10.7 C
İstanbul
Cuma, Ocak 24, 2025

Akademisyenler ve tekstil sektörü aynı masada buluştu

Bursa Teknik Üniversitesinin (BTÜ) Türkiye’de bir ilk...

Söktaş Tekstil Efeler Çiftliği satışı ile borçlarını kapattı

Pamuklu ve pamuk karışımlı gömleklik kumaş üretiminde...

Giyimkent yıllık 1,5 milyar dolar ihracat hedefliyor

Türk tekstil sektörünün en önemli merkezleri arasında...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

İtalyan makine üreticileri ITMA Asia’da gelişmiş çözümlerini sunacak

Güncelİtalyan makine üreticileri ITMA Asia’da gelişmiş çözümlerini sunacak

- Haber Sponsoru -

İtalyan makine üreticileri ITMA ASIA + CITME fuarına yoğun bir katılım gösterecek ve yaklaşık 3.200 metrekarelik bir alana sahip olan İtalya, etkinliğe katılan başlıca ülkeler arasında yer alacak. Şanghay’da Ulusal Fuar ve Kongre Merkezi’nde 12-16 Haziran 2021 tarihleri ​​arasında düzenlenecek fuara 66 İtalyan tekstil makine üreticisi katılırken; bunlardan 21’i, ACIMIT (İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği) ve İtalyan Ticaret Ajansı tarafından düzenlenen Ulusal Sektör Grupları dahilinde teknoloji çözümlerini sunacak.

ACIMIT Başkanı Alessandro Zucchi, pandemi nedeniyle 2020 yılında makine talebinin önemli ölçüde yavaşlamasına rağmen, Asya pazarına yönelik olumlu bakış açısının devam ettiğini söyledi. Çin’in diğer birçok ülkeden önce ekonomik büyüme yoluna kaldığı yerden devam ettiğini aktaran Zucchi; “Tekstil sektöründe yatırımlar hiç durmadı. Çin pazarında bu nedenle fırsat sıkıntısı yok ve ITMA ASIA + CITME’nin talepte toparlanma beklentilerini doğrulayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Sürdürülebilirlik ve dijitalleşme yenilikleriyle İtalyan makine üreticileri ITMA Asia’da

Pandemi dönemi, tüm şirketlerin hem satış elemanları hem de teknik personelinin yurtdışındaki hareket serbestliğine hala kısıtlamalar getirmeye devam ediyor. Bu durum ITMA ASIA + CITME’nin bu edisyonuna daha fazla gerçekleşebilecek bir katılımın önüne geçiyor.

Alessandro Zucchi ticari fuarlara daha çok sayıda toplu katılımla normalleşmeye dönüşü beklerken, Şanghay’da yer alacak İtalyan üreticilerin, Made in Italy teklifiyle elde edilen yüksek inovasyon düzeyine tanıklık edebileceklerine inandığını dile getirdi. Zucchi bu anlamda özellikle tekstil üretim sürecinin sürdürülebilirliği ve dijitalleştirilmesi açısından bazı teknolojik yenilikler getirmelerinin etkili olacağını belirtti.

İtalyan makine üreticilerinin ana pazarı Asya

İtalyan tekstil makine üreticilerinin ana pazarını oluşturan Asya, 2020 yılında İtalyan tekstil makineleri ihracatının %38’ini oluşturdu. İtalyan makine üreticilerinin Asya’da birinci ve dünyada Türkiye’den sonra ikinci büyük pazarı Çin de İtalyan şirketleri için önemli bir pazar olarak yer alıyor. 2020’de Çin’e yapılan İtalyan makine ihracatı, 190 milyon euro üzerinde değer ile sektördeki İtalyan ihracatının %14’üne denk geliyor. Bölgedeki ana pazarlar arasında Çin başta olmak üzere Pakistan, Hindistan ve Bangladeş öne çıkıyor.

İtalyan tekstil makinecileri büyüme rakamlarıyla sevindi

ACIMIT tarafından derlenen Ocak-Mart 2021 dönemi sipariş endeksi 2020 yılının aynı dönemine göre %66 artış gösterdi. 2015 yılı değeri 100 olarak baz alındığında, tekstil makineleri sipariş alım endeksinin bu dönemdeki değeri 129,3 puana ulaştı.

Tekstil makineleri siparişlerindeki artışta İtalyan iç pazarının yanı sıra yurtdışından gelen siparişlerin de olumlu seyretmesi etkili oldu. Dış pazarda 125,5 puan mutlak değer ile %68 artış kaydedilirken, yurt içi pazarda ise, siparişlerde daha sınırlı bir artış görüldü. Buna rağmen İtalyan iç pazarı 164,1 puan mutlak değeri ile 2020’nin ilk çeyreğine kıyasla %54 artış göstererek önemli bir büyüme kaydetti.

Alessandro Zucchi, pandeminin ilk başladığı ve üretimin neredeyse tamamen durduğu 2020 yılının ilk çeyreği ile karşılaştırıldığında, bu yılın ilk çeyreğinde siparişlerde dikkat çekici seviyede artış elde edildiğini söyledi.

Özellikle Hindistan gibi İtalyan tekstil makineleri endüstrisi için önemli pazarlar olan ülkelerde salgın hala kontrol altında olmasa da, yine de, bu rakamların kesinlikle cesaret verici olduğunu vurgulayan Zucchi; tekstil sektöründeki yatırımların bu nedenle oldukça düzensiz bir toparlanma yaşadığını belirtti. Zucchi; “Küresel ölçekte yaygın bir aşılama planı olmadan, insanlarımız hareketlerinde sınırlı kalıyor ve farklı pazarlarda iş fırsatlarını yakalama olasılığını riske atıyor” dedi.

İtalyan makine üreticileri ITMA Asia’da gelişmiş çözümlerini sunacak
İtalyan makine üreticileri ITMA Asia’da gelişmiş çözümlerini sunacak

“Gelecekteki bir toparlanma, yükselen ham madde fiyatlarının tehdidi altında”

Alessandro Zucchi gelecekteki bir toparlanmanın yükselen ham madde fiyatlarının tehdidi altında olduğunu savundu. Zucchi sözlerini şöyle sürdürdü; “Şu anda, geçen yazdan başlayarak ve 2020’nin sonları ile 2021’in başları arasında yükselmeye devam eden önemli bir büyüme trendi var. Bu fiyat artışları, girdi maliyetlerini artırıyor ve fiyat ayarlamasının olmaması durumunda, makine üreticileri için olumsuz etkiler oldukça önemli olabiliyor.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler