5.7 C
İstanbul
Cumartesi, Aralık 28, 2024

IFC’den Küçükçalık’a 50 milyon dolarlık yatırım

Dünya Bankası Grubu üyesi IFC, Türkiye ve...

Türk hazır giyim markaları 2030’dan sonra dünya sahnesindeki yerini artıracak

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Müşterek Başkanı...

Ücretsiz eğitim veren Moda Akademisi sektöre kalifiye eleman yetiştiriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince moda sektöründe kariyer yapmak...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Dijital Çağın Yeni Yüzü KM.ON Asya Pazarına Tanıtıldı

GüncelDijital Çağın Yeni Yüzü KM.ON Asya Pazarına Tanıtıldı

- Haber Sponsoru -

Dijital Çağın Yeni Yüzü KM.ON Asya Pazarına Tanıtıldı
Dijital Çağın Yeni Yüzü KM.ON Asya Pazarına Tanıtıldı

ITMA ASIA + CITME 2018 fuarına katılan KARL MAYER, çözgülü örmenin geleceğine dijital teknolojilerin nasıl eklemlendiğini ve nasıl büyük bir potansiyele sahip olduğunu gözler önüne serdi. 15-19 Ekim tarihleri arasında Çin, bölge ülkeleri ve Asya’nın diğer yerlerinden ziyaretçileri standında ağırlayan KARL MAYER ayrıca KARL MAYER CHINA firmasında da eşzamanlı etkinlikler gerçekleştirdi. Örme, çözgülü örme ve örme hazırlık teknolojilerindeki son yeniliklerin sergilendiği KARL MAYER standında özellikle dijitalleşme stratejisinin ürünleri büyük ilgi gördü. Firmanın yeni başlayan KM.ON hizmeti Asya pazarı ile paylaşıldı.

Üretimde daha fazla sürdürülebilirliği vurgulayan KARL MAYER, CLEANER.PRODUCTİONS başlığı ile çözgülü örme için bu konudaki çözümlerini gösterdi. Firmanın TERRY.ECO çözümü ise çevre dostu havlu kumaş ürünlerinin üretilmesinde dokuma teknolojilerine gerçek bir rakip olarak öne çıkıyor. Üretimde daha az haşıl, enerji ve atık su üreten haşıllama makinesi PROSIZE®’ı bir başka odak noktası oldu. KARL MAYER’in HKS 3-M, 280” ve TM 3 triko makineleri de Asyalı tekstilcilerle buluştu.

Dijitalleşme için bir start-up

Karl Mayer Digital Factory’nin Genel Müdürleri Maximilian Kürig Antonia Gottschalk dijital çözümlerin gördüğü ilgiden memnun olduklarını açıkladılar. Textilegence’ye özel röportaj yeren yetkililer, dijital teknolojilerin sağladığı avantajların altını çizdi.

Maximilian Kürig %100 KARL MAYER’e ait yeni bir yazılım start-up’ı olan KARL MAYER Digital Factory ve ona bağlı KM.ON çözümünün müşterilere yeni fırsatlar sunduğunu belirtti. Kürig; “Bu dijital çözüm KARL MAYER’in çözgülü örme, çözgü hazırlama ve teknik tekstillerin yanındaki 4. iş alanı oldu. Şirketin çalışmaları geçen yıl başladı ve çok hızlı yol alındı. KM.ON ile tedarik ve üretim sürecinde tekstilcileri dijital ve online olarak hiç yalnız bırakmamış oluyoruz” dedi.

Amaçlarını KARL MAYER müşterileri ve tekstil üreticileri için uzun vadeli dijital çözümler ve yazılımlar geliştirmek şeklinde tanımlayan Kürig, “Örneğin üretim planlama, kontrol ve görevlerin sürdürülmesi, hizmet görevleri, kalite görevleri gibi, müşterilerimizin bir şirketi çalıştırmak için sahip oldukları tüm süreçleri dijital hale getiriyoruz. Bunun için KM.ON aktif olarak sahaya çıktı” şeklinde konuştu.

KM.ON ile dijitalleşme her aşamaya yayılıyor

Maximilian Kürig ITMA ASIA + CITME 2018 fuarında KM.ON’un; yönetim, bakım ve servis alanlarında kapsayan ilk uygulamalarının sunulduğunu açıkladı. Kürig bunları şöyle anlattı; “k.management (yönetim) müşterinin mevcut üretim prosesine, lokasyondan bağımsız olarak ve gerçek zamanlı bakılmasını sağlıyor. Üretim verileri bir gösterge panosunda açıkça görüntülenebiliyor. k.maintance (bakım) ise müşterilerin kendi bakım işlemlerini desteklemek için tasarlandı. k.service (hizmet) ürün dünyası uzun vadede, müşterinin yardıma ihtiyaç duyması halinde, müşteri ve KARL MAYER arasındaki iletişimi yöneten tüm fonksiyonları kapsayacak. İlk aşamada müşterilerimiz bu dijital çözümlerden ücretsiz faydalanabiliyor”

Yeni dijital uygulama ve hizmetlerin makine bakım ve arızalarına müdahaleyi şimdiye kadar hiç olmadığı kadar hızlandırdığını kaydeden Kürig; “Bu süre müşterinin konumuna ve zaman çizelgesine bağlı olmakla birlikte, k.service ile teknik ekiplerimiz adeta bir dijital bir otoyolda ilerliyor” şeklinde konuştu. Kürig, müşterilerin ihtiyaç duyduğu anında geri bildirimi k.service ile elde edebilecekleri belirtti.

k.innovation üzerinde çalıştıklarını açıklayan Kürig, bu çözümün müşterilerin pazara erişim süresini ve adımlarını kısaltacağını dile getirdi. Kürig, yenilikçi ve özel ürünlerin geliştirip nihai haline gelme süresini kısaltacak olan k.innovation’un gelecek yıl daha fazla kullanıma ulaşacağını belirtti. Kürig, k.quality’nin ise kumaş kalitesi ve kalite kontrolü ile ilgili olduğunu sözlerine ekledi.

ADAMOS ortaklığı KM.ON’u güçlendiriyor

KM.ON uygulamasına endüstriyel bir PC bağlantısı ile kolayca erişilebildiğine ifada eden Maximilian Kürig, donanım ve yazılım platformunun kolayca kurulabildiğini aktardı. Makinelerin böylece korunan bulutlara güvenli bir şekilde bağlanabildiğini ifade eden Kürig, bu başarıda açık bir IIoT ortamının kullanımı konusunda katıldıkları stratejik girişim ADAMOS’un faydalı olduğunu söyledi. Kürig sözlerini şöyle sürdürdü; “ADAMOS dijital dönüşüm için Alman markalarının oluşturduğu bir girişim. Bu ağın bir parçası olarak KARL MAYER Digital Factory’i geliştiriyoruz. Ciddi yatırım maliyeti ödediğimiz ADAMOS’un ortak altyapısını kullanıyoruz, bunun üzerinde kendi özel yazılımımız bulunuyor. Kısaca, müşteriden gelen verileri makinenin kendisinde ya da müşterinin kendi sunucundan tutmasından çok güvenli bir veri alanı oluşturduk.”

Makinelerden gelen tüm verileri toplamayı planladıklarını belirten Kürig, şimdiye kadar hız verisini toplandığını dile getirdi. Bu verileri kendilerinin değil müşterilerin topladığının altını çizen Kürig; “Biz müşterilerimize verilerini depolamak, sonra ona erişebilmesi için teknoloji sunuyoruz. Yani bizim verilere erişimimiz yok, eğer bizim verilere erişmemizi isterlerse buna izin vermeleri gerekir” şeklinde konuştu.

KARL MAYER Digital Factory ileriye bakıyor

KARL MAYER Kurumsal İletişim Müdürü Christine Wolters da dijital teknolojilerin geliştirilme sürecine ışık tuttu. Bu sürecin Kasım ayında Frankfurt merkezli KARL MAYER Digital Factory ile başladığını belirten Wolters, sözlerini şöyle sürdürdü; “KM.ON bu şirketin tüm portföyünü ve markalarını içeriyor. 8 farklı çözüm grubuyla bir ekosistem oluşturduk. ITMA ASIA + CITME 2018’de bu yeni markamızı ve KM.ON’un 3 dijital uygulamasını sunduk. Fuardaki stant konseptimiz de stratejik bakışımızı ve hedefimizi gösteriyor; daha fazla dijitalleşme ve daha fazla yeşil büyüme.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler