KARL MAYER’in yüksek performanslı, dijital nesil triko makinesi HKS 3-M ON, mekanik desen diskleri kullanmak yerine, doğrudan KM.ON bulutundan alınan elektronik desen verileriyle çalışıyor. Bu; desen disklerinin sipariş edilmesi, teslim edilmesi, değiştirilmesi ve saklanması gibi önceki masraflar olmadan, son derece kısa ve esnek tasarım değişiklikleri, minimum durma süresi ve sorunsuz çalışma sunmasını sağlıyor. Müşteri odaklı özellikler ayrıca işlem hatası riskini de azaltıyor. Bu özelliklerin en önemlileri arasında, kılavuz barlarının değiştirilmesini çok daha kolay hale getiren otomatik bir geri dönüş cihazı olan Yay Hareketi Asistanı (Spring Motion Assistant) yer alıyor. Yeni çözüm, sürecin en yoğun emek gerektiren kısmı olan yay hareketi ve desen itme barı kullanımı ile başlıyor. Bu kullanıcı dostu dönüşüm cihazına sahip ilk makine ise Mayıs 2021’de müşterisine teslim edildi.
İtme çubuğu ile birlikte yay hareketi, desene özgü hareket itkisini elektronik desen sürücüsünden kılavuz barına ileten bir sistem oluşturuyor. Bunun bir ucu halka şeklinde kılavuzdaki bir kancaya asılırken, diğer ucu ise bir burç vasıtasıyla tahrik ünitesindeki bir manşona vidalanan bir yay ünitesi sağlıyor. Operatör bağlantıyı sıkıca tutturup, iki anahtar kullanarak yay hareketini gergin hale getiriyor. Bu sayede, elektronik kılavuz barı sürücüsünün gereksinimlerine uygun olarak son derece hassas kılavuz barı hareketi elde ediliyor.
HKS 3-M ON; insan ve makine iş birliği
KARL MAYER, bu yaylı hareket sisteminin, HKS 3-M ON’daki yeni ON donanımıyla çalışacak şekilde optimize edilmesi gerektiğini ve ürün geliştiricilerinin de bu fırsatı, kullanım kolaylığı açısından geliştirme için kullandıklarını belirtti. Ürün geliştiricisi Klaus Benno Brandl, çalışmalarının bir parçası olarak insan ve makine arasında iş birliğine dayalı bir etkileşim yaklaşımı benimsediklerini dile getirdi.
Kılavuz barını değiştirme zamanı geldiğinde, operatör HKS 3-M ON tarafından etkin bir şekilde destekleniyor. Dokunmatik ekranda, onları kısmen otomatikleştirilmiş süreç boyunca adım adım yönlendiren özel bir işlev yer alıyor. Operatörler işe öncelikle kılavuz barındaki iplik tabakasını gevşeterek başlar. Bu yapıldıktan sonra, ON dişlisi, kılavuz barı hareket ettirir ve yay hareketini serbest bırakır. Operatör daha sonra yay hareketini kaldırır, itme çubuğunu yana çevirir ve kılavuz barını çıkarır. Yay hareketi ve itme çubuğu, yeni dişli kılavuz barı ile orijinal yerlerine geri döndüğünde, yay hareketi otomatik olarak doğru konuma ayarlanır ve gerilir. Makine aydınlatması, operatöre işlemin tamamlandığını ve üretimin devam edebileceğini görsel olarak bildirir. Böylece bu patentli çözüm, önceki sisteme göre personelin daha az çaba harcamasını sağlarken ayrıca, başka herhangi bir araç gerektirmez.