12.4 C
İstanbul
Pazartesi, Aralık 23, 2024

Textilegence Kasım Aralık 2024 sayısı yayınlandı

Textilegence Kasım Aralık 2024 sayısı yılı tekstil...

Yılın ilk 10 ayında Türkiye’nin Mısır’a tekstil ihracatı %30 arttı

İTHİB’in yayınladığı ‘Tekstil ve Ham Maddeleri Sektörü...

ABD başkanlık seçimi sonuçları Türkiye’deki ihracatçılara umut oldu

Tüm dünyayla birlikte Türkiye’nin de yakından takip...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

İtalyan tekstil makine üreticileri 2023 yılında büyümeye devam edecek

Güncelİtalyan tekstil makine üreticileri 2023 yılında büyümeye devam edecek

- Haber Sponsoru -

Sürdürülebilirlik ve dijitalleşme konusundaki sertifikasyonlarıyla sektörün güvenilir partneri olan İtalyan tekstil makine üreticileri, yeni yıla büyüme beklentileriyle giriyor. Textilegence’ın sorularını yanıtlayan İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği (ACIMIT) Başkanı Alessandro Zucchi, ön verilere göre 2022 yılında İtalyan makine üretim değerinin bir önceki yıla göre %10 artarak 2,5 milyar euro aşmasının beklendiğini ve bu değerin yüzde 85’inden fazlasını ihracatın oluşturduğunu söyledi. Olumsuz faktörlere rağmen 2022 yılında bile sektörlerinin yükseliş eğiliminin devam ettiğini belirten Zucchi; “Ekonomik koşullar ve siyasi gerilimler tüm sektörlerdeki ticari faaliyetleri olumsuz etkiliyor. Buna rağmen, ACIMIT’in 2023 – 2026 tahminleri tekstil makinelerine yönelik talepte hafif bir büyüme olduğunu gösteriyor” dedi.

“Türkiye, Hindistan ve Özbekistan’ın 2023’te en hızlı büyüyen pazarlar olması bekleniyor”

Çin, Türkiye, ABD ve Hindistan’ın İtalyan tekstil makine üreticileri için en önemli pazarlar olduğunu söyleyen Alessandro Zucchi sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye, Çin’in ardından İtalya için ikinci en büyük pazar konumunda bulunuyor. İtalya, 2022 yılının ilk yarısında Türkiye’ye 145 milyon euro değerinde tekstil makinesi ihraç etti. Türkiye pazarında en çok talep gören İtalyan makineleri terbiye makineleri (toplam ihracatın %27’si) olurken, bunu örme makineleri takip ediyor.” Zucchi ayrıca İtalyan tekstil makinelerinin dış satışlarının artmasının beklendiğini ve Türkiye, Hindistan ve Özbekistan’ın 2023 yılında İtalyan ihracatı için en hızlı büyüyen pazarlar olmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği (ACIMIT) Başkanı Alessandro Zucchi

DIGITAL READY, İtalyan tekstil makinelerine özel ilk dijital sertifika

Dijitalleşmenin şirketlerinde giderek daha köklü hale geldiğini belirten Alessandro Zucchi, ACIMIT’in İtalyan tekstil makinelerine özel ilk dijital sertifikasyon olan DIGITAL READY sertifikasyonunu hayata geçirdiklerini söyledi. Zucchi, konunun detaylarını şu şekilde açıkladı: “Sertifikasyon, farklı makine türlerinin üretim sistemleriyle diyalog kurmasını sağlayan standart bir dil ve benzersiz bir veri okuma sistemi kullanarak üretim sürecini basitleştirmek üzere tasarlandı. Sertifikasyon, tekstil makineleri üreticileri ve müşterileri arasında etkin bir bağ kurarken müşteri sadakati oluşturmayı amaçlıyor.”

Yeşil Etiketli makineler kullanılarak 1,2 milyar ton CO2 eşdeğeri emisyonun önüne geçildi

Ekolojik konularda artan farkındalığın İtalyan tekstil makineleri endüstrisini de kapsadığını belirten Alessandro Zucchi, daha düşük çevresel etki için kaynakların daha az kullanılmasının İtalyan üreticilerin sürdürülebilirlik konusundaki kararlılıklarını beyan ettikleri konulardan sadece biri olduğunu kaydetti. Zucchi, sözlerine şöyle devam etti: “Bu, ACIMIT’in Sürdürülebilir Teknolojiler projesini geliştirerek kendi üzerine aldığı bir taahhüt. Girişimin merkezinde, makinelerin enerji ve çevre performansını belgeleyen ve makinenin karbon ayak izine bir değer atfederek bunu özetleyen Yeşil Etiket (Green Label) yer alıyor. 2016’dan bugüne kadar üretilen Yeşil Etiketler üzerine yapılan bir araştırmaya göre, yeşil etiketli makineler kullanılarak önlenen emisyon miktarı 1,2 milyar ton CO2 eşdeğerinde olup, bu da bir yıl boyunca 35.000 km yol kat eden 221.187 araca karşılık geliyor.”

Yeşil Etiketli makineler kullanılarak 1,2 milyar ton CO2 eşdeğeri emisyonun önüne geçildi

Zucchi, 2022 yılı boyunca bir grup şirketle tekstil makineleri için bir geri dönüştürülebilirlik endeksi hesaplama ve tanımlama konseptini test ettiklerini söyledi. Uluslararası bir belgelendirme kuruluşu olan RINA ile şirketlerin bu endeksin çıkarılması için uymaları gereken bir yönetmeliğin oluşturulması üzerinde çalıştıklarını belirten Zucchi, bu çalışmanın 2023 yılının ilk yarısında tamamlanmasını beklediklerini ifade etti.

ITMA 2023’ün tüm dünyadan yaklaşık 1500 şirket ve 380 İtalyan katılımcı ile şimdiye kadarki en büyük ITMA olacağını belirten Zucchi, ACIMIT’in İtalyan şirketlerinin fuara katılımını teşvik etmek için birçok faaliyet yürüttüğünü dile getirdi. İtalyan şirketlerinin ITMA 2023’e enerji tüketimini ve ham maddeleri azaltmaya odaklanan yenilikçi teknolojik çözümler getirmek için çalıştıklarını kaydeden Zucchi, 15 Mart’ta İtalya’da düzenlenecek ITMA öncesi basın toplantısında ACIMIT’in girişimlerinin tanıtılacağını da sözlerine ekledi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler