5.7 C
İstanbul
Çarşamba, Ocak 15, 2025

Söktaş Tekstil Efeler Çiftliği satışı ile borçlarını kapattı

Pamuklu ve pamuk karışımlı gömleklik kumaş üretiminde...

Giyimkent yıllık 1,5 milyar dolar ihracat hedefliyor

Türk tekstil sektörünün en önemli merkezleri arasında...

Ünlü giyim markalarıyla çalışan Fi Triko iflasını açıkladı

Zara, Pierre Cardin, USPOLO, LCW ve Defacto’nun...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

İtalyan tekstil makinecileri ITM 2022’yi heyecanla bekliyor

ITMİtalyan tekstil makinecileri ITM 2022’yi heyecanla bekliyor

- Haber Sponsoru -

İtalyan tekstil makinecileri uzun bir aradan sonra ilk kez 14-18 Haziran tarihleri arasında ITM fuarında en büyük ikinci ihracat pazarı olan Türkiye pazarıyla fiziksel olarak bir araya gelecek. Sektörün nabzını tutan İtalyan makineciler, fuar boyunca Türk tekstil firmalarının artan sürdürülebilirlik ve dijitalleşme taleplerine yönelik çözümlerini tanıtacak. İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Derneği (ACIMIT) Başkanı Alessandro Zucchi ITM fuarına yönelik değerlendirme ve beklentilerine dair Textiligence’a özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin, İtalyan tekstil makine üreticileri için ana pazarlardan biri olduğunu belirten Zucchi, 2021 yılının ilk 9 ayında İtalya’nın, Türkiye’ye 176 milyon euro değerinde tekstil makineleri ihraç ederek Türkiye’yi ülkeleri için Çin’den sonra ikinci büyük pazar haline getirdiğini söyledi. Türk tekstil firmalarının İtalyan makinelerine olan talebinin, terbiye ve dokumanın yanı sıra ağırlıklı olarak örme makinelerine yönelik olduğunu aktaran Zucchi, 2021 yılının ilk 9 ayında Türkiye’ye yaptıkları ihracatın %26’sının bu tip makinelerle ilgili olduğunu açıkladı. Zucchi bu nedenle, tekstil makineleri sektöründe dünyanın en önemli fuarlarından biri olan ITM fuarında İtalyan katılımcıların beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu ve iş ortamının olumlu seyretmeye devam ettiğini sözlerine ekledi.

İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Derneği Başkanı Alessandro Zucchi

İtalyan tekstil makine üreticileri sürdürülebilirlik ve dijitalleşmeye odaklanıyor

Tekstil ve giyim sektörünün dünyayı en çok kirleten ikinci sektör olduğunun altını çizen Alessandro Zucchi, bu nedenle tekstil firmalarının taleplerinin, ürünün sürdürülebilirliği ile süreçlerin sürdürülebilirliğini birleştirebilecek çözümler üzerine odaklandığını belirtti. Zucchi, Türkiye pazarında da bu ihtiyacın yerel müşterilerinden gelen taleplerde giderek daha fazla görüldüğünü aktardı.

Sürdürülebilirlik ve dijitalleşmenin, İtalyan tekstil makine üreticilerinin uzun süredir üzerinde çalıştığı iki konu olduğunu söyleyen Zucchi, bunların birbirleriyle güçlü bir şekilde bağlantılı olduğunu ifade etti. Zucchi, buna paralel olarak, bir sonraki ITM edisyonunda da İtalyan tekstil makine üreticileri tarafından önerilen tüm teknolojik çözümlerin, müşterilere hem ekonomik hem de çevresel açıdan verimli ve sürdürülebilir çözümler sunmaya odaklandığını açıkladı.

Dünyadaki ve Türkiye’deki ekonomik duruma dair de değerlendirmede bulunan Zucchi şunları paylaştı; “Ekonomik senaryo, devam eden Covid-19 salgını ve ticari faaliyetleri tehdit eden jeopolitik gerilimlerle yakından bağlantılı. Ham madde fiyatlarının artması, kıtlığı, lojistik sorunlar ve artan navlun fiyatları, Covid-19 pandemisini çevreleyen koşullar nedeniyle sektörü meşgul eden zorluklar. Ancak pandeminin sona ermesi ve daha rahat bir jeopolitik ortam ile ekonomik açıdan da normale dönebileceğiz.”

İtalyan tekstil makineleri sipariş alımı endeksi yılın son çeyreğinde %43 arttı

İtalyan tekstil makineleri sipariş alımı endeksi yılın son çeyreğinde %43 arttı

İtalyan tekstil makineleri üreticilerinin çatı örgütü ACIMIT, %83’ü ihraç edilen toplamda yaklaşık 1.8 milyar Euro değerinde makine üreten ve ortalama 12 bin 900 kişiyi istihdam eden yaklaşık 300 üreticiden oluşan bir sanayi sektörünü temsil ediyor. 2021 yılının dördüncü çeyreği için İtalyan tekstil makineleri sipariş alım endeksi, 2020’nin aynı dönemine göre %43’lük bir artış gösterirken, 2015 yılındaki değer 100 olarak baz alındığında endeksin bu dönemdeki mutlak değeri 127,9 puana ulaştı. Yurt içi siparişler, Ekim-Aralık 2020 dönemine göre %83 artarak 234.6, yurt dışından toplanan siparişler ise %36 artarak 116,4’e eşit bir mutlak endeks değeri elde etti. Yıllık bazda, sipariş alımı endeksi %95 artarak 128 puanlık bir mutlak değere ulaştı. Yurt dışı siparişlerdeki artış %79 olurken, yurt içi siparişler 2020 yılına göre %204 arttı.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler