2-5 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek Fespa Eurasia 2021’de Mattex 9-C20 nolu standında Kornit Digital’in en son sürdürülebilir baskı çözümlerini sergileyecek. Ziyaretçiler Mattex standında Kornit Digital’in sürdürülebilir ve sıfır su tüketimi ile üretim imkânı sunan makine ve mürekkeplerini bire bir yakından inceleme imkanı bulacak. Matset A.Ş. Satış Müdürü Burak Kaftanoğlu fuar standında yer alacak Kornit Digital çözümleri ve Kornit-Mattex iş birliği ile ilgili detayları Textilegence’a anlattı.
Burak Kaftanoğlu Mattex’in misyonunun sektör profesyonellerine kaliteli, ekonomik ve en önemlisi enerji ve su tüketimi düşük sürdürülebilir baskı teknolojileri sunmak olduğunu söyledi. Mattex-Kornit iş birliğinin 2021 yılında başladığını aktaran Kaftanoğlu, Kornit’in HD teknolojileri ile donatılmış makinelerinin düşük mürekkep tüketimi ile sektör profesyonellerinden tam not aldığını belirtti. Kaftanoğlu; “Pandemi döneminde bile büyüme trendi içinde olan pazarımızın 2022 yılında Kornit ürünlerini tercih edeceğine inanmaktayız” dedi.
Kornit Digital DTG ve DTF çözümleri Mattex standında olacak
“Kornit Dijital ürünleri başta tekstil ve promosyon ürünleri sunan ve web üzerinden satış yapan perakendeciler tarafından kullanılıyor. Fespa Eurasia Fuarı’nda geleneksel baskı yöntemleri ile üretim yapıp, dijital baskıya dönüşüm yapmayı düşünen, bunun yanı sıra talebe yönelik üretim yapmak isteyen üreticilerimiz ile buluşacağımızı umuyoruz” diyen Kaftanoğlu, Mattex’in Fespa Fuarı’na Kornit Atlas DTG (Giysi Üzerine Direkt Baskı) baskı makinesi ve Kornit Presto DTF (Kumaş Üzerine Direkt Baskı) baskı makinesi ile katılacağını, bunun yanı sıra Kornit Neo Pigment mürekkeplerinin de yine standlarında yer alacağını söyledi.
Uygulamaya özel baskı çözümleri
Burak Kaftanoğlu, Kornit Atlas DTG baskı makinesinin gerek numune gerekse de yüksek hacimli üretimler için uygun olduğunu belirterek öne çıkan özelliklerini şu şekilde açıkladı; “Açık zemin giysilerde saatte 200, koyu zemin giysilerde saatte 160 adet üretim kapasitesi ile sınıfında rakipsizdir. Kornit Atlas’ın birden çok palet seçeneği ile üreticilerimiz geniş ürün çeşidine direkt baskı yapabilmektedir. GOTS ve Oeko TEX sertifikalarına sahip Kornit NeoPigment Eco Rapid mürekkepler sayesinde baskı yapılan ürünler güvenle kullanılmaktadır.”
Kornit Neo Pigment Robusto mürekkepleri ile donatılmış Kornit Presto DTF baskı makinesi ile baskı yaparken harici ön işlem veya son işleme gerek duyulmadığını vurgulayan Kaftanoğlu, bunun tek adımda her tür kumaşa doğrudan baskı yapabilmek için en ileri çözüm olduğunu dile getirdi. Kaftanoğlu; “Presto ile baskıya hazır kumaş, baskı yapıldıktan sonra kesim ve dikim işlemine hazır hale gelir. Makinede dahili bulunan yumuşatıcı sayesinde her tür kumaşta mükemmel dokunuş elde edilir” dedi.
E-ticaret için ortak platform: Custom Gateway
Talep üzerine üretim ve e-ticarete olan talep her geçen gün daha da ön plana çıkarken, Kornit Dijital bir yıl önce üreticilerin e-ticaret çalışmalarını desteklemek için Custom Gateway platformunu pazara sundu. Custom Gateway’in kişiselleştirilmiş veya talep üzerine baskı ürünlerinin satışı için bulut tabanlı bir yazılım platformu olduğunu dile getiren Burak Kaftanoğlu, üreticilerin ve markaların bu platformda yer alarak ortak iş akışına dahil olduğunu söyledi.
“Türk üreticilerinin bu platformda yer almak istediklerini yaptığımız toplantılarda görmekteyiz. 2022 yılında kullanıcılarımızın bu platformu kullanmaya başlayacaklarına inanmaktayız” diyen Kaftanoğlu, ayrıca özellikle kişiye özel üretime uygun olan Kornit Digital’in MAX teknolojisi sayesinde, standart üretimlerinin yanı sıra nakış efekti baskısı yapabilen kullanıcıların moda ve hazır giyim sektöründe geniş üretim çeşitlikleri ile ön planda yer alacaklarını söyledi.
Üreticiye özel yatırım araştırması
Kornit Dijital ürünlerinin rekabetçi konumda olduğunu söyleyen Burak Kaftanoğlu bunun başlıca nedeninin firmanın az kişi ile hem numune hem de hacimli üretim yapabilmesi olduğunu belirtti. Kaftanoğlu; “Üreticilerimiz ile yaptığımız demo çalışmaları sonrasında beklentilerine doğru orantılı olarak ROI (Yatırım Getirisi) çalışmaları yapmaktayız. ROI çalışmalarımız maliyet ve üretim beklentileri de dahil olmak üzere birçok veriyi kapsamaktadır. Üreticimize özel yapılan bu çalışma sonrasında yatırım kararları verilmektedir” dedi.