9 C
İstanbul
Cuma, Ocak 24, 2025

Akademisyenler ve tekstil sektörü aynı masada buluştu

Bursa Teknik Üniversitesinin (BTÜ) Türkiye’de bir ilk...

Söktaş Tekstil Efeler Çiftliği satışı ile borçlarını kapattı

Pamuklu ve pamuk karışımlı gömleklik kumaş üretiminde...

Giyimkent yıllık 1,5 milyar dolar ihracat hedefliyor

Türk tekstil sektörünün en önemli merkezleri arasında...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

ITM 2021 tekstil sektörünün başarısını arttıracak

FuarlarITM 2021 tekstil sektörünün başarısını arttıracak

- Haber Sponsoru -

Türk tekstil sektörü Covid-19 pandemisi sürecinde, haziran ayından itibaren pek çok ülkenin aksine tekstil ihracatında artış elde etmeyi başardı. Özellikle maske ve koruyucu tekstiller alanında ciddi ihracat artışları elde edildi. Tekstil makineleri ve çözümleri fuarı ITM 2021, istihdam deposu olan sektörün bu başarısını daha ileriye taşımak için 22-26 Haziran 2021 tarihleri arasında TÜYAP’ta gerçekleştirilecek.  Pandemi nedeniyle beklemeye alınan birçok yatırım kararının fuar döneminde realize olması bekleniyor. Fuar küresel tekstil makineleri markalarının Türk pazarıyla buluşmasının yanı sıra, Türk tekstil makineleri üreticilerinin küresel pazarlara ulaşması açısından da büyük önem taşıyor.

Normal dönemlerde olduğu gibi, pandemi sürecinde de Türk tekstil firmaları; tedarikte sağladıkları güven, değişen koşullarda hızla aldıkları aksiyonlar, güçlü altyapıları, dinamik ve kalifiye iş gücüyle Türkiye ekonomisinin can suyu olmayı sürdürdü. Bu canlılık ihracatta kendisini gösteriyor. Üretimlerine ara vermek zorunda kalan pek çok Avrupalı tekstil makine üreticisinin sipariş ve satışlarında düşüşler yaşanırken, Türkiye hem makine alımı hem de satışına devam etti. 50’den fazla ülkeye ihracat yapan Türk makinecilerin satışlarında Avrupa bölgesinin payı %37 seviyesinde oldu.

Türkiye koruyucu tekstillerde yeni merkez

Uzak Doğu’da yaşanan ekonomik durgunluk Türkiye’yi bir adım daha öne çıkardı. Türkiye, özellikle koruyucu tekstiller üretimi noktasında dünyanın yeni üretim merkezi olma potansiyeline sahip olduğunu gösterdi. Hijyenik koşullarda ve yüksek kalitede maske ve koruyucu tekstil üretimi yapan Türk firmaları, Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle erken teslimat avantajlarını da kullanarak Çin’den daha iyi bir alternatif haline geldi. Tedarik için rotayı yakındaki üreticilere çeviren Avrupa ülkelerinin de 1 numaralı tercihi oldu.

Nonwoven ürün tedarikinde hiçbir sıkıntı yaşamayan Türkiye’nin, 2020 Ocak-Haziran döneminde en önemli ihracat ürünü de teknik tekstiller oldu. Toplam tekstil ihracatının yüzde 27,2’sini oluşturan bu ürün grubu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43,9 oranında artış elde ederek 1,1 milyar dolar seviyesine ulaştı. Teknik tekstiller ürünlerinin haziran ayındaki ihracatı ise yüzde 202 artışla 318 milyon dolar olarak hesaplandı.

Krizi fırsata çevirmenin tam zamanı

Pandemi nedeniyle 2020 yılında gerçekleştirilemeyen bölgenin en önemli tekstil teknolojileri fuarı ITM, 2021 için güçlü bir vizyon çiziyor. Bunda Türkiye’nin krizi fırsata çeviren güçlü üretim ve ihracat kapasitesinin büyük etkisi bulunuyor. Küresel salgın sonrasında küçülen dünya ekonomisinde, doğru pazarlarda, zamanında teslimat yapan ve çalışanların maliyetini, üretim kalitesini ve lojistik anlamdaki sürdürülebilirliğini devam ettiren Türkiye, dünyanın yeni üretim merkezi oldu.

ITM 2021 Fuarı Türkiye’nin bu başarısını sürdürmesi hedefi ile, 22-26 Haziran tarihleri arasında organize edilecek. Salgın sonrası tekstil makine sektörünün ilk ve en büyük buluşmalarından biri olacak ITM 2021 Fuarı, sergilenecek en son teknolojiler, yeni yatırım kararları ve imza atılacak güçlü iş birlikleri ile tekstil makineleri sektörüne yön verecek.

Binlerce katılımcı firmanın son teknolojik yeniliklerini sergileyeceği ITM 2021, hem katılımcıların hem de ziyaretçilerin zihinlerinde yepyeni ufuklar açmayı hedefliyor.  Eğirmeden dokumaya, örmeden terbiyeye, teknik tekstillerden Endüstri 4.0 uygulamalarına kadar; onlarca farklı teknoloji ve çözüm fuar boyunca bire bir görülüp, incelenebilecek.

ITM 2021 tekstil sektörünün başarısını arttıracak
ITM 2021 tekstil sektörünün başarısını arttıracak

Türk makinecilerin dünyaya açılan kapısı

ITM fuarları Türk makinecilerin küresel pazarla buluştuğu ve yeni anlaşmalar imzaladığı en önemli platform konumunda bulunuyor. Türk makinecilerin çatı örgütü TEMSAD’ın destek verdiği fuar, makinecilere yeni fırsatlar sunuyor. Sadece Türk firmalarının değil, dünyanın dört bir yanından gelen tekstil üreticilerinin de tekstil makineleri satışı gerçekleştireceği ITM 2021’in; dünya ekonomisine büyük katkıda bulunacağı öngörülüyor.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler