9 C
İstanbul
Cuma, Ocak 24, 2025

Akademisyenler ve tekstil sektörü aynı masada buluştu

Bursa Teknik Üniversitesinin (BTÜ) Türkiye’de bir ilk...

Söktaş Tekstil Efeler Çiftliği satışı ile borçlarını kapattı

Pamuklu ve pamuk karışımlı gömleklik kumaş üretiminde...

Giyimkent yıllık 1,5 milyar dolar ihracat hedefliyor

Türk tekstil sektörünün en önemli merkezleri arasında...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

İtalyan Tekstil Makinecileri Başarılarını ITMA 2023’e Taşıyor

Güncelİtalyan Tekstil Makinecileri Başarılarını ITMA 2023’e Taşıyor

- Haber Sponsoru -

İtalyan Tekstil Makinecileri Başarılarını ITMA 2023’e Taşıyor
İtalyan Tekstil Makinecileri Başarılarını ITMA 2023’e Taşıyor

20-26 Haziran tarihleri arasında Barselona’da düzenlenen ITMA 2019 bazı olumlu rakamlarla kapandı. Genel olarak, 1717 katılımcıyı ağırlayan salonlar, fuarın yedi günü boyunca 137 ülkeden 105 binden ziyaretçinin gelişine tanık oldu. İtalya 364 firma ile fuarda en çok katılımcıya sahip ülke olarak liderliğini teyit etti. Toplam ziyaretçi sayısının %10’unu oluşturan İtalyan ziyaretçiler ise, İspanya’nın hemen arkasından ikinci sırada yer aldı. Diğer önemli ziyaretçi ülkeler olarak Hindistan (%8), Türkiye ve Almanya (%7) belirdi.

İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Derneği (ACIMIT) Başkanı Alessandro Zucchi; “ITMA, sektörde ve teknolojide yeni geliştirmeleri göstermenin ana ilk aşaması olarak görülmesi gereken bir etkinlik olmaya devam ediyor” dedi. Zucchi sözlerini şöyle sürdürdü; “Kendi ülkemiz söz konusu olduğunda, İtalyan katılımcı ve ziyaretçilerin sayısı tekstil sanayimizin canlılığını gösteriyor. İtalya’nın görünürlüğünün artması; İtalyan Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ve İtalyan Ticaret Ajansı tarafından yürütülen önemli ITMA tanıtım girişimlerinin gerçekleştirilmesinde vazgeçilmez bir desteğin yanı sıra, işletmelerimiz tarafından yapılan ekonomik koşullar gibi derin bir adanmışlığın sonucudur.”

Katılımcıların çoğunluğu giderek artan şekilde eko-sürdürülebilir tekstil prosesleri için çözümler önerdi. Burada da İtalya su, enerji ve hammadde tasarrufu sağlayan bir örün önerisiyle sınıfının en iyisi olduğunu kanıtladı. ACIMIT basın toplantında ana odak sürdürülebilirlik oldu. ACIMIT Yeşil Etiket Ödülleri (Green Label Awards) iki İtalyan makine üreticisi Tonelle S.r.l ve Loptex S.r.l.’ye verildi. Bu iki firma, ACIMIT’in üyeleri arasında, son birkaç yılda makinelerinin çalışması sırasında ortaya çıkan eşdeğer karbondioksit emisyon miktarının azaltılmasındaki üstün adanmışlıklarıyla öne çıktı.

Mısır tekstil yatırımında İtalyan Teknolojisi Damgası

ITMA’da Mısır hükümeti temsilcileri tarafından sunulan, Mısır’daki tekstil endüstrisinin geniş ölçekli modernizasyonu projesinde İtalya şirketleri de büyük rol oynadı. 2019-2021 yılları arasında öngörülen yatırımlar bir milyar Euro tutarında olacak. Yatırımın ilk aşaması EFI Reggiani, ITEMA, Marzoli ve Savio gibi bazı önemli İtalyan makine üreticilerinden makine alımını kapsıyor.

ACIMIT Başkanı Alessandro Zucchi şu yorumda bulundu; “Barselona’da hem sürdürülebilirlik hem de dijitalleşme alanlarında gördüğümüz birçok yenilik, sayısız ziyaretçinin ilgisini kesinlikle arttırdı. Pek çok makine üreticisi için, 8-14 Haziran 2023 tarihlerinde Milano’da yapılacak olan ITMA fuarının bir sonraki edisyonunda sürdürülebilirliğin ve yeniliğin birleşiminin bir kez daha başarının anahtarı olacağına inanıyorum.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler