9 C
İstanbul
Çarşamba, Ocak 8, 2025

Levi’s’a üretim yapıyordu; Dinateks fabrikası icradan satışa çıkarıldı

Uzun yıllar dünyaca ünlü denim markası Levi’s’ın...

Türk tekstil endüstrisi Suriye’de üretim avantajlarını konuşuyor

Suriye'de 61 yıllık Baas rejiminin çökmesiyle bölgede...

Akın Tekstil yalnızca konfeksiyon üretimini durdurduğunu açıkladı

Sektörün köklü firmalarından Akın Tekstil’in iflas ettiğine...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

ITMA 2023’te İtalyan tekstil teknolojileri rüzgarı inovasyon için esecek

ITMAITMA 2023’te İtalyan tekstil teknolojileri rüzgarı inovasyon için esecek

- Haber Sponsoru -

400’den fazla İtalyan tekstil makine üreticisi firma, ITMA 2023’te daha sürdürülebilir ve dijital bir tekstil endüstrisi için en son çözümlerini sergileyecek. Sunacakları teknolojiler mutlaka yenilikçi olup, ham madde tüketimini azaltmaya ve tekstil şirketi müşterilerinin dijital dönüşümünü kolaylaştırmaya yönelik konulara odaklanacak. ACIMIT Başkanı Alessandro Zucchi Textilegence’a yaptığı açıklamada, ITMA’nın tekstil ve konfeksiyon teknoloji endüstrisi için en önemli gösterim olduğunu ve pandemi yıllarından sonra ITMA Milano’nun son üç yıldan bu yana bir kırılmaya işaret edeceğini söyledi. Zucchi tüm sektörün yeniden bir araya gelmek için istekli olduğunu ve İtalyan katılımcıların yüksek sayıda ziyaretçi ve olumlu bir iş ortamı beklediğini belirtti.

ACIMIT Başkanı Alessandro Zucchi

İtalyan tekstil teknolojileri ITMA’da sürdürülebilirlik ve dijitalleşme alanındaki gücünü gösterecek

Alessandro Zucchi, fuarda sergilenen İtalyan teknolojilerinin dijitalleşme ve sürdürülebilirliğe büyük önem vereceğini aktararak şunları söyledi: “Örneğin, ziyaretçiler tekstil atıklarının geri dönüşümü ve rejenerasyonu ile ilgili yenilikleri görebilecekler. İtalyan katılımcılar ayrıca, gerçek zamanlı verileri kullanarak üretimi optimize etmede ve müşterinin tesisinde kullanılan makinelerin hem öngörücü hem de önleyici bakımını sağlamada tekstil müşterilerini desteklemek için artırılmış gerçeklik ve yapay zeka (AI) alanındaki çözümlerini de gösterecek.”

Bu iki alandaki faaliyetlerinden bahseden Zucchi, Green Label’ın (Yeşil Etiket) ACIMIT Sürdürülebilir Teknolojiler projesinin merkezinde yer aldığını söyledi. Zucchi sözlerine şöyle devam etti: “Green Label, makinelerin enerji ve çevre performansını belgeleyen ve makinenin Karbon Ayak İzine bir değer vererek bunu özetleyen bir belgedir. Dijitalleşmeye gelince, DIGITAL READY olarak adlandırılan ACIMIT dijital sertifikasyonu, farklı makine türlerinin üretim sistemleriyle diyalog kurmasını sağlayan standart bir dil ve benzersiz bir veri okuma sistemi kullanarak üretim sürecini basitleştirmek için tasarlandı. Sertifikasyonun amacı, tekstil makineleri üreticileri ve müşterileri arasında değerli bir bağ kurarken müşteri sadakati oluşturmak.”

Ziyaretçileri, İtalyan katılımcıların tanıtacağı birçok yeniliği bizzat incelemeye davet eden Zucchi, ziyaretçilerin sergilenen çözümlerin, onları belirli tekstil şirketi müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun hale getiren esneklik ve çok yönlülük ile karakterize edildiğini doğrulayabileceklerini belirtti. Türkiye’nin 2022 yılında İtalyan tekstil makineleri ihracatında Çin’i geride bırakarak en büyük dış pazar haline geldiğini hatırlatan Zucchi, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu, sektörümüz ile Türk tekstil endüstrisi arasındaki yakın ticari bağların bir teyididir. ITMA 2023, bu bağları kazan-kazan durumu içinde daha da güçlendirmek için bir fırsat olacak.”

İtalya’nın Türkiye’ye tekstil makineleri ihracatı 2022’de 309 milyon euroya ulaştı

İtalya’da tekstil makineleri ve bağlantılı aksesuarları üreten yaklaşık 300 şirket ve toplamda yaklaşık 12.900 çalışan bulunuyor. 2022 yılında İtalyan üretiminin değeri 2,7 milyar euro, ihracatı ise 2,3 milyar euro olarak gerçekleşti. 2022 yılında İtalya’nın tekstil makineleri ihracatının ana destinasyonu Asya (%44) olurken, onu Avrupa Birliği’ne dahil olmayan Avrupa (%18) ve Avrupa Birliği (%17) takip etti. İtalya’nın Türkiye’ye tekstil makineleri ihracatı yüzde 15 artışla 309 milyon euroya ulaştı.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler