8.5 C
İstanbul
Perşembe, Aralık 19, 2024

Textilegence Kasım Aralık 2024 sayısı yayınlandı

Textilegence Kasım Aralık 2024 sayısı yılı tekstil...

Yılın ilk 10 ayında Türkiye’nin Mısır’a tekstil ihracatı %30 arttı

İTHİB’in yayınladığı ‘Tekstil ve Ham Maddeleri Sektörü...

ABD başkanlık seçimi sonuçları Türkiye’deki ihracatçılara umut oldu

Tüm dünyayla birlikte Türkiye’nin de yakından takip...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

HP ile ambalaj sektöründe son trendler

AmbalajHP ile ambalaj sektöründe son trendler

- Haber Sponsoru -

HP’nin ev sahipliği yaptığı “HP Baskılı Ambalaj – Ambalaj Endüstrisindeki Öngörüler ve Eğilimler” başlıklı webinar, firmanın Barcelona Grafik Deneyim Merkezi’nden gerçekleştirildi. HP’nin EMEA Dijital Dönüşüm Pazarlama Yöneticisi Judith Caldentey’nin sunumuyla başlayan sanal etkinlikte, ambalajlama sektöründen önemli isimler yer aldı. Etkinlikte, sektörün pandemi dönemindeki mevcut durumu ve yeni trendlere dair önemli açıklamalar yapılırken, sektöre yeni girmek isteyenlere yönelik tavsiyelerde de bulunuldu. HP Latex çözümünü devamlı kullanan müşteriler ile gerçekleştirilen görüşmelerde, şirketler kendi HP hikayelerini ve sektörün geleceğine dair öngörülerini aktardı.

Yoğun ilgi gören webinarda, özellikle pandemi sonrası e-ticaretin daha çok benimsenmesinin, küçük markalar ve şirketler için önemli bir fırsat yarattığına vurgu yapıldı. Bu sayede farklı sektörlerden küçük firmalar kendi ürünlerini sanal mecralarda tanıtma ve müşteriyle buluşturma imkanı yakalarken, ambalaj sektörü de yeniliklerle buluştu.

Ambalaj sektöründe son trendler arasında etkinlik paketleri öne çıkıyor

Yenilikçi ambalajlama çözümleri sunan ThePackHub’ın Yönetim Müdürü Paul Jenkins, online toplantılar ve webinarların artmasıyla birlikte, katılımcılara da hediyeler gönderildiğini söyledi. Jenkins; “Birtakım ürünler çok özel ambalajlara konuluyor ve onlara ulaştırılıyor. Bunu organize etmek belli bir zorluk getirse de bu artık yeni bir trend olarak karşımıza çıktı. Ambalajlama inovasyonunda bu tür talepler ile karşılaşıyoruz” dedi.

Bu işlemin aslında pek de maliyetli olmadığını dile getiren Jenkins; “Burada belki birçok kişi fırsat olduğunun farkında değil ama gerçekten çok önemli fırsatlar var. Aslında insanlar fiziksel olarak yüz yüze görüşemeseler bile bu tür küçük jestler, özel ambalajlar onları bir araya getirmiş gibi bir his veriyor” diye konuştu.

HP ile ambalaj sektöründe son trendler
HP ile ambalaj sektöründe son trendler

“Mutlaka pazar araştırması yapılmalı”

Paul Jenkins kişiselleştirilmiş ambalaj üretimine yönelik sektöre girmek isteyenlere tavsiyelerde bulundu. Her sektöre girerken olduğu gibi mutlaka bir pazar araştırması yapılması gerektiğinin altını çizen Jenkins şu detayları belirtti; “Bir anket yolu ile sorular sorulabilir. Çok gayri resmi şekilde arkadaşlara, aile bireylerine sorular yöneltilebilir. Görüşmeler yapılabilir ve ne gibi beklentiler var, neler isteniyor, bu öğrenilebilir.”

Online kişiselleştirilmiş ambalaj üreticilerinin karşılaştıkları önemli sorunlara dair de açıklamalarda bulunan Jenkins, kısa sürede çözüm sunmanın önemini vurguladı. Dünyanın değişmekte olduğunu söyleyen Jenkins bu anlamda sürdürülebilirliğin de önemli olduğunun belirtti.

“Dijital baskıya, geçtiğimiz yıllardan çok daha fazla ihtiyacımız olacak”

Sanal etkinliğe katılan, 20 yıllık deneyimi ile paketlemede uzman Knappe & Lehbrink Promotion GmbH (KL) CEO’su Oliver Lehbrink ambalaj sektörünün geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu:

“Son 12 aydır pandeminin de başlamasıyla birlikte müşteriler artık daha çok güvenilirlik arıyorlar. Yine aynı zamanda ürünlerin de daha kişiselleştirilmiş ve ihtiyaçlara daha çok cevap veren ürünler olmasını istiyorlar. Bence önümüzdeki birkaç sene daha da çok kalite, güvenilirlik ve müşteriler ile daha fazla ortaklık talep edilecek ve dijital baskıya, geçtiğimiz yıllardan çok daha fazla ihtiyacımız olacak.”

Önümüzdeki iki yılda ikinci bir sisteme ya da daha hızlı bir sisteme geçileceğini savunan Lehbrink, ofset baskının üzerine çıkılacağını söyledi. Parçaları 500’e çıkarma hedefi olması gerektiğini belirten Lehbrink; önceden, ofset baskıda 7 ila 10 gün bekleme süresi gerektiğini, şimdi ise baskıdan sonra bekleme süresi gerekmeden hemen baskıyı yapıp iki üç gün içinde bunları kesebildiklerini dile getirdi.

“Müşteriler kişiselleştirme talep ediyor”

Sanal etkinliğin katılımcılarından, Tic Tac Etiketleme ve Paketleme Satış Bölümünden Sorumlu Mattia Pinton 2014 yılında bir görüşmeden, Nestle’nin paketleme sorumlusunun “Paketlemenin geleceği kişiselleştirmeden ibaret olacak” sözünü hatırlattı. Sonrasında kendilerinin de bu hizmetleri dijital olarak vermeye başladıklarını belirten Pinton; “Zaman hem bizim hem Nestle çalışanının haklı olduğunu gösterdi. Çünkü artık günümüzde müşteriler kişiselleştirme talep ediyor. Bu da tabii ki miktarların azalması ve kalitenin artması anlamına geliyor ve bizim de müşterilerimize birtakım fırsatlar sunmamızı sağlıyor” dedi.

“İstediğimiz kalite standardını elde ettik”

Webinara katılan HP kullanıcıları, markanın baskı makinelerinden ve teknik desteğinden oldukça memnun olduklarını dile getirdi. KL Sorumlu Müdürü Oliver Lehbrink, HP R 2000 Serisine yatırım yaptıklarını ve bunu 12 aydır deneyimlediklerini aktardı. İstedikleri kalite standardına ulaştıklarını söyleyen Lehbrink; “Gerçekten buradaki renkleri daha istediğimiz gibi derin ve detaylı bir şekilde elde edebildik, tıpkı ofset baskı gibi. Ofset baskıda aslında kullanacağımız şekilde farklı plakalara ihtiyaç duymadan çok daha kolay bir şekilde ve daha maliyet etkin bir şekilde elde edebildik” şeklinde konuştu. HP ile ortaklıklarından son derece memnun olduklarını dile getiren Lehbrink, herhangi bir sorun yaşadıklarında kendilerine ulaştıkları zaman birkaç saat içinde sorunlarının çözüldüğünü aktardı.

HP ile ambalaj sektöründe son trendler
HP ile ambalaj sektöründe son trendler

“Ofset baskı kalitesinden hiçbir farkı yok”

Tic Tac Etiketleme ve Paketleme Satış Bölümünden Sorumlu Mattia Pinton, HP R 2000 serisi ile yüksek kalite ve hıza ulaştıklarını dile getirdi. Pinton, özellikle su bazlı mürekkepler sayesinde müşterilerinden gelen çevreyi koruma yönündeki talebi karşılamalarına yardımcı olduğunu söyledi. Ayrıca Pinton, HP ile dijital baskı yapılan ürünlerin ofset baskı kalitesinden hiçbir farkı olmadığının da altını çizdi.

“İmkansızı başardık”

Uzun yıllardır HP Indigo baskı makinelerini kullanan ve daha sonra portföylerini büyük baskılar yaparak genişletmek isteyen diğer bir müşteri ise, HP Latex ile imkansızı başardıklarını söyledi. Bu sayede pek çok zorluğa göğüs gerebildiklerini aktaran müşteri, çok daha maliyet etkin ve daha kısa sürede ambalaj ortaya çıkarabildiklerini aktardı. HP Latex 2020 R Serisinin kaliteli sonuçlar elde etmelerine yardımcı olduğunu belirterek; “HP bizim için oyunun kurallarını değiştiren yeni bir ürün getirdi. Çok daha benzersiz ve özel ürünleri bu şekilde üretebileceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler