17.4 C
İstanbul
Perşembe, Kasım 21, 2024

Söke pamuğu, AB’de tescillenen ilk pamuk ürünü olarak tarihe geçti

Anadolu’nun yerel değerlerinden biri olan Söke pamuğu,...

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

Biancalani ‘Tekstil Severler’ arasında yerini aldı

Biancalani Textile Machinery, Prato’daki Museo del Tessuto’yu...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Işıl Tekstil iplikte verimlilik ve kaliteyi yükselten yatırımlara imza attı

AdvertorialIşıl Tekstil iplikte verimlilik ve kaliteyi yükselten yatırımlara imza attı

- Haber Sponsoru -

Türkiye’nin önde gelen tekstil şirketlerinden Işıl Tekstil, Niğde İplik Tesisi’nde yaptığı yeni yatırımlarla hem kapasitesini artırdı hem de Türk tekstil endüstrisinin gücüne güç kattı. Teknolojik altyapısını ve üretim kapasitesini sürekli geliştirmeye devam eden Işıl Tekstil, son olarak iplik tesisinde üretim hattına Rieter E90 penye makinesi, Trützschler harman hallaç ve TC19i tarak makinesini ekledi. Firma bu yeni teknoloji yatırımları sayesinde, üretim süreçlerinde daha yüksek verimlilik ve üstün performans hedeflerini gerçeğe dönüştürüyor.

1984 yılında kurulan Işıl Tekstil, kısa sürede Türk tekstil endüstrisinin önde gelen üreticilerinden biri haline geldi. Sürekli yatırım ve genişleyen ürün portföyü ile büyümeyi başaran firma, 2000’li yıllardan bu yana prestijli ISO 500 listesinde yer alıyor. İplik, örme, boyama, baskı ve terbiye alanlarında son teknolojilerle donatılmış, Türkiye’nin 4 şehrindeki fabrikalarında entegre üretim gerçekleştiriyor.

Işıl Tekstil’den verimlilik ve kalite odaklı yatırımlar   Görsel Kaynak: Işıl Tekstil
Işıl Tekstil’den verimlilik ve kalite odaklı yatırımlar Görsel Kaynak: Işıl Tekstil

Işıl Tekstil’den verimlilik ve kalite odaklı yatırımlar

2007 yılında Niğde’de iplik fabrikasının faaliyete başlamasıyla entegre bir üretici konumuna yükselen Işıl Tekstil, Türkiye’de, ring, Vorteks ve open-end iplik eğirme teknolojileri ile aynı çatı altında üretim yapan ilk işletme oldu. Bugün itibariyle modern iplik tesisinde günlük 65 ton üretim kapasitesine sahip olan firma, ürünlerinin tamamına yakınını kendi bünyesinde kullanmanın yanı sıra, sektörde önde gelen firmalara da iplik tedarik ediyor.

Makine parkurlarını alanındaki en iyi ve gelişmiş teknolojilerle oluşturan Işıl Tekstil, iplik segmentinde de bundan taviz vermedi. Yüksek verimlilik ve üstün kalite hedefiyle ilerleyen firma, iplik hazırlık ve penye süreçleri için küresel çapta yetkinlikleriyle bilinen Rieter ve Trützschler marka çözümleri tercih etti. Rieter’den alınan E90 penye makinesi ve Trützschler’in harman hallaç tarak makinesi gelişmiş özellikleriyle iplik üretim sürecinde verimliliği artırırken, nihai ürün kalitesinde de beklentileri aşan bir performansa imza attı.

Firma, verimlilik ve kalite beklentileri çerçevesinde eğirme hazırlık aşaması için Rieter’i ilk ve tek partner olarak görüyor. Niğde’deki iplik hatlarına eklenen yeni Rieter E90 penye makinesi saatte 10 kilograma kadar penye şeridi üretebiliyor. Bu yüksek üretim standardı, makinenin 600 tarama/dakika hızına ve stabil, arızasız çalışma performansına dayanıyor. Bu özellikleri sayesinde E90, firmanın iplik üretim süreçlerinde son derece yüksek verimlilik sağlıyor.

Işıl Tekstil, Niğde iplik tesisinde yeni ve zorlu üretim taleplerine yanıt verebilecek gelişmiş teknolojilere yatırım yapmayı sürdürüyor   Görsel Kaynak: Işıl Tekstil
Işıl Tekstil, Niğde iplik tesisinde yeni ve zorlu üretim taleplerine yanıt verebilecek gelişmiş teknolojilere yatırım yapmayı sürdürüyor Görsel Kaynak: Işıl Tekstil

Rieter gibi Trützschler’i de kendi segmentinde rakipsiz bir teknoloji partneri olarak kabul eden firma, harman hallaç ve TC19i tarak makinesi ile daha iyi tarama ve temizleme imkanı elde etti. Yeni makinelerin hatlara eklenmesiyle maksimum üretkenlik, düşük telef oranı ve üstün kalite için optimize edilmiş bir iplik hazırlık prosesine sahip oldu.

Işıl Tekstil kalite ve verimliliği şansa bırakmamak, riskleri en aza indirmek için kontrollü bir elyaf işleme süreci gerçekleştiriyor. İlk elyaf işleme noktasında yer alan Jossi ve Loptex yabancı madde ayırıcılar, üretim hattına sadece temiz elyafın girmesini sağlıyor. Daha sonra, bobin makinelerinin üzerinde bulunan son teknoloji iplik temizleyicileri Uster Quantum4 ve Loepfe Prizma sayesinde de iplikteki hatalar neredeyse yok denecek seviyelere düşüyor. Uster ve Loepfe’nin iplik kalitesini artıran bu çözümleri sayesinde Işıl Tekstil iplikleri en zorlu standartların bile üstüne çıkmayı başarıyor.

Daha fazla kapasite ve ürün çeşitliliği sağlayan bu yatırımlar sayesinde Işıl Tekstil, pazar gücünü pekiştirirken, memnun müşteri portföyünü de genişletiyor    Görsel Kaynak: Işıl Tekstil
Daha fazla kapasite ve ürün çeşitliliği sağlayan bu yatırımlar sayesinde Işıl Tekstil, pazar gücünü pekiştirirken, memnun müşteri portföyünü de genişletiyor Görsel Kaynak: Işıl Tekstil

En iyi ürün için en gelişmiş teknolojiler

Firma, Niğde iplik tesisinde yeni ve zorlu üretim taleplerine yanıt verebilecek gelişmiş teknolojilere yatırım yapmayı sürdürüyor. Kurulduğu günden bu yana Rieter, Trützschler, Marzoli ve Murata gibi alanında önde gelen makine üreticilerinin gelişmiş çözümleriyle kendisini sürekli yeniliyor. Beş yaşından büyük makinenin bulunmadığı Niğde iplik tesisi, bu özelliği ile demontaj ve montajın sürekli yaşandığı bir üretim ve AR-GE alanına dönüşüyor.

Örmede kullanılan her türlü ipliği üretme kapasitesine sahip olan firma, yaptığı yeni Rieter ve Trützschler yatırımları sayesinde dokuma için kullanılan iplik çeşitlerini üretebilecek güce ulaştı. Daha fazla kapasite ve ürün çeşitliliği sağlayan bu yatırımlar sayesinde Işıl Tekstil, pazar gücünü pekiştirirken, memnun müşteri portföyünü de genişletiyor.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler