4.6 C
İstanbul
Pazar, Ocak 26, 2025

Akademisyenler ve tekstil sektörü aynı masada buluştu

Bursa Teknik Üniversitesinin (BTÜ) Türkiye’de bir ilk...

Söktaş Tekstil Efeler Çiftliği satışı ile borçlarını kapattı

Pamuklu ve pamuk karışımlı gömleklik kumaş üretiminde...

Giyimkent yıllık 1,5 milyar dolar ihracat hedefliyor

Türk tekstil sektörünün en önemli merkezleri arasında...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Sürdürülebilir Terbiye Tekstilde Artık Bir Zorunluluk

GüncelSürdürülebilir Terbiye Tekstilde Artık Bir Zorunluluk

- Haber Sponsoru -

Sürdürülebilir Terbiye Tekstilde Artık Bir Zorunluluk
Sürdürülebilir Terbiye Tekstilde Artık Bir Zorunluluk

Jeanologia, Çin tekstil endüstrisinde kirliliğe son vermeyi amaçlayan kumaştan konfeksiyona kadar sürdürülebilir teknolojik terbiye çözümlerini ITMA ASIA + CITME 2018’de sundu. Şirket, Çin tekstil endüstrisinin hem sürdürülebilir hem de işçi sağlığına saygı duyarak karlı olabileceği yeni teknolojisini sergiledi.

Şanghay’daki ITMA ASIA + CITME 2018 fuarında Salon 5 Stant B09’da, Jeanologia, yeni düzenlemelere uygun olarak kirliliğin sona erdirilmesi ve piyasa taleplerinin karşılanması için kumaştan konfeksiyon terbiyesine/bitimine teknolojik çözümlerini Çin tekstil endüstrisine sundu.

Firma, su ve kimyasal kullanmadan, kumaş terbiye eşlemini tamamen yeniden tanımlayan yeni G2Dynamic’i sundu. Bu ön işlem lazer, ozon ve e-akış prosesleri sırasında, nihai çıktıyı arttırarak üretimi iyileştiriyor. Bu teknolojik yeniliklerle, Jeanologia, verimliliğini arttırarak ve tamamen sürdürülebilir bir ürün sunarak, Çin pazarını en rekabetçi ve verimli hale getirmek için mükemmel bir ortam yaratıyor.

Çin pazarı için sürdürülebilir terbiye çözümleri

Şirket’in Asya Pasifik Direktörü Borja Trenor şunları söyledi; “Yenilikçi teknolojimizle, Çin tekstil endüstrisi, çevre ayak izlerini azaltabilecek ve üretim maliyetlerini iyileştirebilecek ve geleceği için çok önemli olan bu iki zorluğun üstesinden gelebilecek. Çin tekstil endüstrisinin ilerlemeyi sürdürmek için teknolojiye olan bağlılığını pekiştirmesi gerekiyor, özellikle de üretimde artan iş gücü ve daha sıkı çevresel kontroller nedeniyle, ki bu artık sadece bir trend değil, aynı zamanda bir ihtiyaçtır.”

Şu anda bu yönde önlemler alınıyor, ancak daha kaliteli, yenilikçi ve sürdürülebilir ürünlere ulaşmak için hala uzun bir yol var. İşte bu nedenle, Jeanologia’nın Asya Pasifik Direktörü; “Hedefimiz Çin tekstil endüstrisinin dijital dönüşümüne katkıda bulunmak ve birlikte sürdürülebilirliğin ve teknolojinin DNA’sının bir parçası olmasını sağlamak” şeklinde konuştu.

Çin’in dünyanın en yüksek kirliliğine sahip ülkelerinden birisi olduğunu belirten Trenor, nehirlerin %70’inin kirli olduğunu kaydederek; “Bu yüzden teknolojimizle, jean ürünlerin dehidrasyon (kurutma) ve detoksifikasyonunu gerçekleştireceğiz. Bu bizim taahhüdümüz ve ITMA’da ona ulaşmanın ve otantik bir yeşil devrime ulaşmanın anahtarını gösterdik” dedi.

Jeanologia kumaştan başlıyor

ITMA Asia fuarı sırasında, Jeanologia yeni sarsıcı teknolojisini sundu. G2Dynamic, su veya kimyasal madde kullanmadan kumaş terbiyesinin yapılışını değiştirerek, kumaş terbiye işlemini tamamen yeniden tanımlıyor. Ayrıca, bu yeni devrimci prosesle işlenmiş kumaş, konfeksiyon terbiye/bitimini de kolaylaştırıyor. Daha sürdürülebilir sonuçlar elde edilebiliyor ve lazer sonuçlarını güçlendiriyor ve prosesi daha hızlı ve verimli hale getiriyor.

Şirket aynı zamanda sıfır kirlenmeyi garanti eden ve su kullanımında %85 tasarruf sağlayan ilk konfeksiyon terbiye tesisi olan Laundry 5.Zero’yu da sergiledi. Laundry 5.Zero, Çin tekstil endüstrisinin yeni teknolojik dönemle yüzleşmesi için gereken her şeyi kapsıyor. Bununla, 5.Zero terbiyede (sıfır deşarj, sıfır manuel kazıma, sıfır pp spreyi, sıfır taş yıkama ve sıfır ağartıcı olmak üzere) üretim süresini azaltır, nötr bir maliyetle ürünün görünümünü ve kalitesini iyileştirir ve işçilerin sağlığına hassasiyet gösterir.

Borja Trenor bu noktada şunları dile getirdi; “Bu yeni teknolojilerle, kumaştan konfeksiyona kadar olan sürdürülebilir terbiye döngüsünü tamamlıyoruz. Çin pazarına çevresel ayak izlerini azaltma, maliyetleri düşürme ve işçilerin sağlığını dikkate alma konusunda yardımcı olacak komple çözümler sunuyoruz.”

ITMA Asia süresince şirket, üretkenliğini ve yaratıcılığını artıran, tasarımlarda daha fazla özgünlük ve gerçeklik sağlayan yeni lazer neslini saatlik gösterilerle sundu.

Tekstil teknolojisinde lider

Jeanologia, 10 yıldan fazla bir süredir Çin’de yer alıyor ve sürdürülebilirliğe dönüşümlerini başlatan ülkedeki markaların teknoloji partneridir. Şu anda Çin’deki jean üretiminin %10’u Jeanologia’nın teknolojisi kullanılarak yapılıyor. Bu üretim GAP, American Eagle, H&M, Uniqlo, Levi’s, Primark, Wrangler ya da G-Star gibi küresel markaların ihracatı için oluyor, ya da Jack &Jones China, Meters Bonwe  veya PeaceBird gibi ulusal düzeyde pazarda faaliyet gösteren firmalar için yapılıyor.

İspanyol firmanın şu anda 5 kıtada müşterisi bulunuyor. 60 ülkeye ulaşan makinelerinin ve hizmetlerinin ihracatı, toplam gelirin %90’ını temsil ediyor. Piyasadaki en büyük markalar şirketin geliştirdiği teknolojiyi kullanarak, Jeanologia’ya güveniyor.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler