12.7 C
İstanbul
Cuma, Kasım 15, 2024

Söke pamuğu, AB’de tescillenen ilk pamuk ürünü olarak tarihe geçti

Anadolu’nun yerel değerlerinden biri olan Söke pamuğu,...

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

Biancalani ‘Tekstil Severler’ arasında yerini aldı

Biancalani Textile Machinery, Prato’daki Museo del Tessuto’yu...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

İTHİB Tekstil İhracatçılarını Ödüllendirdi

GüncelİTHİB Tekstil İhracatçılarını Ödüllendirdi

- Haber Sponsoru -

iTHiB Tekstil İhracatçılarını Ödüllendirdi
iTHiB Tekstil İhracatçılarını Ödüllendirdi

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin ( iTHiB ) ‘Türkiye’nin İhracatçıları Milli Gücümüz’ temasıyla düzenlediği gecede, 2016 yılında en çok ihracat gerçekleştiren tekstil firmaları ödüllendirildi. 

Siyasetten ve iş dünyasından önemli isimlerin katıldığı gecede bu yıl ilk kez  ‘Özel Ödül’ kategorisi de yer aldı. Bu kategoride kilo başına 120 dolar ihracatla Roja Brode Sanayi, 74 ülke ile en fazla sayıda ülkeye ihracat yapan Kadifeteks Mensucat ve YKK Metal, Afrika’da Gabon’a ihracat yaparak bir önceki yıl ihracat yapılmamış ülkeye tekstil ihracatı gerçekleştiren AYT Kumaşçılık’a ödülleri takdim edildi. 25 milyon dolar ve üstü ihracat yapanlara verilen Platin Ödüller’in birincisi Aksa Akrilik oldu. 10-25 milyon dolar ihracat yapanlarda birinciliği ise İleri Giyim üstlendi.

İTHİB Başkanı İsmail Gülle teknik alanlara yönelişe dikkat çekti

Törende bir konuşma yapan İTHİB Başkanı İsmail Gülle tekstil sektörünün teknik alanlara yönelişine dikkat çekti; “Tekstil sektörü gelecekte akıllı kumaşlar, inşaatlarda kullanılacak karbon elyaftan dokunmuş kumaşlar, otomobillerde daha fazla yer alacak tekstiller üretecek. Bunun için daha fazla AR-GE merkezleri kuracağız. Son 10 yılda sektörün ihracat birim değerini 3’e katlamışız, gelecek 10 yılda bir kez daha üçe katlamamız için önümüzde bir engel yok” dedi.

Gülle 2016 yılında yaşanan olaylara rağmen sektörün ihracatını koruduğunun altını çizdi. Türkiye’nin 2023, 2050 ve 2071 hedeflerini hatırlatan Gülle şunları söyledi “Türkiye’nin İhracatçıları Milli Gücüdür diyoruz. Bu hedeflerin hepsinde ihracatçılar var. Bu ülkenin zenginliğinin temeli biziz.”

Geceye katılan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, 2017’yi ihracatçılara güvenerek atılım yılı ilan ettiklerine değindi. Büyükekşi; “İlk 4 ayda ihracatımızı yaklaşık %9 arttırdık. Bu artışta hükümetimizin de önemli destekleri oldu. Yeşil Pasaport 15 yıldan bu yana gündeme geliyordu. “Şu ana kadar 3 bin ihracatçımıza yeşil pasaport verdik. Toplam 14 bin yeşil pasaport vereceğiz. Orta gelir tuzağından kurtulup 25 bin dolarlık kişi başı geliri 2023 yılında gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Törende 41 Platin Ödüle, 54 firma da Altın Ödüle layık görüldü. Platin Ödül kazanan ilk 10 firma şöyle sıralandı; Aksa Akrilik, Ak-Pa Tekstil, Kordsa Global, Yünsa, Zorlu Dış Ticaret, ZorluTeks, Greif EPS Turkey, Kadifeteks, TEKS Tekstil ve Ormo Yün İplik.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler