaretçilerimiz oldu ve kendileriyle az da olsa vakit geçirip onlara teknolojimizi birebir anlatmak için bu fuar harika bir fırsat oldu” dedi. Fuar boyunca Kornit Digital standına her ülke ve pazardan büyük bir ilgi olduğunu söyleyen Hizveren, beklentilerinin üzerinde çok sayıda yabancı ziyaretçiyi ağırladıklarını ve bu anlamda öne çıkan ülkelerin İran, Mısır, Gürcistan ve Doğu Avrupa ülkeleri olduğunu aktardı.
Kornit Digital, Atlas Max and Presto S ile DTG ve DTF baskıda fark yaratıyor
Hem baskı tarafında adetlerin düşmesi hem de kişiselleştirme taleplerinin artmasıyla birlikte DTG (Doğrudan Giysiye) baskı segmentinin büyümeye ve geleneksel baskıdan pay almaya devam ettiğine değinen Nathalie Hizveren, Atlas Max and Presto S yeniliklerinin bu noktada etkileyici avantajlar sağladığını belirtti. Yüksek adetlerde üretilen ürünlerin satılmadan senelerce depolarda beklediğine değinen Hizveren; “Atlas Max tam da bu sorunlara çözüm getiren bir teknoloji. İster bir adet, ister yüzlerce, maliyet aynı ama seçenekler sınırsız” ifadelerini kullandı.
Metraj (DTF – Doğrudan Kumaşa) baskı tarafında ise Presto Max’in lansmandan bu yana oldukça ilgi gördüğünü belirten Hizveren; “Bir teknoloji düşünün, pat yapmadan ve herhangi bir ön işlem ve son işlem gereksinimi olmadan baskı yapabiliyorsunuz ve makinemizin kurutucusundan çıkan ürün bitmiş bir kumaş oluyor. Neredeyse hiç su tüketimi olmadan ve düşük enerji tüketimi ile hem süreç çok kısalıyor hem de zaman, iş gücü gibi de birçok kalemden tasarruf sağlanıyor” dedi.
Genellikle ziyaretçilerin kafalarındaki en büyük soru işaretinin renkler konusunda olduğunu söyleyen Hizveren, o noktada da Kornit Digital’in mürekkep ve kimyasal bileşimi sonucunda son derece canlı ve geniş bir renk gamutu elde ederek üreticileri kalite anlamında şaşırttığını aktardı. Ayrıca Presto Max’in beyaz baskı kabiliyeti sayesinde çok özel ve katma değerli baskılar elde edebildiklerini sözlerine ekleyen Hizveren, Kornit’in tüm boyalarının dünyaca kabul edilen sürdürülebilirlik standartları doğrultusunda üretilip, Oeko-Tex ve GOTS gibi gerekli bütün sertifikalara sahip olduğunu hatırlattı.
Uçtan uca iş akışı yönetimi sağlayan yazılım çözümleri Custom Gateway, diğer adıyla Kornit X’e de değinen Hizveren, bu sayede markaların platform üzerinden tasarımdan başlayarak seçimlerini yapabildiklerini, son aşamaya kadar tasarladıkları ürünü görüntüleyebildiklerini ve aynı zamanda siparişlerini oluşturabildiklerini belirtti.
“ITM 2022 bir kez daha Türkiye’ye yatırım stratejimizi doğruladı”
Gerek ham madde gerekse tedarik zincirindeki olumsuzlukların tüm dünyada olduğu gibi tekstil sektöründe de bir adaptasyon sürecini başlattığına dikkat çeken Nathalie Hizveren, yatırımların da değişen trend doğrultusunda yeniden şekillendirildiğini belirtti. “Ancak Türkiye’nin dinamik yapısından dolayı yatırımların negatif etkilendiğini söylemek yanlış olur” diyen Hizveren, yüksek oranda enerji ve su tasarrufu sağlayan sürdürülebilir üretim konusundaki yoğun ilginin de fuarda çok net olarak hissedildiğini ve bunun Kornit standına olan ilgiyi artırdığını sözlerine ekledi.
ITM 2022’nin beklentilerini karşılayarak, bir kez daha Turkiye’ye odaklanma ve yatırım yapma stratejilerini doğruladığını belirten Hizveren; “Türkiye pazarındaki müşterilerimize hem partnerimiz MatTex hem de direkt Kornit’in iki yerel çalışanıyla gerekli desteği ve çözümleri sunabiliyoruz. Önümüzdeki senelerde Türkiye’nin zaten güçlü olan tekstil sektöründe çok daha önemli ve stratejik bir rol oynayacağı şüphesiz” ifadelerini kullandı.
Kornit Digital’in ana felsefesini özetle en iyi anlatan ifadenin ‘daha iyi’ olduğunu belirten Hizveren; “Felsefemiz daha iyi fikirlerden daha iyi ürünlere ve müşterilerimiz için daha katma değerli geri dönüşlere ve yine hepsinden de önemlisi daha iyi bir dünyaya hizmet etmek. Bunun için de Kornit her yıl Ar&Ge çalışmalarına çok ciddi bir bütçe ayırıp, 200 kişilik bir ekiple bu amaca hizmet etmeye ve teknolojisini geliştirmeye devam ediyor” dedi. Son olarak tekstil dünyasının merakla beklediği ITMA 2023 fuarına işaret eden Hizveren, burada Kornit Dijital’in ilgi çekici büyük bir lansmanla ziyaretçilerini karşılamak üzere hazırlıklarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.