5.1 C
İstanbul
Perşembe, Ocak 16, 2025

Söktaş Tekstil Efeler Çiftliği satışı ile borçlarını kapattı

Pamuklu ve pamuk karışımlı gömleklik kumaş üretiminde...

Giyimkent yıllık 1,5 milyar dolar ihracat hedefliyor

Türk tekstil sektörünün en önemli merkezleri arasında...

Ünlü giyim markalarıyla çalışan Fi Triko iflasını açıkladı

Zara, Pierre Cardin, USPOLO, LCW ve Defacto’nun...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

HP’den Tekstil Baskısına Esnek Çözümler; Stitch Serisi

BaskıHP’den Tekstil Baskısına Esnek Çözümler; Stitch Serisi

- Haber Sponsoru -

HP’den Tekstil Baskısına Esnek Çözümler; Stitch Serisi - Roman Barba
HP’den Tekstil Baskısına Esnek Çözümler; Stitch Serisi – Roman Barba

ITMA 2019 dijital tekstil baskısında yeni olanaklara sahne oldu. Grafik baskı ve reklam baskı çözümlerinin ünlü markası HP de, polyester tekstillere baskı için geliştirdiği HP Stitch S Baskı Makinesi Serisinden 3 dye süblimasyon modeli ile fuarda yerini aldı. Oldukça renkli ve canlı bir stant konsepti oluşturan HP, HP Stitch S1000, Stitch S500 ve Stitch S300 modellerini ve ev dekorasyonundan spor giyime kadar farklı uygulama numunelerini sergileyerek büyük ilgi gördü.

Mayıs ayında Almanya’daki FESPA 2019 fuarında ilk kez pazara lanse edilen HP Stitch S Baskı Makinesi serisinin yeni modeli süper geniş en dye sublimasyon (dye-sub) baskı makinesi S1000; önden ve arkadan aydınlatmalı uygulamalar dahil olmak üzere iç dekorasyon ve tekstil tabela baskısı için çözüm sunuyor. Diğer iki baskı makinesi Stitch S300 ve S500 spor ve moda uygulamalarında kullanılıyorlar. Kağıt ve kumaş üzerine sürekli yüksek kaliteli baskıyı mümkün kılan makineler, yüksek verimlilik seviyelerini daha da basit işlemle gerçekleştirerek baskıda israfı azaltıyor. HP Stitch S Baskı Makinesi Serisi ayrıca hızlı üretim ve yüksek çalışma süresini sunarken, bunu bir operatör yönetimi olmadan, gözetimsiz olarak gerçekleştirebiliyor. %40 daha az bir sürede, tek bir operatör hem transfer kağıdını hem de tekstil rulolarını kolayca yükleyip boşaltabilir. Tam otomatik baskı kafası bakımı ile günlük manuel müdahale en aza indirilmiş olur. Bu da baskıcıların baskı işlerini tam zamanında teslim etmelerini ve iş gücü maliyetini düşürmelerini sağlıyor.

HP Stitch S Baskı Makinesi Serisi makineler için polyester yüzeylerde işlem yapabilen termal inkjet baskı teknolojisini ve mürekkeplerini geliştirdi. Kağıda baskıda 220m2/saat maksimum üretkenliğe sahip olan HP Stitch S1000, HP Drop & Dry baskı alanı kurutucusunu kullanarak direkt kumaşa baskıda, yoğun işlerde bile keskin detaylar ve canlı renkler sağlıyor. HP Stitch, termal inkjet baskı kafaları da 1200 gerçek dpi çözünürlüğü mümkün kılıyor. Bu ise derin siyahlar ve canlı renklere sahip yüksek kaliteli baskılar anlamına geliyor. Stitch S1000, 10 litre kapasiteli sarf malzemeleri ve 300kg’a kadar rulolarla yüksek gözetimsiz baskı kapasitesine sahip bulunuyor.

Roman Barba; “Tekstil baskı işine girerek doğru karar verdik”

HP Geniş Format Baskı Grafik Bölümü İş Geliştirme yetkilisi Roman Barba, ITMA 2019’da Textilegence’ye verdiği röportajda yenilikleri anlattı. Kısa bir süre önce HP’nin dijital tekstil baskısına girme kararı alarak doğru bir atım attığını söyleyen Barba, bunun için en cazip teknolojinin transfer süblimasyon (dye-sub) olarak belirlendiğini aktardı. Barba; “Bu nedenle, termal baskı kafalarımızla çalışacak bir mürekkep icat etmeye karar verdik. Bu geliştirme süreci birkaç yıl sürdü, çünkü biz pigmenti baskı kafasında süblime etmek istemiyorduk. Süblimasyonun kalenderde gerçekleşmesi için mürekkep geliştirmemiz biraz zaman aldı. Sonuçta HP Latex ve HP Designjet sonrasında mükemmel bir yeni bir teknolojiye ulaştık, HP Stitch Teknolojisi. Geçmişteki başarılarımızın ışığında, baskı kalitesi, hızı ve renk tutarlılığının sağlanması için önemli olan bu geliştirme elde etti” dedi.

Stitch S Baskı Makinesi Serisinde 3 makinenin bulunduğuna değinin Barba, S500 ve S300’e S1000’in eklendiğini belirtti. S1000’i ileri seviyede otonom bir makine olarak tanımlayan Barba, operatörün ruloyu yüklemesinden sonraki tüm işlerin makine tarafından gerçekleştirildiğini vurguladı. Barba, nozüllerde bir sorun çıkması halinde makinenin bunu kızılötesi algılayıcılarla algılayarak otomatik olarak düzelttiğini de kaydetti.

Stitch ile ‘basitleştirilmiş operasyon’ kolaylığı

Stitch S Baskı Makinesi Serisi için kullanılan ‘Basitleştirilmiş operasyon’ ifadesinin her şeyin otomatikleştirildiği anlamına geldiğini söyleyen Roman Barba; “baskı kafalarına manuel olarak bakmanız gerekmiyor, temizlik otomatik yapılır, kontroller otomatik olarak sağlanır. Makineye bir medya yüklerseniz, profili doğrudan makineden veya buluttan elde etmeniz çok kolaydır. Tüm rutin işler çok hızlı ve otomatik olarak yapılır. Renk eşleştirmesi ve renk yönetimi de aynı derecede hızlıdır” şeklinde konuştu.

S300, S500 ve S1000 modellerinden oluşan Stitch serisi ile 4 ana pazara odaklandıklarını dile getiren Barba, bunları spor giyim, moda, tekstil tabela ve dekorasyon olarak belirtti. Spor giyimde çok esnek kumaşların ve malzemelerin olduğunu hatırlatan Barba, sözlerini şöyle sürdürdü; “Spor giyimdeki en büyük avantajlarımızın başında herhangi baskılarda bir banding (bant efekti) olmaması. Bu baskı kalitesini direkt etkiliyor ve nihai kullanıcı için büyük bir satın alma kriteridir. Diğer yandan aynı renklerin makineler değişse bile elde edilmesi gerekir ve aynı rengin tutturulması genelde çok zordur. Renk sabitliği ve tekrarlanabilirliği Stitch serisi ile artık sorun değil. Çünkü renk ölçebilen bir spektrofotometre ile makinelerini donatan dünyadaki tek üretici biziz.”

Türkiye pazarı çok büyük ve talepkar

HP’nin Türk baskı pazarında dijital baskı çözümleriyle yer aldığını ve bazı büyük müşterilerle çalıştığına değinen Roman Barba, Türk tekstil pazarının gücünün farkında olduklarını ve ilgilerini çektiğini açıkladı. Barba; “Türkiye oldukça talepkar bir pazar. Özellikle modaya dönük baskı için büyük bir potansiyele sahip. Hem verimli ve düşük maliyetli üretim hem de farklı, kişiselleştirilmiş baskılar arayan tekstilcilere ulaşacağız. Reklamcılık alanında kullanılan tekstil tabelalar için de ciddi bir talep görüyoruz. Stitch serimiz ile polyester bazlı bütün tekstil işleri için hazır olduğumuzu göstereceğiz. Özellikle Stitch S1000 endüstriyel üretim alanındaki baskıcıların vazgeçilmez bir yardımcısı olacak” dedi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler