12.7 C
İstanbul
Pazar, Kasım 17, 2024

Söke pamuğu, AB’de tescillenen ilk pamuk ürünü olarak tarihe geçti

Anadolu’nun yerel değerlerinden biri olan Söke pamuğu,...

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

Biancalani ‘Tekstil Severler’ arasında yerini aldı

Biancalani Textile Machinery, Prato’daki Museo del Tessuto’yu...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

ISKO’nun Ctrl+Z kumaşı bluesign® APPROVED etiketi aldı

DokumaISKO’nun Ctrl+Z kumaşı bluesign® APPROVED etiketi aldı

- Dokuma Haber Sponsoru -

Türkiye merkezli küresel denim üreticisi ISKO, işlenmemiş (virgin) pamuk içermeyen ve yalnızca geri dönüştürülmüş ve yenilenmiş elyaflar içeren en son yeniliği Ctrl+Z geri dönüştürülmüş denim kumaşları için bluesign® APPROVED etiketini aldı. Bu etiket, dünyanın en güvenilir bağımsız otoritelerinden biri tarafından, elde edilmesi en zor sürdürülebilirlik belgelerinden biri olarak kabul ediliyor. Bu nedenle, bu belge ISKO ürünlerinin şeffaflık düzeyine ve Ctrl+Z’nin masaya ve üretime getirdiği sürdürülebilir ve yenilikçi yaklaşıma işaret ediyor. Daha spesifik olarak Ctrl+Z, geri dönüştürülmüş ve rejenere edilmiş içerikten üretilmiş, daha yüksek mukavemet ve dayanıklılığa sahip eski bileşimleriyle aynı görünen ve aynı hissi veren kumaşlar sunan, endüstri sonrası atıkları “geri alma” işlemine tabi tutan malzeme bilimi olarak tanımlanıyor.

“ISKO’nun denim tekstillerindeki yenilikleri, ortaklıkların nasıl bütünsel olarak çalışabileceğini gösteriyor”

ISKO Sürdürülebilirlik Başkanı Ebru Özküçük; “Üretimimizi ve bir bütün olarak sektörü daha sorumlu, şeffaf ve nihayetinde sürdürülebilir kılmak için en başından beri ciddi yatırımlar gerçekleştiriyor olmamız nedeniyle bu, ISKO için büyük bir başarıdır” diyerek, iş dünyasını daha iyi hale getirmek için beklenti çıtasını yükseltmeye devam eden Bluesign ile bu yeni ortaklığı dört gözle beklediklerini söyledi.

Bluesign CEO’su Daniel Rüfenacht ise, sorumlu kimyasallar ve süreçler kullanarak geri dönüştürülmüş denim geliştirmenin öneminin yeterince vurgulanamayacağını dile getirdi. Rüfenacht, sektörün bu kesiminin olumsuz etkilerinin iyi belgelendiğini belirterek şunları ekledi: “Ancak ISKO’nun Bluesign’ın yüksek standartlarına bağlı kalarak denim tekstillerdeki yenilikleri geliştirmeye odaklanmaya devam etmesi, ortaklıkların nasıl bütünsel olarak çalışabileceğini gösteriyor.”

Bu etiket, Bluesign’ın yalnızca bluesign® KRİTERLERİ’nin üretim sahalarının işçiler için güvenli olmasını sağlamak, CO2 emisyonlarını ve su tüketimini azaltmak ve üretimde tehlikeli maddelerden kaçınmak gibi katı güvenlik ve çevre gereksinimlerini karşılayan üreticiler de dahil olmak üzere bluesign® SİSTEM ORTAKLARINA verdiği bir kimlik belgesini ifade ediyor.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

En çok okunan haberler